אמת או סקר?

גנגי

New member
אמת או סקר?

בסקר של השבוע האחרון עסקנו בשאלת נחיצותה של מילה שתתאר צעד של ריצה. תוצאות הסקר הוכיחו חד משמעית שרוב הנשאלים בחרו באופציה "האאאאא?" כאופציה הטובה מכולן (מה שהוכיח מעל לכל ספק שיש דברים שההסכמה לגביהם גורפת), כשאחריה משתרכת ההכרה שהספורט הורס את הבריאות ולכן אין צורך במילות ספורט בכלל ובצעד של ריצה בעיקר. קצת מאחורי אלו הסתתרה הטענה ההפוכה, שאי אפשר בלי מילה שתתאר צעד של ריצה, ומסתבר ששבעה אנשים (או שבעה ניקים...) גורסים שחייהם אינם חיים בלי מילה כזאת, ושהתוצאות - על אחריותה של אח"לה
. מספר דומה של אנשים הבינו שאם דורות של יהודים נרדפים ברחו בריצה ממבקשי נפשם ללא מילת-עזר - גם אנחנו נשרוד בלעדי מילה כזאת. ורק שלושה אנשים חשבו שאין טעם להכביר מילה שמיועדת רק לעידן.. בקיצור - שבוע שלם עסקנו בסוגיית מיותרותה של מילה מיותרת, עד שבא מוגג עם הצעה מהפכנית - "טרטוף", ובא שלום על עידן ועל אח"לה. היות שרק עידן תזכה לטרטף, בלאו הכי, חשבתי שאין טעם לטרטף אתכם עוד בעניין.
השבוע אני מזמינה אתכם להביע את דעתכם בעניין האמוטיקונים, אותם סמלים קטנים וחמודים שעוזרים לנו להבהיר לבני שיחנו מה אנחנו חושבים עליהם באמת. (
) לפני זמן-מה נפתח כאן דיון באשר לעברות המילה "אמוטיקונים" שהניב הצעות אחדות, ואני מבקשת שתעיינו בהן ותביעו את דעתכם. האקדמיה ללשון העברית, למשל, החליטה לאחרונה שאלו ייקראו "פרצופונים", למרות שיש בהם גם צורות בלתי-פרצופיות-בעליל. אם בידינו לשנות את דעתה או להחדיר לאוצר המילים של המרשתת מילה מוצלחת יותר, אני סבורה שעלינו לעשות זאת. עליחו והצליחו, הבה נרננה, עוד ינצו ניצנים.

צימעס

New member
לא ניתן להצביע עם שבעה ניקים.

למיטב ידיעתי, צריכים להיות לה שבעה מחשבים שונים.

צימעס

New member
אוף, איזה פספוס.

נסוח מחדש של תוכן הודעתי הנ"ל: לדעניותי, צריכים להיות לה שבעה מחשבים שונים.

רוצה להתערב?

תפוז תיקנו את הבאג האוילי הזה ומעתה אני יכולה להצביע בסקרים בכל שלל ניקַי.

צימעס

New member
בתנאי שעידן לא הצביעה בהם קודם ../images/Emo8.gif

ואללה? תיקנו? טוב לדעת. > צימעס הולכת מהר-מהר להצביע במולטיניקיה. מישהו מכיר סקר טוב? <

shellyland

New member
גנגי, יש לך טעות

דביקונים לא בגלל ה"גזור-הדבק" אלא יען כי מתוקים, מרגשים ודביקים המה. שאביא עליך פה את אפי?

גנגי

New member
אפשר להוסיף,

אבל קודם נמק: זה נשמע כמו הלחם של רגשות/ריגושים + ראשונים. האם זה באמת מה שאתה רוצה שיובן מהמונח?

הרגשה רגש ריגוש והתרגשות

ריגשונים מ-emote. כלומר מבטאים רגשות והרגשה. גם רגשנים יכול להתאים, כי זה מעורר רגש בקורא (למשל אם שולחים לו
ליומולדת). וגם יש לזה צליל יותר קליל. נראה לי עדיף (אפילו שהמילה כבר קצת תפוסה). לא שמתי לב לצליל של ראשונים. מלעשות? להרבה מילים בשפתינו הקדושה יש צליל דומה.

ס ק א ל י

New member
גמני

לא שמתי לב לצליל של ראשונים. גנגי, אני חושבת שקביעתך בנושא הייתה גורפת מידי.

גנגי

New member
אכן, וזה לא הוגן.

אשמח אם אנשים יתייחסו לסקר באופן הוגן ולא ישתמשו ביותר מזכות הצבעה אחת, למרות שיש בינינו כאלה שנושאים מטען כבד של ניקים על כתפנו הדלה. אבל למה נדמה לי שאיחרתי כבר את המועד?

הצעות לשיפור

במקום קישטויות - קיטשוטים שהם קישוטים קיטשיים (קיצ'וטים) ובמקום מותקונים - מתוקונים אבל אם תמונה אחת שווה אלף מילים, צריך למצוא אלף מילים בשביל לתאר תמונה??????????????

גנגי

New member
אני אסביר:

הרעיון היה ש"מוֹתֶקוֹנִים" (במלעיל) יישמע דומה ל"אמוֹטִיקוֹנים", ויכלול את המילה "מותק". לכן מתוקונים לא עונה על הדרישה, והוא גם רחב הרבה יותר, כי גם כלבלבים הם מתוקונים, וגם הילדים של צימעס כאלה. זה לא מאפיין את האמוטיקונים. ו"קישטויות" אמורה להיות מילה שמורכבת משתי מילים עבריות - קישוטים ושטויות. הרעיון היה לא קישוטי-קיטש, אלא שטויות לקישוט. אני מבקשת להזכיר שהסקר עוסק בהצעות שכבר הוגשו ונדונו, ולא מבקש הצעות חדשות.

גנגי

New member
תרשי לי לחדד:

את נגד עִברות האמוטיקונים אבל בעד מילה חדשה ל"דשא".

למעלה