(אמיר) פרץ של ישראליות

TerminalFrost

New member
(אמיר) פרץ של ישראליות

(ולמקטרגים - אין הכוונה לפרץ של פטריוטיות, אחרת זה מה שהייתי כותב.) בעודי מתרווח לי בכסאי המיועד באוטובוס, מוציא דיסקמן חמוש בשירי טריפ-הופ דנדשים, נכנסים לאוטובוס שני עולים חדשים עם עגלת תינוק... (אווו איזה חמוד) ומהר מתברר שאין להם מקום לשבת ביחד, אלא רק לחוד. אבל יש להם תינוק. אז הם בחדווה ובעברית עילגת מבקשים מאחד החיילים להצטרף לחייל אחר במושב כדי שיוכלו לשבת ביחד. אך החייל, ישראלי טיפוסי גאה (אקיצר - ערס), לא מוכן לוותר על מקומו למען קליטת עלייה ומניד בראשו פעם ופעמיים. אחרי שהבחנתי שרמת התסכול שנובעת מהסיטואציה גודשת וחיש תהפוך למהלומות, קמתי, חייכתי, "בבקשה, שבו כאן", ועברתי לשבת יד אותו חייל בנזונה שימות אמן. חיוך בזווית הפה, "תודה" מסננות זוג שפתיים, עיניים מלאות הודיה. זה - פרץ של ישראליות. וזוהי ישראליות בשבילי. או שסתם בא לי לעשות טוב לאנשים על הבוקר.

מימי

New member
זה פרץ של נורמליות,

לא של ישראליות. זה באמת מאוד מאוד מאוד לא יפה מצדו של החייל, אבל לא מגיע לו "בנזונה שימות אמן" כמו שכתבת. כתבתי קודם הודעה ארוכה על קימות באוטובוסים והיא נמחקה, אז אין לי כוח לכתוב עוד פעם. קיצור ההודעה הקודמת: מה הבעיה של אנשים שלא קמים באוטובוס אבל צועקים על אחרים שיקומו? חצופים. מבוסס על מקרה אמיתי בקו 30.

TerminalFrost

New member
נורמאליות? לא מגיע לו?!

באיזו ארצישראל את גרה?! זה לא אנגליה פה, שכולם מנומנסים ותקוע להם מקל בתחת, ואומרים "תודה" ו"בבקשה" כל שנייה, פה זה "טוס טוס מפה לפני ברוך מאשפז אותך!" (C) מבצע סבתא פה אנשים מתים על הכבישים, ולא מתאונות! אנשים מתפוצצים ברחובות! אז את מצפה שהם יקומו באוטובוס? והחייל הערס המגעיל, אחרי שהוא ראה שהזוג הצעיר ממש ממש מתוסכלים, וקשה להם אפילו לתקשר עם הסביבה שלהם, מגיע לו וחצי בכלל שימות הוא בפיגוע הבא! אאאממממןןן!

Chot

New member
שטויות

אתה מנפח את זה יותר ממה שמגיע לו מותר לחייל לא לקום אם לא מתחשק לו זה לגיטימי לחלוטין, אפיילללוו אם מי שביקש ממנו היה עולה חדש, (אווהוו, ז"א - הקימה שלו הייתה משהו מקלה עליו להקלט בחברה) חוץ מזה, שהוא גרם לך לעשות צ´ריטי קייס ועכשיו אתה מרגיש טוב עם עצמך. אז בעצם אתה צריך להגיד לו תודה.

IC4

New member
צ´וט , תחתכי את החרא של סוס...

