אמצע השבוע

טל לוין

New member
אמצע השבוע

שלום לכולם, רגע לפני שנגמר היום - אני כותבת לכם הודעה אישית-לא אישית. הימים האחרונים היו לא פשוטים, והרבה טענות, תלונות וכעס הגיעו אליי. אני רוצה שתדעו שכל תגובה שנכתבה, כל מסר, כל הודעה שנכתבה בפורום - כולם נקראו בקשב ובתשומת לב. הרבה מהדברים שהצעתם ואמרתם נלקחו בחשבון, ואנחנו ממשיכים לעבוד על העמוד ולערוך שינויים. כבר עכשיו עלו בחזרה 'הבלוגים שלי', וברירת המחדל של העמוד מציגה את הרשומות החדשות - ולא הנצפות. כאמור, שינויים נוספים עוד יערכו - תוכלו לקרוא על כך בבלוג של דבורית - שם היא תספר על צעדים מקצועיים נוספים שנעשים כאן. וכאמור - אמרתי הודעה אישית - תראו, קיבלתי הרבה מסרים בימים האחרונים שביקשו לומר לי לא לקחת דברים ללב. זו גם ההזדמנות להגיד תודה קולקטיבית לכל הגולשים ששלחו מסרים של חיזוק
הבית הזה הוא הבית שלכם הרבה לפני שהיה הבית שלי, ויש לי הרבה כבוד לעניין הזה. כואב לי מאוד שאתם מרגישים שזנחו אתכם, זרקו אותכם או שלא התייעצו איתכם. אם אני לא מגיבה לכל ההודעות יכולות להיות לכך שתי סיבות: 1)לא הספקתי להגיע לכולן בכדי להגיב 2)התגובה שכתבתם נכתבה כבר הרבה פעמים קודם - ושואלת שאלות שנשאלו ונענו קודם. ולכן בקשותיי היחידות, אותן אני כן לוקחת אישית (כזו אני - רגישה) הן שתמתינו עוד טיפה בסבלנות לעליית עמוד הבית הראשי, ושאם יש לכם שאלות - אנא בידקו האם כבר נשאלו ונענו. שלפחות את הימים הקרובים נעבור בצורה קצת יותר נעימה. ובנימה זו... אני סוגרת את היום שלכם טל

siv30

New member
לילה טוב טלטל

באמת נכנסתי כדי לכתוב שהעידכונים האחרונים בבלוגים שלי נוספו לעמוד, מעניין מה תכננתם שם במקור
יהיה מצויין אני בטוחה.

טל חמודה

אני מעתיקה לפה מה שרשמתי אצל דבורית: אני חייבת להודות שכבר אתמול בלילה הדברים התחילו להסתדר לי בעיניים והאמת היא שיש כמה דברים שהתחלתי לחבב. הראשון הוא "הבלוגים החדשים" {כלומר רשומות חדשות} זה הרבה יותר סמפטי וידידותי למשתמש מהמתכונת הקודמת. העניין היחידי שחבל לי הוא הבול. והקידומים. נכון, נכון שיהיו קידומים בראשי אבל האפשרויות מצטמצמות {אני מניחה ככה. עוד לא ראיתי את דף הבית החדש}. בקיצור. . . תודה שהחזרתם את קובית "הבלוגים שלי". זה נורא חשוב. תודה על הסבלנות וסליחה אם הייתי נמהרת בתגובתי. אחרי שינת לילה הדברים נראים לי באור חיובי יותר
לילה טוב!

ב"הבלוגים שלי"

אי אפשר להבין מי עידכן קודם, לא עדיף לשים את זה מצד ימין כמו שהיה בקודם עם סדר כרונולוגי מובן?

טל לוין

New member
הבלוגים שלי

לגבי המיקום - היו בלוגרים שחשבו שהמיקום טוב וכאלה שפחות אהבו. לגבי סדר העדכונים אני בודקת.

