אממ..אממ.. קיבלתי הוראות מהחלונות

אמ... אני חולקת על דעתך

הביץ' בויז לא התחילו את גל הסרף, אבל הם כן היו מנציגיו הבולטים. שאיפתם, לפחות בתחילת הדרך, היתה להשתלב בגל הזה. לא היו להם שאיפות אמנותיות גדולות, כולל לבריאן. הם בסך הכל עשו מה שאבא שלהם אמר להם, ולא העזו להתווכח. השאיפות האמנותיות באו מאוחר יותר. והמטרה של בריאן ווילסון, בשלב המאוחר, היתה כמובן ליצור מוסיקה טובה יותר מהביטלס ומפיל ספקטור. האם הוא הצליח? אפשר להתווכח על זה (אני חושבת שלא). הביץ' בויז לא הרגו את הסרף - הם התרחקו ממנו. הגל הזה דעך מהסיבות שנתתי. אולי גם בגלל שהאמנים האחרים לא יכלו להתחרות בבריאן, ככותב שירים. אגב, דיק דייל, בהחלט. לינק ריי ז"ל - אולי הראשון בגל הזה - בהחלט. אבל ה-Shadows?

itaikuskus

New member
שוב. אמרתי שהם אולי לא במקום

אבל לדעתי יותר מתאים לכתוב אותם מאשר את הביץ' בויז. כל מה שאמרת על הביץ' בויז נכון, 3 אחים עם בן-דודם וחברים מזדמנים נאספו על ידי מורי ווילסון כדי לחיות את החלום שלו בעצם. pet sounds, שנחשב לאלבום הקלאסי ביותר של הביץ' בויז לא הצליח בזמן אמת, smile, אחד האלבומים שבריאן ווילסון עבד עליו ועוררו המון ציפיות, בכלל לא יצא עד לאחרונה כי חברת התקליטים פשוט לא רצתה להוציא אותו. המירוץ להצלחה הסתיים כשווילסון, שוב, בזמן אמת, מפסיד בנוק אאוט, והדבר פוגע גם בבריאותו הפיזית.

Shakty

New member
גם לא ה VETNURES

יש לי חיבה עמוקה לסרף ויש לי את כל הקטלוג של DEL-FI RECORDS אותו לייבל שכל אמני הסרף הנחשבים היו תתומים בו. יש לי קלסר דיסקים שמכיל את כל הקטלוג של הלייבל הזה שקיבלתי בתוספת TSHIRT מהבעלים של הלייבל שהוא בעצמו פליט היפי השנות השישים. פגשתי אותו במסגרת תפקידי הקודם בפסטיבל המוסיקה בקאן (כמו פסטיבל הסרטים רק נערך בינואר - קוראים לפסטיבל MIDEM). אחת מהפגישות הכי הזויות שהיו לי בחיים - אבל לפחות יצאתי עם כל הקטלוג בחינם :) חלק ניכר מהפסקול של PULP FICTION נעשה מהאמנים של DELFI. קצת NAMEDROPPING : אם כל הכבוד לדיק דייל - הם היו הגדולים מכולם: LIVELY ONES כמו כן ה CENTURIOUNS וה SURFARIES אבל יש עוד. הVENTURES היו להקת גיטרות שעשו קאבקים אינסטרומנטלים לכל דבר - אם סרף היה באופנה אז סרף. ה SHADOWS אמנם לא היו להקת קאברים אבל הם בטח לא עשו סרף. (ויש לי המון כבוד להנק מרווין) הביץ' בויז נעו כל הזמן על הקו שבין להקת רוק ללהקת סרף - הם באו מתוך הסצנה ואי אפשר לקחת מהם את השיכות לזרם אבל ללא ספק הם פרצו את גבולות עצמם ונהיו להקת רוק לכל דבר.

