אמנם חדשה פה, אבל צריכה עזרה

• פותח הנושא neta2
  • פורסם בתאריך

neta2

New member
אמנם חדשה פה, אבל צריכה עזרה

היום נפל לי האסימון שאני כנראה קצת בדכאון. לפני כחודש החלו לי נדודי שינה. נשמע "צרות של עשירים" אבל אין זה כך. מאז מדי שבועיים עוברים עליי 3-4 לילות קשים שבהם אינני מצליחה להירדם whats so ever. לא ברור לי מדוע, דווקא כשהילד שלי התחיל לישון 6-7 שעות רצופות שכה ייחלתי להן אני מסתובבת 3-4 שעות במיטה בחוסר מעש, עייפה ומדוכאת. אתמול היה הלילה הקשה ביותר. משעה 12:30 בלילה ועד 4 בבוקר שכבתי במיטה ועשיתי כל שביכולתי להירדם אך לשווא. קניתי כדורים הומאופטיים והם רק עשו לי רע
אני פוחדת לקחת כדורי שינה משום שאני עוד מיניקה בערבים ובבקרים, הרסקיו לא מזיז לי, לקרוא ספר לא בא לי במצברוח כה עגום אני רק רוצה לישון. ואז אני מסתובבת גמורה למחרת, כמובן שלא מצליחה לישון גם בצהריים וכשמגיע הלילה אני מפוחדת עוד יותר, ונתקפת בחילות עזות. כמובן שגם המהררים כולם ישנו שעתיים וחצי ואני אולי 10 דקות. היום האיש ואני שוחחנו על המצב והגענו למסקנה שאני כנראה בדכאון. אמנם מתפקדת - מטפלת בבני, עושה מה שצריך וכו' אבל לא עושה ספורט כמו בעבר למרות שיש זמן, לא נוקפת אצבע בבית (מסכן האישלי) כי אין לי כוחות ואנרגיות.. בקיצור, נאדה. אני משוועת לעזרה, מצטערת שנופלת עליכן בשבוע גם ככה קשה אבל אני רק בוכה ולא מצליחה לצאת מהלחץ של אי השינה. בבקשה כל עיצה תתקבל בברכה. נואשתי!

עמית@

New member
מותק

אני זוכרת את הזמן שאחרי הלידה שלך, ואני לא יודעת *בדיוק* מה הולך אצלך, אבל יודעת וסומכת על הדייקנות והמודעות שלך - את כנראה צודקת. מצד אחד, העייפות וחוסר האנרגיה הורגים, יש ימים שאני בטוחה שאני מתמוטטת (ומי אני שאטיף, לכי דעי, יש סיכויים טובים שגם אני זקוקה לעזרה מקצועית..) אבל לפעמים יש *מעבר* לתשישות המצמיתה הטבעית. מה אומר האיש היקר? חוץ מלהסכים איתך? הוא שם לב ךזה מן הסתם בעצמו.. מה הוא ממליץ? (בשביל מה ארגנו לך איש מקצוע..) מה עם ללכת לטיפול? אולי דיקור? למרב של איתם יש שם של מישהו שהיא נשבעת בו תדיר, שווה מאוד לפנות אליו. וגם טיפולים תרופתיים עשויים להציל, שווה גם להתייעץ עם פסיכולוג, ואולי גם פסיכיאטר. לא יתכן שתפחדי מהרגע של השקט והמנוחה שאת כ"כ זקוקה להם.

צהלולים

New member
מוכר מאד

אני הלכתי להומאופת פרטי. הוא הציל לי את הלילות. איפה את גרה? אם במרכז ומעוניינת - שלחי לי מסר. בכל מקרה זו תופעה מוכרת ולא נראה לי שהיא קשורה לדיכאון. פשוט משחקים לך עם הלילות וזה נורא קשה לחזור לישון (אגב יש כאלה שעושים את זה בקלות, לצערי אני לא אחת מהן)...

