אמת או סקר?
בסקר של השבוע האחרון עסקנו בשאלת נחיצותה של מילה שתתאר צעד של ריצה. תוצאות הסקר הוכיחו חד משמעית שרוב הנשאלים בחרו באופציה "האאאאא?" כאופציה הטובה מכולן (מה שהוכיח מעל לכל ספק שיש דברים שההסכמה לגביהם גורפת), כשאחריה משתרכת ההכרה שהספורט הורס את הבריאות ולכן אין צורך במילות ספורט בכלל ובצעד של ריצה בעיקר. קצת מאחורי אלו הסתתרה הטענה ההפוכה, שאי אפשר בלי מילה שתתאר צעד של ריצה, ומסתבר ששבעה אנשים (או שבעה ניקים...) גורסים שחייהם אינם חיים בלי מילה כזאת, ושהתוצאות - על אחריותה של אח"לה
. מספר דומה של אנשים הבינו שאם דורות של יהודים נרדפים ברחו בריצה ממבקשי נפשם ללא מילת-עזר - גם אנחנו נשרוד בלעדי מילה כזאת. ורק שלושה אנשים חשבו שאין טעם להכביר מילה שמיועדת רק לעידן.. בקיצור - שבוע שלם עסקנו בסוגיית מיותרותה של מילה מיותרת, עד שבא מוגג עם הצעה מהפכנית - "טרטוף", ובא שלום על עידן ועל אח"לה. היות שרק עידן תזכה לטרטף, בלאו הכי, חשבתי שאין טעם לטרטף אתכם עוד בעניין.
השבוע אני מזמינה אתכם להביע את דעתכם בעניין האמוטיקונים, אותם סמלים קטנים וחמודים שעוזרים לנו להבהיר לבני שיחנו מה אנחנו חושבים עליהם באמת. (
) לפני זמן-מה נפתח כאן דיון באשר לעברות המילה "אמוטיקונים" שהניב הצעות אחדות, ואני מבקשת שתעיינו בהן ותביעו את דעתכם. האקדמיה ללשון העברית, למשל, החליטה לאחרונה שאלו ייקראו "פרצופונים", למרות שיש בהם גם צורות בלתי-פרצופיות-בעליל. אם בידינו לשנות את דעתה או להחדיר לאוצר המילים של המרשתת מילה מוצלחת יותר, אני סבורה שעלינו לעשות זאת. עליחו והצליחו, הבה נרננה, עוד ינצו ניצנים.
בסקר של השבוע האחרון עסקנו בשאלת נחיצותה של מילה שתתאר צעד של ריצה. תוצאות הסקר הוכיחו חד משמעית שרוב הנשאלים בחרו באופציה "האאאאא?" כאופציה הטובה מכולן (מה שהוכיח מעל לכל ספק שיש דברים שההסכמה לגביהם גורפת), כשאחריה משתרכת ההכרה שהספורט הורס את הבריאות ולכן אין צורך במילות ספורט בכלל ובצעד של ריצה בעיקר. קצת מאחורי אלו הסתתרה הטענה ההפוכה, שאי אפשר בלי מילה שתתאר צעד של ריצה, ומסתבר ששבעה אנשים (או שבעה ניקים...) גורסים שחייהם אינם חיים בלי מילה כזאת, ושהתוצאות - על אחריותה של אח"לה