אני גם חושב שמגיע לו למות לא ענין של נורמליות (מה זה??) ולא ענין של ישראליות (למרות שאם כבר , אז נורמליות כי אנחנו מדברים הרי על נורמליות בישראל...) אלא ענין של הגינות עכשיו - אסור סתם להגיד אמן ימות כי מי יודע אולי הוא אותו חייל יודע משהו שאיננו יודעים ולכן צריך לשפוט אותו באופן יותר אוביקטיבי וכולל. לשאול אותו על עמדתו בנושא ומה עומד מאחורי הרצון להמשיך לשבת... אם אין בדעתו שום דבר שאנחנו לא חושבים עליו בעצמנו, אז אכן גזר הדין הוא מוות. כי מה לעשות. אידיוטים ומוות זה הוגן. והקטע של הצ´ריטי קייס, מבדר ומשעשע ואיכשהו יוצר הגיון (כי אם זה הרי מבדר, אז זה חייב להיות אמיתי!!) אבל לצערנו ההגיון (coughשליcough) קובע כי היינו יותר מאושרים לחיות בעולם שבו אנחנו יודעים שהאחר היה עושה את אותו מעשה טוב במקום שאנחנו נצטרך לדאוג ולטרוח ולקום בעצמנו בשבילו! חוצפן! גורם לנו לקום ! לא יכול לקום בעצמו?! איזה אגואיסט שלא מוכן לעזור!

ofer15

New member
בקשר לזה../images/Emo6.gif

" אם אין בדעתו שום דבר שאנחנו לא חושבים עליו בעצמנו, אז אכן גזר הדין הוא מוות. כי מה לעשות. אידיוטים ומוות זה הוגן." זה די מזכיר לי את ההומור במדריך לטרמפיסט.

TerminalFrost

New member
אני מוכן להודות לו לפני שהוא מת

אוקיי? אני אודה לו על זה שהוא גרם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי למשך.. ממממ.. כמה שעות, ואז אני אתיז את ראשו עם החרב מ"נמר דרקון"!!! הא! איזה סרט מגניב. ולעיקר. נמאס לי מהיחס שעולים חדשים מקבלים בארץ, זה מחליא. ונמאס לי כבר לנסות לגרום לאנשים להבין איך זה לבוא לארץ זרה, לשפה זרה ומנהגים זרים, וכשכולם יורקים לך בפנים ומתייחסים אליך חרא ואז אומרים שאתה לא משתלב די נמאס! אם לא היו עולים, צה"ל כבר היה על הפנים, לא היו דוקטורים (הנה רעיון לקונספ´ - דוקטורים רוסיים),.... ואני לא יכול לחשוב על עוד דברים כרגע טוב הבנתם את הרעיון.

TerminalFrost

New member
צ´מעי... הוא גם היה ערס מגעיל

עם כל הג´לים בשיער והעניינים... שרשראות של "חי" ו"קיים".. את יודעת THE WORKS ... כמו שאומרים באמריקקה. אז יכול להיות שהוא היה פשוט אנטיפת ערסי טיפוסי, אבל המבט המתחנן הזה בעיניים של ההורים, והצחקוקים החמודים של התינוק היו ממיסים אפילו את הקר שבלבבות... איזה בנזונה כשאני חושב על זה... שוב... הוא ממש בנזונה.

IC4

New member
אחחחח....יש משהו בדבריך ,

sir hatesalot
כמו שאמרתי אני גם בעד מוות לאנשים כאלה וגם לאנשים שלא נותנים לזר להתאקלם בקלות כי זה פשוט מחליא ואני גם מדבר מהצד שני ללכת לקבוצת רוסים ולהיות הישראלי היחיד שם
(אימוני קרב של משחק תפקידים חי) רופאים דווקא נראה לי יש מספיק ישראלים אבל רופאות/אחיות רוסיות זה דבר נפלא. במיוחד המרדימה שלי בהדסה עין כרם. מענין אם היא נשואה כל מקרה גם מורות רוסיות ובכלל אנחנו ישראל ... כמו אמריקה אנחנו עם של עולים .... why cant we be friends why cant we be friends (והתשובה היא - כי ערסים עדיין חיים ונושמים?) אייצי הנאצי אומר - nuke ´em