ו שתי

New member
אני לא כל כך במצב

להשיא עצות, אבל מהבירורים המעטים שעשיתי- יש טיפול תרופתי שכן ניתן לקבל בזמן הנקה. אני אישית מעדיפה לנסות משהו אלטרנטיבי לפני הטיפול התרופתי הקונבנציונלי. ואני מניחה שלחוסר השינה יש משקל מכובד בענין.

לימור י

New member
אני ממש לא מבינה בדיכאון אבל לצערי

יש לי רומן עתיק יומין עם הפרעות שינה, ומהנסיון שלי מחסור בשינה לטווח ארוך יכול להוביל לדיכאון בפני עצמו
, לכן כמו בתגובות הקודמות לדעתי כדאי דבר ראשון לנסות ולטפל בבעית השינה שלך. יכול להיות שאת לא מצליחה להרדם כתוצאה מלחץ נפשי כל שהוא שבעצם מפריע לך להרגע ולהרדם, אבל יתכן ובעצם מדובר באיזה שהוא חוסר איזון הורמונלי או כימי. הבעיה היא שקשה מאוד לדעת במה מדובר עד שלא מתחילים לטפל ורואים מה עוזר, כדאי מאוד לפנות להומפאט ולראות אם הוא מצליח לעזור, ולדעתי אף פעם לא מזיק למצוא פסיכולוג טוב ולפרוק קצת מהלב (כן, כן אני דוגלת בלתקוף מכל החזיתות גם יחד
). בינתיים מהנסיון שלי אם את רואה שאת לא מצליחה להרדם (נגיד עברה כבר חצי שעה עד שעה ואת עדיין עירה) אז עדיף כבר לצאת מהמיטה ולעשות משהוא אחר, לקרוא ספר, לגלוש בפורום, לראות סרט, אפילו לנקות את הבית (כפי שאת מבינה עוברים עלי לילות הזויים במיוחד
). לפעמים זה מעייף מספיק בשביל להרדם אחרי שעה ולפעמים לא אבל לפחות זה חוסך את התיסכול של לשכב במיטה וליחל למשהוא שפשוט לא מגיע
. אני אישית השבוע ניכשתי עשבים ב 2 לפנות בוקר ולמרות הפאדיחה מחבורת הנערים שעברה והסתכלה עלי כמו על פסיכית זה דווקא תרם מאוד למותשות שלי והצלחתי להרדם. שיטה אחרת ששמעתי שעובדת זה ליצור ריטואל סביב השינה, כלומר עושים XYZ ואז הולכים לישון, למעשה הריטואל עצמו אמור לאותת לגוף שלך שעכשיו נרגעים ועוברים למצב של שינה, אישית מעולם לא הצלחתי להתמיד בריטואל שכזה כך שאני לא יכולה לומר אם הוא אפקטיבי או לא (צריכים להתמיד תקופה עד שזה עובד). בכל אופן שולחת לך
והמון אנרגיות שינה טובות....

בדיקות כלליות עשית?

אולי חוסר האנרגיה וגם אי היכולת לישון נובעים מחוסר איזון שקשור בבריאות? (ממש לא מבינה בזה, אבל יש בזה הגיון). הייתי הולכת קודם כל ומנסה לשלול חוסרים, תפקודי בלוטת התריס וכד'. אחר כך (ואולי במקביל) הייתי מטפלת בצד הנפשי. גם אם זה לא בדיוק דכאון, אני מניחה שלא יזיק לדבר כמה פעמים עם איש מקצוע. בתחומים האלה (וכמובן, אם את בריאה), גם אני בעד טיפול אלטרנטיבי קודם.

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

כל מה שאני יכולה להגיד זה שבמהלך השבועיים ששבהם ממש סבלתי מדיכאון (כנראה כתופעת תחילת הריון, אבל מי יודע), הבטחתי לעצמי שבפעם הבאה שאני מרגישה ככה אני מיד לוקחת תרופות. העננה השחורה הזו מקשה על כל רמות התיפקוד. אין לי שום עניין לעבור את זה שוב אפילו לשבוע. מכיון שחוסר שינה זה דבר מדכא מאד מאד מאד, כדאי לנסות לפתור קודם את זה ולראות אם כל שאר התופעות לא נעלמות בעקבות כמה לילות של שינה טובה (לנסות לפתור = ללכת לרופא/ה).

