אמנון כהן (ש"ס) הגיש הצעת חוק

La Folia

New member
אמנון כהן (ש"ס) הגיש הצעת חוק

פ/‎85 בתיקון להצעת חוק בתי המשפט מציע אמנון כהן (ש"ס) לאסור פרסום שמות בעלי הדין המתדיינים בבית המשפט כדי להגן על פרטיותו. האם זה קשור לנושא אותו אני מעלה מדי פעם?

La Folia

New member
לא של זה אבל...

הינה הצעת חוק שלו אשר עוסקת בנושא "הצעת חוק הביקורת הפנימית (תיקון - פרסום דין וחשבון), התשס"ג-2003" ואשר יש בא לתת דגש על חשיבות שקיפות המידע אשר לדעתו "תגביר את אמון הציבור בהנהלות הגופים הציבוריים המבוקרים, ותסייע למנהל התקין של גופים אלו."

צחי24

New member
משום מה זה לא מופיע בהצעות החוק

אשר מתפרסמות באתר הכנסת...לא לפי מגיש ההצעה ולא לפי כל סיווג אחר.

La Folia

New member
זו הצעת חוק חדשה אשר זכתה לפרסום

רק במזגרת הפעילות השבועית של מליאת הכנסת. בדרך כלל האתר מתעדכן כמה שבועות אחרי. חפש תחת הכותר: "השבוע במליאה".

אודה לכם אם...

אודה לכם אם כאשר תמצאו את הצעת החוק הנ"ל תעלו אותה- זה חשוב ומעניין לראות האם "יועילו החכמים בתקנתם"...
.

צחי24

New member
זה הלינק הראשון דרכו חיפשתי

מאוד עניין אותי אישית הצעת החוק הזאת אז חיפשתי בכל המאגרים שאני מכיר אך לא מצאתי דבר...

נוסח הצעת החוק

כרגיל שורה אחת, בחפיפניקיות הרגילה - תיקון לחוק בתי המשפט (הוספת סעיף 68א) - "בפסקי דין של בית משפט לא ירשם שמו של אדם שעניינו נדון בבית המשפט". וזהו. לא סיבה, לא עילךה להסתרה, לא ענייני בריאות או סודיות רפואית או צנעת הפרט, ולא סיוג שזה לפי בקשת המתדיין, ובלי הבחנה בין אזרחי לפלילי ואף לא בין אדם ממש לבין חברה. לדעתי מסתתר מאחורי זה בכלל רצונם של עבריינים להתחבא מאחורי מסך "הגנת הפרטיות", עאלק. אם החוק יעבור כמות שהוא חס וחלילה, אז בפעם הבאה כשתחפש לדעת אם אדם שאתה רוצה לעשות איתו עסקים הוא נוכל או עבריין מורשע - לא תוכל לגלות את זה.

La Folia

New member
דברי הסבר

הצעת חוק זו נועדה להגן על פרטיותו של אדם המתדיין בפני בית המשפט. על פי המצב כיום נרשם שמו לדראון עולם בפסקי הדין, ברבים מהמקרים בניגוד לרצונו ובנושאים אישיים שצנעת הפרט יפה להם. זכותו של אדם לפרטיות מוסדרת בעיקר בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, הקובע את האיסור לפגוע בפרטיות הזולת ללא הסכמתו. עם זאת, נראה כי רשימת המעשים המהווים פגיעה בפרטיות איננה "רשימה סגורה" כלל ועיקר. למען הנוחות, ניתן להשתמש באזכור שמות בדויים, אך יש להימנע מאזכור שמותיהם האמיתיים של בעלי הדין ובכך למנוע פגיעה בהם.

../images/Emo9.gifיש רק בעיה טכנית אחת...

נראה לי שאם הצעת החוק הזו תתקבל בכנסת - ציבור עורכי הדין יקלע לבעיה: היום אנחנו זוכרים פסקי דין חשובים ותקדימיים לפי שמות הצדדים....
איך נסתדר עם זה בעתיד?... ועכשיו ברצינות: בכל פעם שבשיח של עורכי הדין עולה שם של פסק דין תקדימי המכונה על שם אדם מסויים, אנחנו שוכחים - בעצם- שזה מישהוא שחדרו לו לפרטיות. לכן, אני מקדמת בברכה את הצעת החוק הזה, למרות אי הנוחות הכרוכה בעניין.

זה ממש לא משנה

ההסתרה הגורפת, היא מוגזמת לחלוטין, ולא מטעמי נוחות של עורכי דין. בכל הכבוד לדברי ההסבר המנומסים, יש עניין ממשי לציבור בגילוי שמות של מתדיינים, במקרים רבים. זו לא יכולה להיות הוראה בלי חריגים. במיוחד לא בפלילים. איזה כיסוי נוח לעבריינים, ששמם לא יופיע בשום מקום "ציבורי"?

מסכימה עמך

חיותה, במחשבה שניה אני בהחלט מסכימה עמך שהוראת החוק הזו היא גורפת מידי ואיננה מתאימה בהליכים פליליים (לגבי נאשמים). אולם, ההוראה הזו צריכה וחייבת להיות גורפת ככל הנוגע להסתרת זהות של הקרבנות - בעיקר קרבנות אונס, שהפרסום עבורן הוא פעמים רבות בבחינת "אונס חוזר".

למעלה