(אמיר) פרץ של ישראליות

Chot

New member
אויש תפסיקי לזיין בשכל

"זה מתחיל מפה זה מתחיל משם" מה את סוציולוגית שאת אומרת לי את החרא הזה? אכפת לי מאיפה זה מתחיל? ולמה את אומרת כל מיני שטויות כאלה שמשם זה מתחיל, אנשים עלולים עוד בטעות להאמין לך. עכשיו, במקום לזיין תשכל על "האופי הישראלי" שכולם מדברים עליו, בואו נדבר על מה שקורה בשטח - אם החייל היה אשכנזי בן למעמד הבינוני, הבחור לא היה אפילו שם לב לאותו תינוק בעל צחוק מתגלגלגל חוחוחיחי הו. כן. אם כבר, מפה זה מתחיל, (דעות קדומות בין שכבות באוכלוסייה), ולא מזה שאנשים לא קמים באוטובוס. "ממש אין טיפת חשיבות לעצם היותם רוסים", זה תגידי לספתא.

TerminalFrost

New member
היי היי!! עד העולל! הרוסים - מילא.

אבל התינוק? מה הוא עשה לך רע?

You´re full of chot!!!

אז אתמול באמת היתה לי שיחה מרתקת עם ספתא שלי בדיוק על הנושא הזה. אני אמרתי לה: "ספתא מותק, אין טיפת חשיבות לזה שהם רוסים" אז ספתא אמרה לי: "נכדתי היקרה, אל תזייני לי ת´שכל, בוודאי שיש לזה קשר, הרי אנחנו עם של מניאקים שונאי כל רוסי, אתיופי, ערבי, מרוקאי, עירקי וכו´..." אז אמרתי לה: "ספתא, מותק - -c h o t your mouth!, אולי לא כולם בארץ חיים במירמור בלתי פוסק, ומרגישים צורך עז לזיין ת´שכל לשם הזיון בלבד, מבלי לטרוח אפילו לנסות להבין מה עומד מאחורי מה שנאמר". אז צ´וט יקרה, אולי תקראי את מה שעניתי לדנה הנחמדה, ותנסי להבין למה אני מתכוונת כשאני "מזיינת את השכל" עם דיבורי הפסיכולוגית שלי על "מתחיל מפה ונגמר משם", ואולי אם תקראי קצת עיתונים או תראי מה באמת קורה בארץ שלנו תביני שלא הכל נובע מפערים ודעות קדומות, ויש אנשים שההתנהגות שלהם היא חרא כי הם פשוט חרא של אנשים!!! (ודנה, צר לי לנפץ לך את הבועה, אבל גם ביום טוב, הם עדיין יהיו חרא אנשים...) את אומרת שיש בעיה עם דעות קדומות? אולי את זו שצריכה לצאת מהבועה שלך ולהפסיק להיות יפת נפש מטיפה לקבלת כל שכבות האוכלוסיה ולמיגור הדעות הקדומות - תסתובבי קצת בחוץ תראי איך אנשים שונים מתנהגים, אפילו תצטיידי בעט ונייר ותכתבי כל אחד מה הוא עושה ואיך הוא הגיב לסיטואציות שונות, תחזרי עם תוצאות הסקר שלך ואז נדבר (זה בהנחה שתעיזי להראות את התוצאות האמיתיות ולא תפחדי להודות שטעית..) - אז הנקודה המאוד פשוטה שלי היא ששיש דעות קדומות בארץ לא בכדי, רוב הסטיגמות נובעות ממשהו ממשי ונכון, ואם את מתכחשת לזה וחושבת שדעות קדומות נובעות רק מבורות וחוסר יכולת לקבל את הזולת וכל הבולשיט הזה אז יותר נאיבית מנאיבית.. ברור לגמרי שאם החייל היה אשכנזי טהור עם תחתוני קלווין קליין וכובע שנרכש לאחרונה ב"זרה" הוא לא היה מתאר אותו כערס דוחה עם גורמטים ענקיים, אבל סביר להניח שזה עדיין היה מעצבן אותו והוא היה מתאר אותו אולי כ"חייל אשכנזי מניאק מכוער מתלהב מעצמו נושך כרים שחושב שהוא מעל כולם כאילו דה" אז שיהיה לך לבריאות, ותנסי להיות טיפה יותר רגועה וסימפטית, כי יש לי חדשות טובות בשבילך - גם הברווזון הכי מכוער יהפוך בסוף לברבור! (יש למה לחכות...)

