אמתריקס,

• פותח הנושא sgc
  • פורסם בתאריך

Gray PaIadin

New member
א. תרבות? מוצא?

המילה כוללת הרבה, אבל לא בהכרח בבת אחת. השאר לא קשור לנושא המסויים הזה. ב. דת היא מלאכותית, היא ההגדרה של עצמה.

Gray PaIadin

New member
ב. ניסוח לא משהו...

דת היא אוסף של אמונות. האמונות האלה מרכיבות אותה, והן אלה שמבדילות דתות זו מזו.

מה שאתה אומר לא נכון

וברשותך אני פותח שרשור חדש תחת הכותרת "ההגדרה של דת היא".

miss mcmillan

New member
יש מתנדבים?

זה במת מזכיר לי שלא העברתי דיווח מלא על הביקור שלי מאותה הרצאה (רק של מרצה אחר) פה בירושלים, אבל אם לא עשיתי את זה- כנראה שלא היה ראוי לציון. אגב, מרתק המיש-מש המטורף הזה של מושגים, שלרבים מהם אין קשר לקבלה, תחת "מרכז לתורת הקבלה". זו אמורה להיות מילת קסם שתמשוך קהל תמים? ואגב, אני שילמתי 10 שקלים
.

Gilliana

New member
באמת תהיתי מה קרה עם זה

אבל מכיוון שלא כתבת בנושא הזה יותר פשוט הנחתי שבסופו של דבר לא הלכת.

miss mcmillan

New member
הלכתי, הלכתי

יותר מהכל התעצלתי אבל אולי אני עוד אמצא כמה דקות שפויות להקדיש לזה.

תשמעו תשמעו....

חכמת הקבלה זה המצד הפנימי של התורה. רוב העולם תופס את התורה בצורה מעוותת לגמרי. הקבלה מסבירה בעצם שהתורה היא לא חיצוניות. אלא כל הסיפורים בתורה זה מצבים נפשיים בתוך האדם, ואם האדם יודע לפרש אותם. הוא מקבל הסתכלות על המציאות. הסרט מטריקס המפיקים שלו עשו אותו מבוסס על הקבלה, כל המהלכים שם לפי הקבלה ומאוד מרשים ומהנה לראות את הסרט, עם הסבר כנגד במציאות שלנו מה הדבר

אז למה לעזאזל התורה כתובה ככה?

אולי לא נשמור שבת <not> כי זה רק ביטוי חיצוני? אולי נבשל גדי בחלב אימו כי זה רק סמל לאיסור לערבב בין יסודות בטבע ולהימנעות מאכזריות? ומאיפה את מכיר את האחים וואשובסקי כל כך אישית לוחצת? למדת איתם קבלה אצל ברג בסן דייגו?

לכן ההלכה היהודית

היא אוסף של פרשנויות שונות (חלקן סותרות) של התורה. לאורך השנים (וגם בימינו) יש נסיןו ליישב את הטקסטים והמצוות (שלא תמיד ברורות) עם אורך החיים ולתת להן ערכים, משמעות ויישום פרקטי. הרבה פמים יש לאנשים שלמדו קבלה את היומרה לנתח דברים על פיה, למרות שהם לא בקיאים לחלוטין בקבלה או במה שהם בוחרים לנתח. אני חושב שזאת דוגמא ליוהרה של אדם שבטוח שהעולם סובב סביב תורתו.

תראה

בסופו של דבר רוב האנשים בטוחים שהעולם סובב סביב תורתם, אחרת זו לא היתה כזאת תעשייה מפותחת. סתם, זה מעצבן אותי כי אני לא מתיימרת להיות סמכות, אבל ראבאק שיפסיקו אנשים להתיימר בדיוק לזה.

למעלה