goldi san

New member
אוי אתה חתיכת מפגר

מחל לי מראש, אבל אני חייבת. אתה די מפגר, וזאת ממספר סיבות: א. כל הבולשיט הזה של "ישראל כל כך חרא, כולם כל כך חרא, לא קמים באוטובוס וחוליגנים". מאיפה שאני באה, קמים לזקנים\הרות וכולי בלי לעשות מזה את העניין הגדול שאתה עושה מזה, בבחינת אני ממש טוב לב ולא גזען. ב. אף אחד לא צריך לקום לאף אחד באוטובוס רק בגלל שהאף אחד השני הוא רוסי. ג. אתה יודע את מי אתה מזכיר לי? את המורה שלי לספרות בכתה ח´, שהייתה אומרת כך: "אוי הילדים מהדרום, החברים של יקי הבן שלי, כאלה אנשים חמים ונחמדים! באים אלי ואומרים לי, אתי ברוכה הבאה! חיבוקים נשיקות פיצוחים! והצפונים, היו באים אלי הביתה ומעקמים את האף מסתכלים על הרהיטים". היא הייתה מפגרת מאד. עכשיו תעשה הקבלה, לא ממש תוכנית, יותר סגנונית, למה שאתה אומר, ותסיק מכך שאתה לא יותר טוב מהערס ההוא. הפרענק.

TerminalFrost

New member
איזה אוסף שטויות נחמד,

אני חושב למסגר את ההודעה הזאת! אני קם באוטובוס לזוג הורים, שבנוסף על זה שקשה להם עם השפה, גם יש להם תינוק בן-יומו שבוכה כל הזמן על הראש שלהם, אני - לא יותר טוב מהערס? ואני לא מבין את הקשר לסיפור, הממש יפה, על אמא שלך והדרומים/צפונים, ואת הרלוונטיות שלו למקרה דנן. אפילו אם ההקבלה צריכה להיות סגנונית. והלוואי: יהיה לך ילד והאוטו שלך יתקלקל, ותרצי לסוע עם בעלך לאנשהו, ותצטרכו לסוע באוטובוס עם התינוק, ולא יקומו לכם!! אפילו ירקו עליכם ויגידו - "הא! הורים צעירים... חחחח! אולי כדאי שתחשבו פעמיים לפני שאתם עושים ילד! דפקטים." (ועכשיו תגידי: "בחיים לא יהיו לי ילדים! נה! ואני גם לא אתחתן! כל הבנים הם חרא..." וכהנה וכהנה, וכולי וכולי)

goldi san

New member
רב הסיכויים שזה באמת יקרה

כי גולדי היא עולה חדשה מכמה מקומות (רוסיה, פיליפין, חוףהשנהב, אתיופיה) יו אני ממש מסריחה מקומזיץ. זאת פלג, אגב

IC4

New member
אויש פלג / גולדה....

כמה שטרמינל פרוסט מרגיז אותי לפעמים, אני ממש מצדד בו הפעם (ולא רק בגלל שהאף שלי סתום ואני מרגיש "מצודד"
) הערה ראשונה - מה שגולדה (העולה החדשה? כמה זמן כבר היא חדשה? 7 שנים?) אמרה בקשר לזה שהיא קמה מתוך טוב לב ברור מאליו היה ממש לא רלבנטי, כי הוא לא רשם את ההודעה שלו על מנת לזכות בקרדיט שלנו ושנאהב אותו על איזה אציל הוא, אלא להראות שיש חלאות תתי אדם בעולם, או לפחות so it seems. ואת עוד זאת שקוראת לו מפגר..
סתם צוחק אבל עדיין לדעתי את לא הבנת אותו נכון והערה שניה - הוא כן יותר טוב מהערס, יא היפית בהכחשה (אין לי בעיה עם היפים, יש לי בעיה עם אנשים בהכחשה) אגב רק שתדעי את העתיד - השלב הזה של שנאת היפים עובר לכולם. חוץ מלאנשים שיש להם קיבעון (מושפע אני פסיכולוגיה) ואז הם חיים בהכחשה.