ארכנפוביה יקרה, לא להתעצבן../images/Emo141.gif

לא שווה את הבריאות, הצדק עימך

Chot

New member
מה? אני לא חושבת שחצי מההודעה

ממוענת אליי בכלל. אני- אין לי כוח למה שכתבת לדנה הנחמדה, כי זה ארוך מאוד מאוד וכאמור, לקרוא זה לחנונים, על כן, גם לא אפתח עיתונים כדי לאמת את מה שאמרת לי. אני הגבתי למה שאת כתבת לי, ולא למה שאת כתבת לדנה. אני גם לא הבנתי את המשלים שכתבת שם - ככה, ספתא והרוסים, ברבורים וכדומה. לא יודעת. מבולגן לי. אני, לא חושבת שאני יפת נפש ומטיפה, לכן לא אפסיק להיות כזאת. אני חושבת שמיגור הדיעות הקדומות וצמצום הפערים החברתיים הם כורח המציאות, ולא גחמה מגניבה שכזאת. עכשיו, מה שאת רוצה בעצם שאני אעשה, זה ללכת ולסקר את תגובותיו השונות של הפרט לסיטואציות שונות, ואז ללמוד מכך לקחים לגבי הגוונים השונים באוכלוסיה? כמו, נגיד - נערים מעדות מזרחיות נוטים להתחשב בעצמם ולהגיב בתוקפנות כנגד יוצאי מזרח אירופה, ושסביר להניח שהם יגרמו להם למוות מהיר בכוונת תחילה, לכן יש לטרנספרם הרחק אל מעבר לחומות העיר העתיקה? אני בכיוון הנכון אני מקווה. ברור לי שלכל דיעה קדומה יש אמת מאחוריה. בין אם מקורה בבורות או באינטרנסים הכלכליים של ש"ס. זה לא חשוב בכלל. לא צריך לשאוף ליישם את הדיעות הקדומות, וזהו. אגב, תחתוני קלווין קליין וכובע מזארה הם אינם מאפיינים של המעמד הבינוני. ואת, שמקשטת את ההודעה שלך בשמות גנאי ובניבולי פה, לא צריכה להיות זאת שתגיד לליייי, להיות יותר רגועה וסימפטית.(להזכירך, את זאת שסיכמת את ההודעה המקורית שלי במלה "בולשיט"). לסיכום, בכל המגילה הארוכה והציורית שלך, עוד לא הצלחת לשכנע אותי שאין קשר בין ההודעה שפתחה את השרשור לבין עצם היותם של "קורבנות" אותו חייל עולים חדשים, כמו כן, שאין קשר בין אותה הודעה לעובדה שאותו חייל תלה על עצמו מחרוזות וקישוטים, ולדעתי חלקים נרחבים מההודעה שלך היו לא רלונטים בצורה שאני מצטערת בכלל שהגבתי עליהם.

