אמוניאק כחומר התפחה.. ../images/Emo121.gif
בעבר שאלתי כאן אם מישהו מכיר את השימוש של אמוניאק לאפייה.. בינתיים חקרתי את הנושא, ומצאתי כי אכן ניתן להשיג אמוניאק בשווקים,בחנויות תבלינים, אלא שלצורך הזה הייתי צריכה להתחפש לחרדית עם שמלה ושרוולים ארוכים ולהיכנס למאה שערים ... טרואר צדק שלא ממש נעים לעבוד איתו וצריך לעבוד בזריזות ולהימנע מלשאוף אותו יותר מדי. ..לא שהוא רעיל אבל עלול לצרוב מאחר והוא משחרר במגעו עם האוויר את הגז אמוניה שהוא בעצם המתפיח... אבל אחרי שעומדים במשימה הזו הכעכים האווריריים היוצאים ממנו אינם דומים לשום עוגיה אחרת שאני מכירה, לא במרקם ולא בטעם.. בפעם הבאה אנסה לעבוד עם מסכה כזו של ה"ירוקים" ואולי אפילו מסכה לחה.. זה יפתור לדעתי את בעיית האמוניה מאחר והיא תתמוסס במים ולא תחדור אל ריריות האף... ולמי שמתעניין: הנוסחה של אמוניאק: NH4OH בחימום נפלט :NH3 . המתפיח את המאפה ומותיר מים המתאדים בתנור. זהו לבינתיים עד הפרויקט הבא שלי..
בעבר שאלתי כאן אם מישהו מכיר את השימוש של אמוניאק לאפייה.. בינתיים חקרתי את הנושא, ומצאתי כי אכן ניתן להשיג אמוניאק בשווקים,בחנויות תבלינים, אלא שלצורך הזה הייתי צריכה להתחפש לחרדית עם שמלה ושרוולים ארוכים ולהיכנס למאה שערים ... טרואר צדק שלא ממש נעים לעבוד איתו וצריך לעבוד בזריזות ולהימנע מלשאוף אותו יותר מדי. ..לא שהוא רעיל אבל עלול לצרוב מאחר והוא משחרר במגעו עם האוויר את הגז אמוניה שהוא בעצם המתפיח... אבל אחרי שעומדים במשימה הזו הכעכים האווריריים היוצאים ממנו אינם דומים לשום עוגיה אחרת שאני מכירה, לא במרקם ולא בטעם.. בפעם הבאה אנסה לעבוד עם מסכה כזו של ה"ירוקים" ואולי אפילו מסכה לחה.. זה יפתור לדעתי את בעיית האמוניה מאחר והיא תתמוסס במים ולא תחדור אל ריריות האף... ולמי שמתעניין: הנוסחה של אמוניאק: NH4OH בחימום נפלט :NH3 . המתפיח את המאפה ומותיר מים המתאדים בתנור. זהו לבינתיים עד הפרויקט הבא שלי..