אממ.. עלתה בי מחשבה...

המילה הידיוט לא מוכרת לי

ובקשר לאינטנרט זה האמונה שלי לאיך נוצר המחשב ולאיך נוצר האינטרנט ואיך נוצרו אתרים אני לא מאמין שאדם עשה את כל זה אני מאמין שהכל ככה כי זה תהליך אבולוציוני נ.ב אתם בטח חושבים לעצמכם איזה טיפש מה הוא באמת מאמין שהמחשב הכל כך מורכב נוצר ככה סתם בעזרת כמה פוקסים ורשת האינטרנט נוצרה ככה בצורה הזאת ההרגשה שאתם מרגישים כרגע בקשר לאיך שתיארתי את היווצרות המחשב ולאיך נוצרה ה אינטנרט היא בדיוק אותה הרגשה שאני מרגיש בקשר לתהליך האבולציה שמסביר איך נוצרו החיים

preacher

New member
ו"הדיוט" זה עם א'

"אידיוט" זה טיפש, "הדיוט" זה בור, חסר ידע. אתה, אגב, עונה כנראה על שתי הקטגוריות... אבל זה עניין אחר.

neko

New member
אם אני זוכר נכון,

גם ל"אידיוט" (בדומה ל"אימבציל" ו"מפגר") יש תחומי IQ מוגדרים (בסה"כ שלושת המונחים מדברים על התחום שבין 40 ל80 בערך, רק שאני לא זוכר מה מהם יותר גרוע, רק ש"מפגר" זה הגבוה ביותר.

מי יצא כנגד הטכנולוגיה?

יצאו, ובצדק, כנגד השימוש שעושים באינטרנט, ואני מניח שידוע לך מה הנושא הראשי שמחפשים בו. ואיפה כתוב בתנ"ך שאסור להשתמש בטכנולוגיה? ברור שאם דרך חיים מסויימת נבעה רק ממגבלות טכנולוגיות ולא מעיקרון כלשהו, אין סיבה לשמר את הדרך הזו. לידיעתך... המאמין החרדי מתנהג כמו בימי הביניים (וזה גם גרוע) אך אמונתו שכך נהגו גם בזמן התנ"ך- מוטעת מיסודה.

כיוון שפנית אליי אישית...

א. אני לא מחב"ת, אין לי רצון שתאמין באמת של היהדות יותר מרצוני שתאמין באמת של תורת היחסות. ב. מה זה טכנולוגיה של כופרים? הטכנולוגיה שייכת למישהו? ג. הרבנים שאני מכיר מתירים להשתמש באינטרנט, ואף משתמשים בעצמם (כתבתי בפורום לא פעם מהמחשב של הישיבה בה אני לומד. ד. החשמל לא הומצא, הוא התגלה. ה. בפיתוח החשמל היו מעורבים כופרים אך גם מאמינים. ו. יש איזה איסור להשתמש בהמצאות של כופרים? ז. למה לעזוב את הקידמה? עד שהאנושות התפתחה, לחזור שוב אחורה? ח. הציבור החילוני לא מממן אותי יותר מאשר אני מממן אותו. אני משלם מיסים וממלא את חובותי בדיוק כמו כל אזרח במדינה וכנראה שיותר מרובם. ט. שוב, למה לחיות כמו בימי התנ"ך? י. מתי כיניתי פה מישהו 'כופר' (למרות שאין להכחיש את העובדה שאתם, בצדק או שלא בצדק, כופרים) או 'נחות'? י"א. הדבר המינימלי שאני מנסה (ללא הצלחה מרובה) לעשות זה לגרום לך להפסיק להפגין יהירות ולהרגיש עליונות על מי שאינו חושב כמוך, במיוחד במצב שברור שאין לך את הידע המספיק כדי לקבוע בנושא. י"ב. מתי כיניתי פה מישהו 'תת-תרבות' או 'תועבה'? י"ג. התשובה לי' וי"ב- אף פעם. בניגוד אלי, אותי כינו, בלא צדק, טינופת וכינויים נוספים. י"ד. השוואה ביני לאפגניסטאן, תהיה הוגנת בדיוק כמו ההשוואה בינך לבין האתאיזם הנאצי. ט"ו. תסביר לי מה בדיוק בדבריי הוא "חוצפה"?

dean4

New member
כיוון שכבר טרחת..