Chot

New member
אני מצדדת בעצמי

זאת גולדי, אנחנו אמנם מדלגות ממקום למקום, אבל זאת האמת לאמיתה. אולי הבחור התכוון לספר לנו איזה מניאקים יש בעולם, שזאת מטרה נעימה בהחלט, אולם הדרך שבא הוא ביטא את ההתמרמרות שלו נגד הפרענקים הערסים המניאקים קצת צרמה לי. אני פשוט רואה פה קצת מחסור במחשבה שהיא טיפה יותר מורכבת מ"איזה חמודים הרוסים, בואו נקום להם באוטובוס ונהיה ממש בסדר איתם". מה שמאד בולט בהודעות שלך זה פטרונייזינג. ויחס כזה הוא לא יותר טוב מיחס של ערסים עם חי וקיים (רק אני שמתי לב לבעייתיות פה? כאילו זה בסדר, בינינו, חבורה של אשכנזים אינטיליגנטיים ומביני עניין, להתנשא על פרענקים). זה שבחור לא מסכים לקום באוטובוס זה רק מראה שאין לו נימוסים, ולא על שום דבר אחר. והקשר מפה לחבלי הקליטה הוא רעוע בהחלט. אתה כמו ילד קטן שרוצה להתחבר עם איזה רוסי בגן שלו, כדי להיות נחמד לעדה הרוסית וכדי שהרוסי יאהב אותו ויתפעל ממנו.

IC4

New member
כן טרמינל פרוסט !!

ההורים שלך לא חינכו אותך טוב ?! לא אמרו לך כשהיית ביסודי : "אל תתקרב לרוסים!" או "אל תתן לרוסים להרגיש בנוח, אסור להם לחיות באשליה שהם נקלטו בחברה הישראלית שלנו שעליה אנחנו צריכים לשמור רק כשלנו!" או "לרוסים יש כינים ! ואף גדול! והם מנסים להשתלט על העולם!" קיצר fuck u all איבדתי כל מחשבה הגיונית (עמדה) בויכוח הזה.

בולשיט!

כאן זה מתחיל!! בחייל אחד עלוב שכשמבקשים ממנו לקום ולתת לזוג אנשים עם תינוק לקום בבקשה, אז זה קשה לו מידי... וממש אבל ממש אין טיפת חשיבות לעצם היותם רוסים. באותה מידה הם יכלו להיות צ´רקסים, חולי אפילפסיה, לוקים בתיסמונת דאון ותיסמונת טורט וסובלים מהזעת יתר כרונית!!! הם בני אדם שבאו וביקשו ממנו לקום - BIG FUCKING DILL!!!!!! אם הם לא היו פונים אליו ומבקשים ממנו לקום - ניחא, אבל הם כן ביקשו ולכן, לסרב בלי שום סיבה הגיונית זה במילה אחת חלאתיות!! וכן, זה מתחיל באנשים שמתנהגים ככה ומתרצים את ההתנהגות המחליאה הזאת במשפט הכי ישראלי שיש: "אני לא חייב כלום לאף אחד!" וזה ממשיך באיזה אפס שחושב שאותו אסור לעקוף על הכביש (כי הוא ישראלי גאה) אז הוא עוצר את הרכב שלו הולך ודופק מכות לאיזה סבא שלא חשב אפילו שאולי בטעות הוא פשע כנגד מלך הכביש והעולם!!! תגידי שאני אולי יפת נפש מגעילה, אבל אני בטוחה שעמוק עמוק בפנים את יודעת שהצדק עימי ואת אפילו מייחלת לפעמים (בלילה בלילה לפני השינה כשאת מחבקת את הדובי שלך וחולמת על אהבה...) להיות בדיוק כמוני - בחורה נחמדה וטובה, רק שנחמדותה לא גורעת ממנה !!!

