אמונה אמיתית

tamarhp

New member
זה בהחלט לא קל...

השגרה שוחקת. לא קל לומר את אותן מילים כל יום. לא קל לעשות שוב ושוב את אותם דברים. מה עושים? זו בדיוק העבודה שלנו! * מתחזקים באמונה - לי למשל מאד עוזר כשאני קוראת ספרים על אמונה, מאמרים, תורה ומדע, ועוד... * מתחברים למצוות - לומדים יותר על הטעמים של המצוות - יותר קל לעשות דברים כשאתה מבין אותם. * עבודה שבלב - לכולנו קשה להתכוון בתפילה, במיוחד שזוהי שגרה שוחקת... אבל זו בדיוק העבודה שלנו, להשתדל ולהתאמץ!!

ציקי 07

New member
תודה על ההשתתפות

ואני שומע את הדברים על אף שזה קשה ,זה נשמע טוב.

אופירA

New member
מנהל
וידעת היום והשבות אל לבבך

הידיעה וההכרה בשכל באה לפני ההרגש בלב. זה תהליך, ולפעמים ארוך מנשוא. גם אני מתקשה מאוד במקום של הרגש האמונה, הרגש קרבת האלוקים. והקושי הזה מאוד מאוד מפריע בקיום המצוות למעשה. ולכן צריך להגביר עוז בידיעה - לשמוע שיעורים, להיכנס למסגרות שמחזקות את תחושת ההרגש (וכ"א מה שמחזק אותו באופן אינדיבידואלי), ללמוד את הפירוש והמשמעות - מה שנותן כוח עצום לקיים. והחשוב ביותר - להתחבר לרצון. הרצון הוא כוח עצום. כאשר אני מחוברת אליו דרך קבע (ובגללו גם מרגישה דרך קבע את הצער שבחסרון תחושת הקרבה), אני יודעת שלפחות כך אחזתי בחבל המוביל אל קרבת אלוקים, במסלול עדיו, גם אם עדיין לא הגעתי לתחושת הקרבה הזו, וגם אם כל חיי אחתור אליה בלי לרוות ממנה.

ציקי 07

New member
זה קצת אבסורדי

אני גם בדת חזק אבל אותי זה מיאש שאני במצב של כמיהה כל הזמן, כלומר או שאני אהיה חזק מאד 24 שעות בתורה ותפילה או שאני במצב אאוט כלום המצב הפושר הזה מיאש, אבל איך שלא יהיה נשמע שאת שלמה עם זה אשרייך.

goldie4

New member
זה טבעי להתרגל לתפילה ולא להתרגש

ממנה אחרי שאתה רגיל אך דווקא כשקשה לעשות מצווה מסוימת סימן שהיא חשובה וחשוב שתמשיך ותתמיד בה למרות כל הקושי מכיוון שמה שיוצר את הקושי זה היצר הרע שרוצה לייאש אותך שתפסיק ואם היצר הרע מכוון לעצור אותך לעשות משהו - סימן שהמשהו הזה מאוד חשוב, ואפילו צריך להתחזק במצווה זו ולא להכנע ליצר הרע.

tamarhp

New member
לצערנו כולנו באותה סירה

אי אפשר להיות בחוויה רוחנית 24 שעות ביממה, בדרך כלל. השגרה שוחקת מאד, יש קשיים יומיומיים, יש דעיכה באמונה (בד"כ כשנמצאים מחוץ למסגרת תורנית קבועה), ועוד. מצד אחד זה בלתי אפשרי כל הזמן להיות בחוויה רוחנית ומצד שני כמהים לזה מאד.. מה עושים? ממשיכים להשתדל ולעבוד על זה עם כל העצות שנתנו לך :) זה אומר לחזק את האמונה (ספרים, הרצאות, סמינריונים, קלטות, שיעורים....), להתחבר יותר למצוות (בעיקר להבין את הטעמים - למה עושים כך, למה עושים אחרת..), והמון המון המון עבודה פנימית, רצון חזק והשתדלות.

למעלה