גם תגובה אישית

זה נפלא לפתוח את החלון ולראות את הים. חבל שאת השקיעה אני מפסיד בגלל העבודה. בכל מקרה בעתיד, , אנא השתדלי לקצר, אין לי הרבה זמן בעבודה. ולגוף העניין: אין בעד מה. אכן אני מקסים, יפה, חכם ושובה לב. ולסיום, אם אפשר, אני רק שאלה: אפשר לשים אותי גם בבאנר הראשי של האתר כולו? המשך יום נפלא,

טל לוין

New member
למעשה אנחנו מתכננים עבורך אתר עצמאי

עם לוגו משלך והכל. יש לך העדפות לשם?

ברני8

New member
שלום טל ../images/Emo24.gif

בבלוגים שלי מופיעים בדיווח רק שני בלוגים, מה קרה עם השאר. אני מבקרת מפעם לפעם ורואה שיש פוסטים חדשים שלא קיבלתי עליהם דיווח. אפשר לבדוק זאת?

TheWhiteTigris

New member
אמנם פרסמתי את זה בפורום בלוגים,

אבל מצד שני חשבתי שראוי שגם ההנהלה תראה את זה: תחילה, הבהרה: הביקורת מיועדת לכלל ההנהלה. לא לאדם ספציפי. כמו כן, מדובר בביקורת בונה. אין כוונה להעליב אף אחד, אלא לתת זוית ראיה. לכן, אין מה לקחת ללב. רק לקחת לידיים את האומץ לתקן את הנזק שנוצר. כמו כן, כפי שציינתי, המתכנתים אינם קשורים להחלטות שלדעתי הזויות, ולכן להם מגיעה מילת כבוד על מאמציהם. וכעת, כשהבהרתי, ובתקווה שתפנימו שמדובר בביקורת בונה ולא הורסת: מה שאני לא מבין, ואולי מישהו כאן יצליח לתת הסבר אחר חוץ מתירוץ ה"כסף": כל הזמן מדברים על זה ש"הדבר הבא זה ווב 2.0, תכני הגולשים". עכשיו, אולי אני מעט נאיבי, אבל אם הגולשים קובעים, לא רצוי להקשיב לגולשים, ולהבין שווב 2.0 זה לא קידום בכל הכוח של כמה שיותר דברים, אלא התאמה פרופורציונית בין העובדה שמדובר באתר שמפרסם תכני גולשים, לבין פלטפורמה המהווה כר פורה לעידוד כתיבה יוצרת? כשהבלוגיה עלתה, היא פתחה טוב מאוד. רק כך אפשר להסביר את הסיבה שהם מורידים את איכויות האתר (בעל פוטנציאל אדיר) - ועוד בשביל מה? בשביל המטרה שלשמה הם הנמיכו את האיכויות - הגולשים, שבכלל לא רוצים בשינויים גרועים אלה! יש הרבה מה להגיד - אבל התחושה שמדברים לקיר. כלומר בבלוג של טל לוין לפחות היא ביטלה את האפשרות (בכנות או מתוך נימוסין?) שאני סתם קרציה בשל התנגדותי להפיכת תפוז בהדרגה למוקד משיכה לפקאצות, אבל בזה תם העיניין. והדבר שאני הכי לא מבין - למה לעזאזל מקשיבים לאנשים שכותבים בקושי חודשיים בבלוג, ולא מקשיבים לבלוגרים ותיקים שפה כבר 3-4 שנים? הם כבר שנים כותבים ומשתמשים באופן הדוק בכל הפלטפורמות שתפוז יצרו, והשתמשו בהרבה בלוגיות של תפוז שנוצרו עם השנים. האם זה נובע מזלזול בוטה וחוסר כבוד תוך לקיחתם כמובן מאליו, או שפשוט מדובר באי אכפתיות כלפי הותיקים מתוך הנחה שכנראה הם לא יעזבו, ולא משנה אילו שינויים יקרו, ולכן המטרה היא רק למשוך "לקוחות" חדשים ולא לשמור על הותיקים?... נ.ב - לא נכנסתי לאתר הראשי כבר הרבה זמן - כי הבלוגיה והפורומים הקבועים שלי זה מה שמעניין אותי. לא השער הראשי. והבלוגיה היא בעצם השער הראשי של תפוז מבחינתי, כך שהריסתה בהחלט ראויה לצער.

