אמירה שחשבתי עליה:

פשוט אני מנסה לדעת איך רצוי לענות במצבים שונים כדי להסתדר ולהיזהר. פעם הסתבכתי עם אנשים זרים מסוכנים, כי לא ידעתי איך לענות להם. אני גם מתלונן לפעמים למשטרה על האלימות שיש נגדי. גם אני הכיתי, בעיקר כהגנה עצמית, והטרדתי כמה נשים שאהבתי. אני מנסה לשפר את העולם. אני חושב שחלק רב מהסיבה לזה שהכו אותי בכפר היא שדיברתי עם זרים, ופחדו שזה יסכן אותי ואותם.

הגנה עצמית זה בסדר, בייחוד כשאיש לא עוזר. מה זה הטרדת? הודעות, טלפונים או שנגעת בהן בניגוד לרצונן, שלחת תמונות של איבר המין? זה מאוד כללי, המונח הטרדה.
חלילה, אני לא אדם גס. שלחתי להן הודעות, טלפונים, מכתבים ומתנות וביקשתי מהן להיות אתי בקשר אחרי שאמרו לי לא. בעיקר מאוד אהבתי את עובדת ההשמה שהייתה לי לפני הרבה שנים ובתקווה לפתור את המצב ולדבר אתה על רגשותיי הטרדתי אותה במשך השנים, ואני מצטער על זה. אני חושב שהייתה שם אי הבנה ולא ידעה כמה היא חשובה לי ואני מוכן להשקיע בה וגם הרגישה מוטרדת ולכן פחדה וברחה ממני, ניסיתי לפתור את זה בעדינות וביקשתי לדבר. לא רצתה, חבל אבל נמשיך הלאה.

מעבר למה שאתה חושב, יש חוקים ברורים במדינה. אם לא אוכפים זאת כבר בעיה אחרת, במיוחד עם השר העבריין החדש.
אני יודע שאסור להטריד, אבל קיוויתי שאם רק אשלח מכתבים ואשאיר הודעות טלפוניות עם תוכן עדין ומתחשב, זאת לא תהיה בדיוק הטרדה.

אמרו לך פעם אחת לא, אז זהו. נגמר, פיניטו, חלאס.
דורי, לא יפה. אתה מעליב את רגשותיי. היא חשובה לי ואני אוהב אותה, וקיוויתי שאפשר יהיה לתקן. חוץ מזה, היינו במסגרת עבודה במשך ארבע שנים והפסיכולוג שהציק לי בגללה אמר לי שאם אני במסגרת עם בחורה אני יכול לדבר אתה כרצוני. אחרי שנגמר הטיפול המשותף, השארתי לה הודעה טלפונית שאני מצטער שהטרדתי אותה ואשמח מאוד לדבר איתה לפעמים אם תרצה, ורמזה שהיא לא רוצה. התקשיתי להבין מהרמז אם היא באמת לא אוהבת אותי או שבכלל לא חשבה עליי ולא הבינה את כוונתי. היא כנראה באמת לא אוהבת אותי, ואין מה לעשות בזה וצריך להשלים. עכשיו יש לי חברה נהדרת אחרת, ויש לנו קשר יפה מאוד.

נערך לאחרונה ב:
אני רוצה לדעת מה כדאי לעשות אם אדם זר פונה בשאלה חודרנית כמו "האם קיללת אותי?" או "האם יש לך כסף?", לא מאמין לתשובתי ורוצה לראות ולדעת. ונניח שאין לי אפשרות לברוח או לפנות למישהו.

אני מניח שאם אדם מסוכן רוצה לראות ולדעת, צריך לשתוק ולא להראות ואם אפשר אז להתרחק, אבל מוטב לא לסרב מפורשות להראות כי זה ירגיז אותו. אני גם תוהה אם עדיף להישאר בשקר או לשתוק ולהפסיק לענות.

נערך לאחרונה ב:

דורי 1981

Active member
חלילה, אני לא אדם גס. שלחתי להן הודעות, טלפונים, מכתבים ומתנות וביקשתי מהן להיות אתי בקשר אחרי שאמרו לי לא. בעיקר מאוד אהבתי את עובדת ההשמה שהייתה לי לפני הרבה שנים ובתקווה לפתור את המצב ולדבר אתה על רגשותיי הטרדתי אותה במשך השנים, ואני מצטער על זה.
כפי שאמרתי לך, צריך לדעת לקבל לא (בכל תחום). גם לא כדאי לבטל זמן בלהתחרט. זה כמו ספר, אתה מדפדף את החיים שלך קדימה.

כן אבל אותה אישה מאוד חשובה לי, ואני מוכן להשקיע הרבה מאוד כדי לשכנע אותה. זה הפך להצקה והטרדה אבל הכוונה הייתה להגיע בעדינות להידברות ולפתור. אני מניח שמבחינתה לא התאמנו, אולי כי היא רגשית ומעשית ואני פילוסופי ורציונלי. לא נורא, עכשיו יש לי חברה שלווה ונהדרת שאומרת שאני אינטליגנטי ורגיש, ויש לנו קשר יפה מאוד.

דורי 1981

Active member
עכשיו חברתי קיבלה התקף פחדים של פרנויה, לקחתי אותה לתרופות במרפאה ואחר כך לדירתה.
טוב שאתה דואג לה, מקווה שהיא מעריכה את זה. הכי חשוב להתעסק במשהו- עבודה ובזמן הפנאי תחביבים. אחרת משתגעים למוות. חרדה היא לא פחות קטלנית מטרור.

אני חושב שמחרדה פחות אפשר למות, אבל גם היא רעה וקשה מאוד. אני בטוח שהחברה שלי לא תמות מפחד. היא בהחלט מעריכה את עזרתי, אני מרגיש שהיא סומכת עליי וזה מחמיא לי.

חברתי לא כל כך עושה דברים, לאחרונה בעיקר מתעדכנת בספורט. אני מדבר אתה על הקורה בספורט ועל מצב הקבוצה שלה, לא תמיד יש לנו מה לדבר אבל בדרך כלל אני שואל אותה בעיקר על קשייה הנפשיים והגופניים. עכשיו היא חולה בטרשת עורקים קלה, ואין לה הורים אז היא נעזרת באחים שלה. האם באמת אפשר למות מחרדה?

שלחתי לה מכתב למקום עבודתה ובו השתדלתי להיות עדין, אני מקווה שלא ירגיז אותה ולא יסבך אותי. כתבתי לה שהייתי פעם מטופל שלה, שאני חושב שהיא אישה מאוד נחמדה ושאשמח לדבר איתה לפעמים ולשמור איתה על קשר אם תרצה. היא בוודאי תקבל אותו, אם לא ענתה היא כנראה באמת לא אוהבת אותי. לא נורא.

שלוש העצות הכי טובות שקיבלתי בחיים:

אם אתה במסגרת ויש שם בחורה שאתה מכיר, אתה יכול לדבר אתה על מה שתרצו לדבר.
אם מישהו יציק לך, תחשוב על הגלידה שתאכל מחר בעיר.
קול שמח של גבר שגרם לי תחושת אחווה והבנתי ממנו שצריך להיות שמח על הצלחות שיש.

למעלה