דנה^^

New member
אוי נו באמת!

מה הקשר בכלל? ועל זה הייתי חייבת להגיב.. זה שהם רוסים בכלל לא קשור לזה שהוא קם או לא, כמו שאמרת בעצמך הם יכלו להיות מי שבא לך שהם יהיו וזה לא אומר שהוא חייב לקום, נכון- הם באו וביקשו אז היה מאוד נחמד אם הוא כן היה קם במיוחד עקב התסכול שהם היו שרויים בו. אבל בכלל בלי קשר לזה כמו שאמרו פה כבר את לא יכולה סתם לבוא ולשפוט אותו. לא- הוא לא היה בסדר, אני לא מצדיקה אותו, אבל לכי תדעי מה עבר עליו? אני בטוחה שגם לך, כמו שהגדרת את עצמך יפת נפש נחמדה וטובה, היו רגעים שכלום כבר לא עניין אותך והחלטת להיות סופר מגעילה והסיבה בכלל לא משנה. מה שאת כתבת בהמשך עוד יותר דפוק תסלחי לי על המילה אבל זה לא מתחיל בכלום ולא נגמר בכלום. למה שלא תמציאי לו עבר פלילי כי הוא לא קם ל2 אנשים באוטובוס? אותה סיטואציה הזכירה לי בדיוק מצב אחר שהייתי באוטובוס חזרה מבית ספר אחרי יום מעפן ו2 חברים ביקשו ממני לעבור כדי שהם ישבו ביחד. מה היתה התשובה שלי? לא בא לי. לא כי אני רשעית (למרות שבאותו רגע הייתי עיפה מדי מכדי להיות נחמדה) ולא כי בא לי להרוס לאנשים. והם בכל זאת ביקשו יפה ובסוף כן עברתי מקום שמתי את הראש ונרדמתי עד שזאת שלידי היתה צריכה לקום.. אבל בלי קשר, הכוונה שלי פה היתה להגיד שאת עושה עניין מלא כלום וזה שלפעמים אנשים מרגישים חרא ולא בא להם לעזור לאחרים זה ממש לא אומר שהם חלאות תמיד ותמיד אומרים ש"הם לא חייבים כלום לאף אחד" ושהם פושעים.

וגם אני חייבת להגיב!

