אמת.

CelimeVolkana

New member
אמת.

היא סגרה את הדלת, וחיכה בשובבות, תנועותיה היו חתוליות וגמישות. פיטר הביט בה, היא היתה שלו, לפירטי פרטים. הוא יצר אותה, הפיה שלו מהאגדות, הנימפה, הסירנה, האלה. היא החלה מתקדמת לעברו עיניה בורקות בכחול שהו העניק להן, מישחק קל של ירוק וטורקיז נחבא בהן, כמו סודותיה. עוד ליפני שהתישבה על המיטה פיטר כבר נע לנקודה. הוא ידע לצפות כל מהלך שלה. בשבועיים שהם בילו יחד, מרגע שבו נוצרה הוא חזה כיצד תתנהג בכל רגע. היא לא היתה יצור אנושי אמיתי, והמחשבה עדיין לא היתה מפותחת מספיק כדי להמציא דבר מה חדש, היא היתה נוסחה אחת ארוכה ומסובכת. הוא ישב במעבדה החשוכה ההיא כל כך הרבה זמן, מנסה להבין איך להעביר אותה צעד אחד הלאה. אך זה היה הדבר שפיספס. הוא השאיר אותה כך, חסרת מקוריות, חסרת רגישות, חסרת מצפון. הוא התקרב אליה מלטף את תלתליה הבהירים. היא הזיזה את גופה ימינה נשענת על ידה הוא הביט בה בילבול, היא היתה אמורה לזוז שמאלה. הוא הפנה את מבטו למקום בו ציפה שהי תהיה."אני כאן" היא אמרה, משועשעת. היא קמה. "מה קרה, למה אתה מודאג כל כך?" היא הופיע מאחוריו במהירות על אנושית, אחת המתנות שהוא נתן לה. "הרגע פיטר" היא לחשה באוזנו "הרגע" היא הופיע שוב לפניו. "אל תפחד מימני פיטר" היא אמרה מתקרבת אליו, מחזיקה את ידו בעוצמה. הוא התחיל התנשף. "אל תדאג" הוא לכח צעד אחורה. "פיטר" היא לחשה לו מופיע מימין, הוא הסתובב לכיוונה. "פיטר" היא זימרה בליגלוג חוזרת לעמוד לפניו. "חשבתי שאתה אוהב אותי" היא אמרה בתמימות מעושה, הוא החל ללכת אחורה, היא התקרבה אליו. "עזבי אותי" הוא אמר מפוחד. "אבל למה?" היא שאלה מתקרבת אליו יותר ויותר, לא ממהרת. הוא החליק על דבר מה ונפל. "את הלא מפחד מימני, נכון פיטר" היא שאלה נעמדת ליד רגליו הוא ניסה לזחול אחורה. היא הילכה סביבו. "מה עשיתי?" הוא לחש עיניו נפערות באימה. היא נעצרה מאחורי ראשו. היא הסתובבה הביטה בעיניו ואמרה בקול מהול ברחמים "אתה לא עשיתה דבר, זו אני שעשיתי הכל". היא זינקה לאוויר ולנשימה בהולה אחת, כל נראה לו, נותרה שם עומדת ומביטה בו כמעט מהתיקרה. באותם רגעים הוא הבין, היא עדיין היתה נוסחה ארוכה אחת, הוא היה צריך לחזות את זה. אך ליפני שהספיק לפעול, היא צללה מטה, מרסקת את גולגלתו ברגלה היחפה. *** העלטה עטפה אתם, רחל נצמדה יותר ויותר אל יהושוע. "למה?" היא לחשה לאוזנו, "חשבתי שהפיזיקה והכימיה הם אלו שהרסו אותנו אז, הרסו את העולם." "זה נכון" אמר מיכאל וליטף את ראשה היא רק בת 12, פעם בנות גילה לא היו צריכות לחשוב על כאלה דברים. "אז למה כולם כל כך רצו את הספר שלנו?" "כי הם רצו לדעת יותר, את מבינה יקירתי הידע שלך נותן לך כמעט את האפשרות לחזות את העתיד" "לא נכון, זה רק בערך. ובכלל למי אכפת איך אבן תיפול? או אם חומר יהפוך לירוק אם אני אזרוק את האבן לשם?" "לאנשים אכפת אo האבן תפגע במישהו או אם האבן תהפוך משהו לרעל." "למה שמישהו ירצה לעשות כזה דבר?" רחל שאלה עיניה החומות נפערות בתמיהה. "ששש... אל תחשבי על זה יקירתי" יהושוע לחש לה. 