טל לוין

New member
מדברים אל הקיר

אז ככה - אני מכבדת הרבה מאוד מהביקורת שכתבת. בשבוע האחרון, מאז עלייתו של עמוד הבלוגיה החדש, אספנו את כל הטענות של הגולשים - והן נבחנות אחת אחת. לא את כולן אפשר לפתור ביום אחד. לא את כולן אפשר לפתור נקודה. העובדה שלא כל הטענות מתקבלות אין פירושה שהן לא נבחנות ברצינות, נלקחות ברצינות או שאתם- כבדריך 'מדברים אל הקיר'. אני עדיין לא חושבת שתפוז הוא 'מוקד למשיכת פאקצות' לדבריך, ומספיק לראות בעמוד הבלוגיה הראשי את מגוון הבלוגים החדשים שנפתחים מדי יום, כל אחד בנושא אחר, על ידי כותבים מסוג אחר. ולבסוף, אני כלל לא חושבת שיש כאן זלזול בוותיקים, ובוודאי מצרה לשמוע שככה אתה מרגיש. בתור זאת שמרכזת על בסיס יומי את תלונות הגולשים בבלוגיה, אני רוצה לומר לך שהרוב המכריע של התלונות - על שיטת הקידום הקודמת, ורוב הבקשות לשינויים, הגיעו דווקא מגולשים וותיקים. דווקא הם אלה אשר כמעט על בסיס יומי שולחים מסרים, ומסבירים שיש נגדם קיפוח. אני מדברת בהכללה, לא כל הגולשים הוותיקים מרגישים כך - ואני - כאמור - לא נמצאית כאן מספיק זמן כדי לדעת מה הייתה מערכת היחסים שלכם עם תפוז בשנה האחרונה. את הדברים למדתי הן מגולשים שסיפרו לי, ומטבע הדברים גם מצוות תפוז. בימים הקרובים יערכו עוד שינויים, ועוד שינויים - יערכו בהמשך. העמוד איננו סגור הרמטית וניתן עוד לשפר אותו - לפי בקשותיכם. וכן - יש בקשות שלא נוכל, מהרבה מאוד סיבות לקבל. אין פירוש הדבר שאנחנו לא שומעים אותן, ומנסים, גם אם אי אפשר לקבלן, לעשות שיפורים בדרכים אחרות. טל

SpinZ

New member
אבל זה פשוט לא עובד...

זה לא בקטע של "לשפר את העמוד" כי כמה אפשר לשנות ולשנות ולשנות? העמוד החדש פשוט לא עובד...

TheWhiteTigris

New member
בדף הקודם

לא היו כמעט בעיות למעט שיטת הקידומים. מה זה אומר? שצריך להרוס הכל ולהעלות משהו שהיה מקודם "בקטן", היו עליו הרבה תלונות, ולא רצו אותו, אז נגדיל אותו לכל העמוד? לא! זה אומר שבסך הכל צריכים להבין ש-האדם- שבחר את הפוסטים המומלצים עשה זאת משיקולים לא יעילים ואיכותיים גרידא, אלא בניסיון למצות את החומר הצהוב כמה שניתן, ועל כן - כל מה שהיה צריך לעשות זה לשנות את סדרי העדיפויות בבחירת מומלצים. זה הכל! הפיתרון הוא בוודאי לא לתת חשיפה גדולה יותר למה שהתלוננו עליו מלכתחילה!