itaikuskus

New member
ג'ון לנון

הוא יותר מאושיית בידור, ג'ון לנון הוא אייקון. לפני ג'ון ליידון או מיק ג'ונס הוא בא מבית הרוס, משפחה ממעמד הפועלים, אביו עזב, אימו נטשה אותו אצל דודתו (שם חשבה שיהיה לו טוב יותר), ומתה בנסיבות טראגיות שנים אחר כך לאחר שהתאחדה עימו. ג'ון לנון גילה את הרוקנרול כפי שאני תמיד ראיתי אותו- כישועה. אם ג'ון לנון לא היה מקים להקת רוק הוא כנראה היה הופך לסוג של פרחח מהרחוב ולא מגיע להרבה. ג'ון לנון הצליח לשנות את העולם, מאז אותה תכנית של אד סאליבן שרואים 4 בחורים חייכנים עם פוני ארוך מדי, שבעצם לוקחים את כל מה שהם למדו מהגיבורים שלהם 10 שנים לפני ולוקחים את זה כמה צעדים קדימה. מאלבומים מלאי קאברים הם השתפשפו, השתפרו, והרבה בזכותו, שכן יחד עם מקרטני, לנון כתב אחוז מכריע מהשירים של הביטלס. ג'ון לנון האמין שעם המוסיקה אפשר להביא את השינוי. הוא פעל בצורה רדיקלית למען האומנות ולמען השלום, נתן ביטוי לשגיונות המטורפים של אישתו, יוקו אונו (כמו אותו רגע שהוא העלה אותה לבמה לשיר ברוקנרול סירקס והרס את אחד הסופר-גרופס הכי טובים איי-פעם, דירטי מק), הצטלם איתה בעירום לעטיפת אלבום, הזמין את כל העולם אליהם למיטה למען השלום ושלל פעולות כאלה. ג'ון לנון עבר שינוי חד לעייני העולם- מאותו רומנטיקן ציניקן חייכן וחביב לפעיל שלום ממושקף סרקסטי וזעוף. אלבום הסולו הראשון שלו לאחר פירוק הביטלס הוא לא מה שהייתם מצפים ליוצא להקת הפופ הגדולה בעולם- הוא היה אוונגרדי, אין בו להיטים לרדיו, והמלים סוגרות חשבון עם חצי עולם (הוריו, העיתונאים, אלוהים וכו'), רק כדי לסגור חשבון גם עם שותפו לעשייה לשעבר, באלבום השני (how do you sleep). האמצעים הרדיקלים והמסרים של לנון לא תמיד התקבלו בעין יפה (להיפך), חוסר ההצלחה וההבנה בהם נתקל הביאו אותו לפרישה, ממנה חזר רק לקראת סוף שנות ה70, שם הוציא כמה להיטים (woman), עד שנרצח. בפורסט גאמפ רואים את פורסט מגיע להתראיין על מסעו לסין, ולידו יושב בחור ממושקף עם חולצת צבא ודרגת סמל, ועל כל תשובה של פורסט שואל בשורה משירו הידוע imagine (no possesions? no religion too?), שלאחר מכן מוקפאת התמונה, ושם נראה לנון כפי שרצה בטח שנזכור אותו- קופצני, בדרן, דעתן. לנון תמיד חיפש דרך להרחיב אופקיו- בין אם זה לכתוב ספרות ילדים עוד בימי הביטלס המוקדמים, לשחק בסרטים עצמאיים, להיות חלק מהסצינה הפסיכדלית של לונדון, פעיל שלום- לנון באמת חי את המוסיקה שלו, הוא האמין שדרכה הוא באמת יכול לעשות את השינוי. אגב לחתול שלי קוראים רינגו. (-:

ramonsegev

New member
הביטלס הצליחו לשנות את העולם

בתכניתו של אד סאליבן ולא ג'ון לבד (הם הופיעו כלהקה) מצורף קישור

itaikuskus

New member
כשכתבתי שרואים שם 4 בחורים חייכנים

עם פוני ארוך התכוונתי לג'ון, אלביס פרסלי, קליף ריצ'ארד ורוי אורביסון.

יהיה נחמד אם דיונים בשרשורים כאן

יתייחסו למה שנאמר כאן, או שיובאו הדברים בשם אומרם. או משהו כזה. אתם מבינים.

ramonsegev

New member
אגב ספיישל ג'ון לנון והביטלס

עכשיו בגל"צ, משדר יואב קוטנר עד 2 בבוקר

NIR Y

New member
איזה שרשור מעניין !

ואני רק מבין כמה אין לי מושג, בכל העניין של הפלישה הבריטית... וגם אני לא כותב הרבה כי אני לא יכול לכתוב עם יד ימין כי נחתכתי ביד ויהיה לי גבס 3 שבועות, אבל אני עדיין קורא הרבה.

החלמה מהירה ../images/Emo101.gif

אני נעקצתי שלשום ע"י דבורה במקום רגיש. לא מומלץ.

למעלה