אמת או אושר...

Equinox

New member
אמת או אושר...

כולכם מדברים על האמת אבל מה אתם הייתם מוכנים לעשות בשבילה?

Equinox

New member
מה היית עושה?

היית מוכנה לוותר על האושר שלך למען האמת? תעני לי בכנות.

more

New member
כן

זה אינו וויתור ואינו וויתור על חיים ואושר, כי האושר מצוי במקום אחר - אם אין במה שאתה עושה אמת. אני לומדת ומתנסה כל יום בקושי בלבחור באמת, ובכל פעם מגיעה לתשובה שהאושר שלי אינו במקום שבו אין אמת. קשה "לוותר" אך קשה יותר להבין שזה אינו וויתור.

אין קשר בין אמת לאושר

זולת הקשר שאנו תולים ביניהם! אדם יכול להיות מאושר עם או בלי אמת. אמת זה דבר סובייקטיבי! כל אחד והאמת שלו. רוח.

שבילים

New member
נכון שהאמת כואבת

אבל זה רק בהתחלה ככה, רק ברגעים הראשונים אחרי שהיא מתגלה. אחר כך, מהקושי הזה יוצא תמיד משהו חיובי. וזה אני אומרת מנסיון. ודווקא כשהדברים לוטים בערפל והאמת מסתתרת לה אי שם, דווקא אז, המצב הזה של חוסר הוודאות עלול להעיק. אני מאמינה שגם מתוך כאב (במקרה הזה הכאב שבא מגילוי האמת) יכול להגיע האושר.

Equinox

New member
איזה אמת?

על איזה אמת את מדברת בדיוק? אם את מחפשת אמת טריויאלית זה לא קיים

שבילים

New member
התכוונתי לאמת...

זאת שבדרך כלל מנסים להסתיר אותה, לטאטא אותה מתחת לשטיח מתוך מחשבה שאם היא תתחבא לה שם מתחת לשטיח - משמע היא לא קיימת. כך למשל, כולנו חוטאים לפעמים, עושים דברים שנחשבים אסורים. אבל כמה פעמים באמת נודה שעשינו דבר אסור? (כך למשל: כשאנחנו מעתיקים בבחינה, האם יעלה על דעתנו לגשת למורה או לבוחן ולהגיד לו שהעתקנו?) או למשל: כשאנחנו רוצים להמנע מלעשות משהו, כמה פעמים נשתמש בתירוצים וכמה פעמים נגיד את האמת שבגללה אנחנו נמנעים? זאת האמת שאליה התכוונתי

עננים.

New member
אמת שקר, חיובי שלילי ../images/Emo8.gif

השליליות שבנשמתנו בוחנת הכל היא תוצר תחושתנו אין לה מכלול אין לה גבולות רגש והגיון אך היא מתלתלת אותנו מאושר ליגון השליליות היא אנרגיה לטוב ולרע תלוי בהתמרה שנשמתנו הפכה היא פורצת החוצה ללא התראה מבקשת עזרה, רוצה נחמה השליליות מטרתה להאיר דרכים לומר לנו עד כמה רחוקים אנו מציר החיים ציר נשמתנו השוקק תמימות אוהבים שלוות מלאכים ודרך מלכים ואנרגיה שליליות בהתמרה נכונה מדליקה את האור, אור הנשמה מחזקת תומכת נותנת תיקווה ליום חדש מלא באהבה ואם יש או אין אנרגיה שלילית ואים יש או אין אנרגיה חיובית מה זה חשוב, זה רק מילים משמעות שכולם רוצים מבינים ופעם כבר כתבתי: רשת תפקידה ללכוד דגים תפסתם את הדג אין צורך ברשת מילים תפקידם לתפוס משמעות תפסתם את המשמעות אין צורך במילה משמעות תפקידה לתפוס תבונה תפסתם את התבונה אין צורך במשמעות תבונה תפקידה ליצור שינוי עשיתם את השינוי אין צורך בתבונה עננים

eyal500

New member
בקשר לאמת...

קראתי את כל התשובות, לכן אביע את דעתי בהקשר הכללי של כל מה שנאמר. אני בטוח שבמקום בו נמצאת האמת נמצא האושר, משמע, אמת=אושר. מבחינתי אין דבר כזה אמת בלי אושר או אושר בלי אמת. יכול להיות שהדרך לאמת רצופה מכשולים, רגעים לא נעימים, ואפילו בימים הראשונים של גילוי האמת, קצת לא נעים כי לא רגילים, אבל כאשר אדם נמצא ברגע הנכון של חייו, קרי האמת, הוא מאושר, בזה אני מאמין. משפטים כמו " האמת כואבת" הם נכונים, אבל לא ברוב המקרים, ובחלקם גם נאמרים על ידי פסימיסטים. אבל ברגע שמתעמתים איתה ומקבלים אותה(האמת) מגלים את האושר, הדרך הנכונה לחיים לאותו אדם. אני לא מדבר על דוגמאות כמו העתקה במבחן או גניבה ממכולת, אלא על דברים מהותיים בחייו של אדם, גלויים שהוא מגלה על עצמו, כמו חסרונות שהוא מסרב לקבל, תכונות מסויימות, ומציאויות.

למעלה