GILADOS

New member
חבל שהתעלמת מהדברים שכתבתי לגבי ההשלכות הכל כך מתבקשות מהכיוון המעוות שבחרתם בו. כשאני אומר שהתעלמת, הכוונה שלי היא להתעלמות במובן המעשי, ולא לזה שלא קיבלתי מענה (שזו לגמרי לא בעיה שלי). ואגב, לי לא יצא עד היום להתלונן תלונה-של-ממש על כלמני הכרעות של הנהלת האתר, וזה לגמרי לא משום שלא היו להם הכרעות מטופשות (הכרעות רבות היו כאלה), ולמעשה אין בעולם מערכת שלא ביצעה הכרעות מטופשות. אלא שאני נוהג לתת ביקורת-של-ממש על מערכת רק כאשר היא יוזמת איזשהו רעיון שפגום מיסודו מכל הבחינות, מכל הכיוונים ומכל זוית הסתכלות, ושאת כל ההשלכות החמורות של אותו רעיון, עד כדי הרס פנימי טוטאלי של המערכת עצמה ומהותה, אני יכול לנבא מראש. ואכן זה המקרה. לא הייתי כותב ביקורת כזו לו היה מדובר בהכרעה מטופשת סתם, שאמנם אינה נוחה לגלישה אך לא תפגע באינטרסים של מנהלי האתר, וזה מובן לי בהחלט (אם כי לא מוצדק) שמנהלי האתר יתעלמו מתלונות הגולשים כל עוד האינטרסים הניהוליים אינם בסכנה, ובמקרים כאלה אין טעם (אם כי יש צדק) להתלונן או לתת ביקורת. אבל הרעיון הזה שמעביר את ההכרעה לגבי התכנים המומלצים לידיהם של הגולשים, הוא בפירוש כזה שפוגע (בעתיד הנראה לעין) באופן עמוק ויסודי באינטרסים של האתר עצמו, ובמיוחד כשמדובר בבלוגיה שהוא אחד החלקים החשובים והחיוניים באופן מהותי עבור האתר. הבלוגרים שיש להם קשרים רבים יתחילו לאט לאט להתגבש יותר ולכבוש את האתר, ותפוז כבר לא יהיה תפוז../images/Emo43.gifאנשים אלא יהפוך לתפוז../images/Emo43.gifמאגניבים, שזה באופן מובהק פגיעה פנימית חמורה במהות האתר בכל המובנים. לאט לאט המצב הזה יימאס על גולשים ש"אינם מגניבים" ויותר ויותר גולשים יעזבו, וזה אומר שגם תאבדו מגוון רחב של תכנים והתכנים הנכתבים בבלוגים יהיו יותר ויותר מצומצמים. אינני מבין על מה הדיון בכלל, משום שכל מה שאני כותב כאן על מה שיהיה גלוי לגמרי לעין לכל מי שיפעיל קצת את החשיבה. זהו, אמרתי את שלי. ומנסיון אני יכול לומר שה"נבואות" שלי במקרים כאלה תמיד התגשמו, כך שקחי זאת לתשומת לבך.

טל לוין

New member
כפי שכתבתי

ראשית אינני מתעלמת. גם אם אינני נותנת מענה - פשוט משום שאינני מספיקה. הדברים שאתה כותב הם דעתך, ותאמין או לא - הם בהחלט נקראים, נלקחים בחשבון בתוך סך הדברים הנוספים שנאמרים. וגם אם לא מקבלים אין פירושו מתעלמים - פירושו הוא שבוחרים לעשות אחרת. הדברים שאתה כותב נכתבו גם על ידי גולשים נוספים, ופרט לי רואים אותם מקבלי ההחלטות בתפוז. תאמין או לא יש גם הרבה גולשים שלא חושבים כמוך, ושהדברים שכתבו סותרים זאת לגמרי. בימים האחרונים נעשו כמה שינויים בעקבות בקשות של גולשים. אני מאמינה שיהיו עוד שינויים. יש לי תחושה שגם ככה לא אצליח לשכנע אותך - ולכן אינני גם רוצה לנסות. אני חושבת שהיום יותר מקודם תפוז הוא 'תפוז אנשים'. אבל זו רק דעתי האישית. טל

למעלה