א. אתה כן! ב. ישנם טכנולוגיות המוגנות בחוקי זכויות יוצרים, כגון טכנולוגית הדיסק המשחים, ובכול מקרה טכנולוגיה שפותחה בידי אדם כולשהו מן הראוי לא לשלול את פיתוחו על ההמצאה. ג. רבניך כנראה לא שמעו על הצוים שהוציאו רבנים גדולים בקהילה הנ"ל כנגד השימוש באינטרנט. ד. כבר התנצלתי שכתבתי כך, בכול מקרה ההיתה יכול לשים לב לכך בהודעה נוספת. ה. רק רגע.. הלוא לפני שניה אמרת שהחשמל התגלה ולא הומצא. אז למה אתה כותב שבפיתוח החשמל היו מעורבים אנשים כהנה וכהנה? ו. חוסר הגינות וצביעות! ז. זה מה שהרוב טוען בעוד העדה החרדית מתעקשת לראות זאת אחרת. ח. המימון לא דובר עליך כפרטי, אלא על חבורה של סוחטי קיצבאות שלא ראו מימיהם עבודה ו/או שירות צבאי. ט. שוב, הגינות מהולה בלא מעט צביעות. י. אממ.. דוגמא מהזמן הקרוב; עכשיו. יא. אתה, אכן יהיר עד מאוד ושחצן עד מאוד אם אתה חושב שמטרת הדיונים פה היא להשפיל אנשים אחרים. יב. אמ.. הציבור החילוני, דוגמא. יג. אה?! יד. אה?!! טו. זילזול מופגן בגולשים, להוציא דיבה על אחרים, לשקר! רנה אתה לוקה בעובדה הבסיסית שאתה בא עם טונה יהירות וקורט הגינות! עצם הניסיונות שלך להחזיר כאן ובפורום חופש בתשובה מוציאים את פרצופך האמיתי מן השק! להבא השתדל שלא לחשוף את מניעך בדרכים כל כך זולות ונלוזות. כמו כן אני תפסיק בשימוש הגרוע של יצירת סעיפים כגון אלה שעליהם השבתי בהודעה זאת, ואם אין לך במה למלא את הודעותך, פשוט תוסיף סמילי אחרי כל מילה
.

נו... באמת

א. לא שווה התייחסות. מה הקשר לזכוית יוצרים? עדיין טכנולוגיה היא לא של ציבור מסויים, והרשות להשתמש בה נתונה לכולם. כפי שחילוני יכול להשתמש בטכנולוגיה שפותחה על ידי דתיים, כך גם להיפך. רבניי שמעו, והם פוסקים אחרת. אני מקווה שגם רבניהם של הדתיים האחרים בפורום מסכימים לכך ואני מאמין שרוב אלו שרבם אוסר על שימוש באינטרנט, אכן לא משתמשים בו. בכל מקרה, דיברת אלי (ועלי) ולכן רבני (ודעתי) הם החשובים. הגבתי לפני שקראתי את ההודעה הזו. ליתר דיוק הייתי צריך לכתוב "פיתוח מכשירי חשמל" אך זה נראה לי מובן. לאחר גילוי החשמל היו רבים מעורבים בפיתוחים שאיפשרו את השימוש בו. למה בדיוק? זה חוסר הגינות וצביעות מצדך דווקא. לצערי אתה צודק לגבי העדה החרדית, אך אני לא חלק מהם ואתה דיברת עלי. אתה דווקא פנית אלי אישית. שוב למה??? להזכירך, אתה דיברת אלי והשמצת אותי אישית. אכן, אך לא ככינוי גנאי. וחוץ מאשר עכשיו (כאשר אתה עוררת את הנושא) מתי? מאיפה הגעת למסקנה הזאת? אני לא מנסה להשפיל אף אחד (ואני מקווה שאתה מבין את ההבדל בין זה לבין ניסיון להראות למישהו שיהירותו אינה מוצדקת). י"ב. מתי??? י"ג. ??? י"ד. אהה. מתי זילזלתי? מתי הוצאתי דיבה? מתי שיקרתי? במה לא הייתי הוגן? את מי ניסיתי להחזיר ואיך??? תודה על ההערה בסוף, אקח לתשומת ליבי.

למעלה