את נתפסת לגמרי למקרה הספציפי הזה, במקום לראות את הקונספט היותר רחב שאני מנסה להעביר כאן. אני לא אומרת שאותו חייל יילך מחר וירצח מישהו, אני אומרת שבחברה שלנו כיום (ואני לא מתכוונת רק לחברה הישראלית אלה בכל העולם) התעורר לדעתי איזשהו חוסר כבוד מאוד בסיסי לבני אדם אחרים. אני אומרת, שמהתנהגות כזאת שהיא נאמר הרע במיעוטו, ומאותו חוסר כבוד לאדם או באופן יותר מדוייק במקרה הקיצוני שאני תיארתי, חוסר כבוד או איכפתיות לחיי אדם - ממנה נובעת התנהגות הרסנית ורצחנית. נכון שיש ביניהן הבדל של שמיים וארץ - אבל תסכימי איתי שבבסיס של ההתנהגות הזאת יש חוסר כבוד! את יכולה להמשיך לטעון ולהאמין במה שאת חושבת כשאת אומרת לי לנסות להיכנס לנעליו, ולחשוב שאולי היה לו יום מחורבן, חברה שלו עזבה אותו והוא הולך להישפט ל-30 יום על עריקות, אבל תסלחי לי שאני לא נוטה לסמפט אותו יותר מידי, כי את יודעת מה? גם אם ממש חרא לך וכל מה שאתה רוצה זה להגיע הביתה להסתגר בחדר להזדחל לתוך המיטה ולנתק את הטלפון - עדיין כשמישהו מבקש ממך בקשה כל כך פשוטה וטריוואילית - אין שום סיבה לסרב, כי בתכלס´, זה לא יתרום שום דבר לא לך ולא למי שביקש ממך את זה, אז המקסימום שיקרה זה שתעברי מקום, זה ייקח לך פחות מ-10 שניות ובכך גם תעשי זוג צעיר שאולי החיים שלו לא מסריחים כמו שלך לטיפה יותר מאושר. וחוצ´מזה, לא ברור לי למה החלטת לספר את הסיפור המרגש וההירואי על היום הגרוע שלך שבו לא קמת למישהו באוטובוס ואחר כך פתאום שינית את דעתך והחלטת לקום - הרי את סותרת לגמרי את עצמך ומאששת את מה שאני טענתי!! - שגם אם נורא חרא לך, את עדיין בנאדם ואם מבקשים ממך משהו פעוט כל כך למה לא לעזור?? למה את או הוא או אני צריכים לגרור אחרים לחרא שלנו בהתנהגות ניבזית שכזו, כשכל כך פשוט להיות בנאדם???? ולסיום - לא אני עשיתי ממנו פושע וניפחתי את העניין, נהפוך הוא, אני אמרתי שדווקא בגלל הפשטות של המצב אני לא מבינה מה הביג דיל. לא ביקשו ממנו לתרום כליה או מח עצם, בסך הכל לזוז מושב אחד ליד כדי לאפשר להם לממש את אהבתם, ואני בסך הכל עשיתי ממנו (אם בכלל עשיתי ממנו משהו) בחור אנטיפט ואגואיסט שזורק זין על כל מי ומה שסביבו (באותו רגע נתון כמובן, כי לפי התאוריה שלך, שאגב אני בהחלט מסכימה איתה, יכול להיות שהוא מלך הנחמדים, מתנדב במד"א 3 פעמים בשבוע, קורא לזקנים, מעביר עיוורים את הכביש ודוחף את הנכים בכיסאות הגלגלים בזמנו החופשי...). אז בקיצור- קיבלתי (7% בערך)ושללתי (93% בחישוב זריז)... תודה לך.

דנה^^

New member
אוקיי..

אם אני מסתכלת על ההתחלה של התגובה ועל הסוף אז מכאן שלאו דווקא מתפתח בחברה חוסר כבוד. המעשים שלנו מושפעים ממה שאנחנו מרגישים באותו רגע ברוב הזמן, ןלכן, לדעתי, ברוב המקרים התנהגות כזו שנובעת מהרגשה של יום חרא או משהו לא תוביל למשהו קיצוני יותר. תראי באופן כללי נכון, אם חרא לי אין שום סיבה שאנשים אחרים שלא עשו לי כלום יסבלו, אבל מה לעשות, לפעמים באותו רגע פשוט לא בא לעזור לאף אחד, וזה לא בא מחוסר כבוד, אלא מהרגשה נאכסית באותו רגע. הסיפור שכתבתי בא פשוט להגיד את מה שכתבתי קודם- שגם אם לא בא לי לקום ולעזור לאחרים באותו רגע זה לא אומר שאני חרא של בן אדם. ובקשר לסיום- נכון, הבקשה לא היתה בקשה גדולה, אבל לפעמים דווקא הדברים הקטנים הם אלה שהכי מציקים\תורמים, משהו שיהיה פשוט בשבילך יתפוס כיוון חד יותר, מנוגד ועקשנות מצד זה שלא רצה רק כי באותו רגע לא היה לו כוח, יש מקרים שבהם בקשה נוספת תשכנע, יש מקרים שלבן אדם כל כך אין כוח שהוא פשוט יעשה דווקא, ולא כי הוא רשע תמיד. אני חושבת שעל כל השאר הסכמנו?

למעלה