אממ... טילי כתף?

ללילילל

New member
אממ... טילי כתף?

כלומר, לא בשבילי... אבל איך נקרא ל"מערכת ההגנה למטוסים מפני טילי כתף"?

Eldad S

New member
טילי כתף הם "shoulder missiles",

אבל צריך עדיין לחפש כיצד נקראת באנגלית מערכת ההגנה ששאלת עליה.

Eldad S

New member
אם כך: defense systems for

antiaircraft shoulder-launched missiles זה נשמע לי איכשהו הכלאה של הצעותיי והצעותייך, ונשמע גם מתאים. איך זה נשמע לך?

ללילילל

New member
הראשון שלך

מגן *נגד* המטוס ואנחנו רוצים להגן *על* המטוס. השני שלך הוא בכיוון, השאלה אם אני יכולה ככה להשמיט כל התייחסות למטוס המסכן. משחזרת את המקור: "מערכת ההגנה למטוסים מפני טילי כתף" (וכרגיל, תודה על העניין)

Eldad S

New member
נשמע כבר יותר טוב,

אולי זהו המונח שאת צריכה. עם זאת, הייתי שמח אם חברים אחרים בפורום יוכלו גם הם לחוות את דעתם. אולי אחרים חושבים שצריך לנסח אחרת?

ramihan7

New member
התרגום שלכם ל-"טילי כתף" אינו נכון

המונח הצבאי התקני הוא Man-Portable Surface-to-Air Missiles. אין בשום מקום אזכור של המילה shoulder. אני לא מומחה לטילים, אך לא מוכרת לי מערכת ספציפית המגנה על המטוס מפני טילי כתף. וכי מדוע? המערכת המותקנת במטוס אמורה לספק הגנה מפני כל סוגי הטילים הנורים מהקרקע. את המטוס (וצוותו או הנוסעים הטסים בו) לא מעניין אם הטיל שוגר מן הכתף או מכן שיגור. נראה לי שאין טעם לפתח מערכת שמספקת הגנה ספציפית כנגד טילי כתף. מערכת הגנה מפני טק"א (המונח הכולל - טילי קרקע-אוויר) אמורה לספק הגנה גם מפני טילי כתף. עם זאת, ייתכן, כמובן, שאני טועה.

3,500 איזכורים בגוגל יספיקו לך?

המונח טילי כתף שגור גם שגור באנגלית - ראה איזכורים. גם קביעתך השניה אינה מדויקת. כל טיל הוא בעל מאפיינים משלו, שיטות ביות משלו ועקרונות פיזיקליים שונים (חום, אופטי, מכ"מי ועוד). לכן מקובל בהחלט לפתח מערכות הגנה ייחודיות לכל סוג או משפחה של טילים. אמנם היה רצוי מאוד לפתח מערכת אחת כנגד כל הסוגים, אבל זה לא תמיד הולך.

ושוב תפוז מסרב להישמע לי.

אני מעתיק כתובת אחת והוא שותל לי כתובת אחרת. אין ברירה: מי שרוצה לבדוק מוזמן להקליד בגוגל shoulder fired missile.

Eldad S

New member
אם אתה עדיין כאן,

המתן קמעא - מיד אכתוב כאן קישור לאתר המאפשר לצטט URLים ארוכים.

למעלה