לקרוא זה לחנונים, אבל תעשי מאמץ

אני מראש מצטערת על שאני טורחת להגיב על הודעתך, ועוד בצהריי יום שישי, אבל בכ"ז... אז דבר ראשון אני בהחלט מתנצלת על הדברים שאמרתי, את פשוט לא מצטיירת בעיניי כטיפוס רגיש, ולכן לא חשבתי לרגע שניבולי הפה שלי והמילים הזוועתיות נוסח "בולשיט" יפלחו את נפשך העדינה, אז באמת מכל הלב - סליחה! דבר שני, את תמיד כזו עצבנית וקטלנית?? מה קרה? אמא שמה לך אנשובי בסנדביץ´?? החבר לא יוצא לשבת??? דבר אחרון - קיוויתי שדווקא תביני לבד את המשלים שלי, אבל היות והצהרת שכל מה שכתבתי הוא בגדר בלגן טוטאלי מבחינתך, החלטתי להבהיר נקודות מסויימות: אז כך, א. אני יודעת שב"זארה" לא קונים בני המעמד הבינוני, אבל אם תשימי לב לא אני אמרתי מעמד בינוני אלא את בהודעתך הקודמת, אני לעומת זאת התייחסתי בהודעתי לבני המעמד הגבוה המכונים "צפונבונים". ב. ספתא לא היתה משל - בהודעתך רשמת לי, ואני מצטטת, "את זה תספרי לספתא שלך", אז פתחתי את הודעתי הקודמת בהתייחסות ישירה לדברייך, באנקדוטה קצרצרה על שיחה שהתנהלה ביני לבין סבתי היקרה ובה דיסקסנו על הפערים באוכלוסיה. ג. את משל הברווזון המכוער תפרשי איך שאת רק רוצה, זה כבר לא רלוונטי מבחינתי. ד. את ממש, אבל ממש לא בכיוון, לא הזכרתי לרגע אחד את המילה "טרנספר" אז בבקשה אל תכניסי לי מילים לפה. כל מה שאני אמרתי, ואם את לא מסכימה איתי אז או שאת ממש נאיבית (כמו שכבר אמרתי) או ממש עיוורת, הוא שיש פערים חברתיים בארץ, ולא אמרתי לשנייה שצריך לפצוח במיגור המוני של כל מי שהוא לא אשכנזי טהור. בסך הכל ניסיתי להבהיר לך את הנקודה, שאותו בחור שהתחיל את השרשור הזה עם הסיפור על החייל שלא קם, היה יכול באותה מידה להיתקל בחייל אחר, והיה מתאר אותו באופן שונה. לסיכום, אני לא חושבת שצריך להפוך כל דבר למסע צלב מרדני כנגד חוסר הצדק החברתי המשווע (ונדמה שזאת את שאמרה שצדק חברתי מעניין את אחותה..), אלא לראות את המצב כמו שהוא באמת: אדם כלשהו (מעדה זו או אחרת ומעמד חברתי כזה או אחר בגיל כלשהו ממין זכר או נקבה או שניהם) ישב/ה באוטובוס (של חברה זו או אחרת) וכהתבקש/ה לקום (ע"י זוג בעל צבע, דת, מין, גיל, סטטוס ושפה כלשהם עם תינוק/ת בעלת...) הוא/היא סירב/ה (מסיבה זו או אחרת) ובכך יצא/ה מעט חלאתי/ת כלפי מבקשי הבקשה. - זהו! זה כל הסיפור, וכל השאר לא רלוונטי!! אז אני אשתדל יותר לא להשתמש בדימויים ומשלים שגורמים לך בלבול וחוסר אונים. בברכת שבת שלווה ומהנה, אני

Chot

New member
לא המשלים מבלגנים לך את ההודעה

אלא יותר מידי משפטים מורכבים. או יותר מידי משפטים. עכשיו, מכיוון שאני אשת סוד, אני יכולה להגיד לך שזאת לא הפעם הראשונה שהבחור משתמש במאפיינים העממים של בני אדם כדי לפרוק את כעסו, אבל לא אוכל לתת לך מקרים נוספים. כמובן שאם הוא היה "צפונבון", מה שמו היה אומר "ימנייקים כל הצפונים, מפונקים בקניון" והוא היה יכול להמשיך ככה לבד בגרמנית. לא הבנתי למה אני נאיבית. אני עדיין משוכנעת שיש קשר ישיר לעובדה שהם היו רוסים. מסעות צלב.. מההה סמק לא את זאת שהתחלת להגיד שמפה זה מתחיל, ירי, עוקפים, מכוניות, ממהה..? אולי זאת אני, אבל זה לא טיפה יותר מתיפיף ממה שאני אמרתי? (אחרי הכל, הוא כככןן חזר וציין את מוצאם של שני הצדדים, שוב, ושוב, ושוווובבב). כן, אני מאוד אוהבת להיות עצבנית בהודעות שלי. ברצינות. עם זאת אני יכולה להגיד לך שחוץ מהמעברים המהירים שלך לאנגלית, אני די אוהבת את סגנון הכתיבה שלך. שבת שלום חןחן

IC4

New member
WTF IS GOING ON IN HE´A

יותר מדי צורות התבטאות ואיבדתי את התוכן מה לעזאזל העמדה של כל אחת פה? יש לנו את טרמינל פרוסט, יש לנו חייל, יש לנו זוג הורים (רוסים במקרה) עם תינוק. טרמינל חשב שהחייל מניאק שלא קם. צ´וט חושבת שטרמינל סנוב שהוא כאילו משתמש בחוסר איכפתיות של החייל להראות כיצת הוא, טרמינל, איש טוב לדעתו?? וגם אם מה שקלטתי (המעט) עד פה שווה משהו, איפה הרוסיות נכנסת לתמונה