אני לא האמנתי למה עייפות יכולה לגרו

לגרום. אמרו לי.אבל המציאות-עלתה על הכל. בן כמה הבן שלך?

lulyK

New member
../images/Emo163.gifטוב שהזכרת לי. עניתי עכשיו.

הראש שלי לא איתי בימים האחרונים.

babi12

New member
מציעה לך ללכת לרופא המשפחה כדי

שיפנה אותך לבדיקות כלליות, וגם אם יש לו ניסיון בזה אולי יוכל להפנות אותך לעזרה נפשית. בנוסף, מציעה לך ללכת לפסיכולוג - אם זה דיכאון ואם לא- תמיד יכול לעזור. אם זה לא מתאים - לא חייבים להמשיך ללכת. חוץ מזה - פורומים , זה נחמד, אבל - זה לא תחליף. בהצלחה.

neta2

New member
תודה לכולכן, שמחה לגלות שאני לא

לבד. כבר חשבתי שרק אני לא ישנה. אני הולכת ברחוב וחושבת על איך כולם נראים רעננים ושמחים..ואני טרוטת עיניים וזומבי. אני נפגשת עם פסיכולוגית פעם בשבוע, אבל לדעתי, הדכאון נובע מחוסר בשינה - ימים יגידו. בינתים קבעתי תור לרופא משפחה ואשקול ליטול תרופות. 3 שנים חיכיתי לילד שלי, ואני מרגישה נורא שעכשיו, כשיש לי ילד מקסים ואהוב מאוד , והנה אני סופסופ אמא, עוברים עליי כל-כך הרבה ימים קשים
אוף.

lulyK

New member
רק רוצה להגיד לך

שאת לא נראית לא טרוטת עיניים ולא זומבי. את נראית בדיוק בדיוק בדיוק כמו שנראית בגיל 17 (נזכרתי שכמעט עשיתי תאונת דרכים כשאת, החבר שלך וליאת הייתם איתי באוטו בדרך לים).

שבוע טוב נטע../images/Emo24.gif

לכל העצות הטובות , הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול לא תרופתי , מאחר ואת מניקה , מאוד הייתי ממליצה לך לעשות בדיקת דם מקיפה , אחרי לידה הגוף יכול לצאת מעט מאיזון, הפסיכולוגית יכולה לעזור לך בתחילת הדרך כאמא, אך את צריכה לוודא שמחינה הורמונאלית את לא צריכה איזון, שאגב, תופעות של חוסר איזון הורמונלי לעיתים דומות לתחושת דיכאון. בחוסר איזון בבלוטת המגן , והורמונים בגוף. במחסור בויטאמינים , b12 , ברזל ועוד.. אני מציעה שאם את מחליטה על טיפול ברפואה משלימה, לנסות דיקור - יש כאלה שמתמחות בהריון ולידה , סביר שגם במה שקורה אחרי לידה, מהידע שלי גם רפלקסולוגיה יכולה לעזור לאזן את המערכות וכמובן תזונה נכונה, המון הצלחה ותהני מהתקופה של היותך אמא טריה , זה לא חוזר שוב, עם הילד השני זה שונה אריאלה באהבה

neta2

New member
תודה אריאלה, אכן הרופא שלח

אותי לעשות בדיקות דם ואני מקווה שאכן יסתבר שזה חוסר איזון שכזה. עדיף על דכאון לא מוסבר
הוא אכן לא רצה לרשום לי תרופה, ואני נותרתי מפוחדת מהלילה שיבוא. תודה רבה

neta2

New member
../images/Emo24.gifתודה מתוקתי, כמעט תאונת

דרכים?
לא זוכרת בכלל ארוע שכזה, טוב, אם את אומרת. שמחה שלא קרה לנו כלום. תודה על המחמאות, הכל חוזר אלייך
אבל אני מרגישה שאני נראית הכי זוועה בעולם!

למעלה