הסבר
לגבי הממוצע, הבנת את כוונתי.
שנוי במחלוקת - אולי. אני דוגל בדוקטורינה של ברנשטיין. הוא מבחינתי הסמכות הטובה ביותר, ואם הוא טוען שכך הדבר, אז כך הדבר מבחינתי.
לגבי אינסולין הורג, לא הבנתי מה לא הבנת.
בקיצור, הנטיה להישען על אינסולין, ולכן להשתמש בו בנדיבות יתר, גוררת מצב של רכבת הרים גליקמית. זה יוצר מצב של אכילה לשם העלאת רמת הסוכר לכשהרכבת בירידה... אכילה מיותרת ("האכלת האינסולין").
כמו כן, מאחר והאינסולין הוא ההורמון שמסנטז שומן, אזי כשהרבה אינסולין פוגש הרבה גלוקוז, ללא הוצאת אנרגיה תואמת, יווצרו שומנים.
מאחר ואין תזמון תואם של גלוקוז ואינסולין אצל סכרתי, גם יווצרו מצבים של היפר והיפו לסירוגין (כאמור, רכבת הרים).
הצירוף של הנ"ל הוא מתכון לבעיות.
ברנשטיין דוגל בחוק המספרים הקטנים. מעט פחמימות, מעט אינסולין שווה מעט סטיות (מעט היפו\היפר ומעט שומנים).
שורה תחתונה, ד"ר לויט מזהיר מפני אכילה "לא סכרתית" רק בגלל שיש אינסולין זמין וניתן "לכסות" פחמימות "כמה שבא לי".
מקווה שזה יותר ברור עכשיו.
לכול כלל יש יוצא מהכלל, ואם אתה טיפוס ספורטיבי ופעיל מאוד, סביר להניח שהאנרגיה ה"מיותרת" בגופך תקלט ע"י השרירים ולא תהפך לשומן.