IC4

New member
מה לעזאזל קורא פה

יותר מדי צורות התבטאות ואיבדתי את התוכן מה לעזאזל העמדה של כל אחת פה? יש לנו את טרמינל פרוסט, יש לנו חייל, יש לנו זוג הורים (רוסים במקרה) עם תינוק. טרמינל חשב שהחייל מניאק שלא קם. צ´וט חושבת שטרמינל סנוב שהוא כאילו משתמש בחוסר איכפתיות של החייל להראות כיצת הוא, טרמינל, איש טוב לדעתו?? וגם אם מה שקלטתי (המעט) עד פה שווה משהו, איפה הרוסיות נכנסת לתמונה

זה בגלל שאני נוטה להתגעגע לתק´ הגן

טוב, צ´וט, בואי נפסיק את השטויות כי זה באמת כבר מתחיל להימאס. את בדעה שלך אני בשלי, והיות ושתינו קצת עקשניות אין סיכוי שמישהי תשנה את עמדתה, אז בקיצור, שולם שולם לעולם (או לפחות עד לפעם הבאה שנלך ראש בראש). רק דבר אחד אחרון - אני לא מתייפיפת, אלא ריאליסטית - המצב מחורבן, ולא רק בארץ, ולא רק בשכבות אוכלוסייה מסויימות אלא בכל העולם ובכל מיגזר אוכלוסייה אפשרי. בכל מקום תמצאי אנשים חרא (ואני מדברת באופן עקרוני ולא ספציפית על החייל, כי אותו כבר מזמן הספקתי לשכוח...). לגבי הבחור, Well...אני מניחה שאת מכירה אותו יותר טוב ממני, אז אני פשוט אסמוך על שקול דעתך, ואפנה אליו בהזדמנות חגיגית זו- בחור דע לך ש-: "לא כל הנוצץ בזארה מקורו, ולא כל השחור ערס הוא!" אגב, סלחי לי על השימוש בשפה האנגלית, אבל זה פשוט מה שעובר לי בראש באותו הרגע, ואני, היות וירשתי את התכונה הזיכרית הנוראית הזו של חשיבה ועשייה בו זמנית, מעלה את מחשבותיי על הכתב באופן מיידי. בקיצקץ, שיהיה לך הרבה מזה, והרבה מזה, ואולי קמצוץ מזה...שבת שלום.

טוב, אי אפשר לדעת מה עבר../images/Emo122.gif

לחייל הזה בשכל באותו זמן, זה באמת מגעיל, אבל יכול להיות שבד"כ הוא טוב ונחמד, ובדיוק החברה שלו זרקה אותו או שגילה שחברה שלו בוגדת, או שאימא שלו לא ממש מתה עליו ואבא שלו גאה יותר בכלב מאשר בו, ואז הוא החליט שבאותו רגע לא בא לו להיות נחמד, כל אחד עם המטען שלו. לא מגיע לאפאחד למות בפיגוע חוץ מלמחבל עצמו

מימי

New member
אופס, אני מקוה שהבנתם אותי...

התכוונתי שהקימה באוטובוס היא פרץ של נורמליות. מה שהחייל עשה זה סתם איכס. (אבל די עם ה"מגיע לו למות" הזה!!!)

ofer15

New member
כל מה שהחייל עשה../images/Emo46.gif

היה לגרום לך להזיז קצת את התחת השמן,המגעיל ובעל הישבנים הרופסים שבטח לא הזזת כבר שנים כי אתה עסוק בלזיין את השכל למה אותו חייל היה צריך לקום במקומך. אז מה אם החייל לא קם! זכותו המלאה לא לקום וחוץ מזה לא היה פה עניין של חוסר מקום לישיבה אלא בסך הכל תזוזה של מקומות ישיבה. וחוץ מזה..... GIVE ME A Break! אתה לא ילד מפגר אז אל תעשה את עצמך!

IC4

New member
מי אתה שתשפוט אותו ??

אם בוא מפגר או לא ?
אין ממש צד לסיפור שכזה הוא רוצה שיקום , לא רוצה שלא יקום כל אחד יפרש את זה איך שהוא רוצה כולכם ילדים טובים אמא אוהבת את כולם הרוסים, לעומת אמא, אוהבים רק את מי שקם בשבילהם.

למעלה