'ישמרו עליי הקדוש ברוך הוא. איך היא נשארה תמימה כל כך בעולם הזה?' הוא חשב. עד שהרעשים בחוץ נדמו רחל כבר ישנה מתכרבלת בחיקו. יהושוע כרח את ידיו סביבה, היא היתה התלמידה שלו, זו שתדאג לשמור את הידע שלו ולא לתת אותו לאיש, לעולם. העולם לא מוכן לזה, ועד שהוא יגלה הכל מחדש, כך הוא קיווה, הם ילמדו שאסור להשתמש בו. "הם כבר הלכו?" רחל שאלה ישנונית. "כן, ילדתי" הוא אמר. היא קמה והתמתחה. "כדאי שנלך, אחרת לא נספיק למצוא את המכסה הבא." היא אמרה לו וטפסה את ידו. הם הילכו ככה כבר שנים. פעם גדעון היה איתם, אבל "רודפי ידע" (כפי שכינתה אותם רחל) תפסו אותו. יהושוע התפלל באדיקות יתרה כמה חודשים בתקווה שהם לא עינו אותו יותר מידי ליפני שגילו שהוא באמת לא יודע כלום. עכשיו היא היתה העינים שלו והוא היה המדריך שלה. הם הלכו בחושך ואז הוא הרגיש את השמש על עורו. "יש מישהו על הדרך, אני חושבת שזו דבורה" הודיעה רחל אחרי כשעתיים של הליכה. "שנרד מהשביל?" הוא שאל. "אין טעם, היא כבר ראתה אותנו". הדמות התקרבה אליהם "רחל! יהושוע! כמה טוב לראות אתכם." היא אמרה. "כן זו דבורה" יהושוע אישר. אי אפשר היה לטעות בזיהוי קולה, הוא זכר מאות קולות ורק היא הגתה את הריש בצורה מתגלגלת כל כך והבליעה כמעט לגמרי את הלמד. "בואו" דבורה אמרה מושכת את ידה של רחל. "עוד מעט הלילה ירד, וזה לא רעיון טוב להסתובב פה בלילה." "זה לא רעיון טוב להסתובב בשום מקום בלילה" ציין כבדרך אגב יהושוע "אבל יש מקומות שבמיוחד לא כדאי. כשנגיע לבית שלי נהיה בטוחים." "מזמן לא הינו אצלך" אמרה רחל. "באמת, איפה הייתם?" "אצל אברהם ואצל יחזקאל" ענתה רחל בעגמומיות, "והם עדין לא נחמדים אליי, הם מדברים רק עם יהושוע" "אברהם קצת מודאג, אל תכעסי" ענתה לה דבורה 'הם לא היו צריכים ללכת אל אברהם, יש לו מספיק דאגות על הראש גם ככה' אבל אז דבורה נעצרה לרגע 'הם חיבים ללכת אל מישהו. אסור להם להשאר במקום אחד, לעולם'. הם הגיעו אל ביתה של דבורה. כמו רב הבתים בשלושת העשורים האחרונים אלו היו הריסות של מיבנה מלפני המלחמה עם גג מאולתר. עשן יצא מחור בגג וריח טוב של משהו מתבשל עלה בנחיריהם. "אני רואה שלאה למדה לבשל לא פחות טוב מאימה" אמר יהושוע בחיוך. הוא מיהר להיווכח שלא טעה. למרות שלא היה הרבה לאה הפליאה להכין תבשיל מארנבת עם כמה ירקות שלא זיהה. לאה היתה בת גילה של רחל, אבל הן היו כל כך שונות. המבט של רחל היה תמים, סקרן, מלאכי. ולאה כבר היתה בוגרת והמבט שלה היה עצוב, עצב מוזר מהול באושר כמו אצל רב האנשים שראה, אבל עצב. ***

CelimeVolkana

New member
המשך

*** "יונתן אתה בטוח זה?" "כן, ראיתי אותם על השביל" "הם יתנגדו" "הם לא חזקים מספיק" "הם פי שתיים מאיתנו" "היא מגנה עלינו" "היא לא כאן" "היא בכל מקום" "היא רק בן אדם" "לא היא לא" "במה היא תעזור?" "יש לה יכולות" "היא לא אלוהים!" "ברור שלא, הוא לא קיים" *** רחל פתחה את עיניה בבהלה, שניה אחת מאוחר מידי. מישהו רכן מעליה וחסם את פיה, היא ראתה את יהושוע בפינה פיו חסום. דבורה ולאה היו כבולות בפינה אחרת. הם אפילו לא ניסו להיות עדינים כשהם דחפו אותה מהבית. למרות המצב רחל לא יכלה להתאפק והעלתה חיוך קלוש על פניה, מולם עמדו סוסים אמיתיים וגדולים, כמו שתמיד חלמה עליהם. "סוסים" היא לחשה אל יהושוע ועיניה בורקות. היא ראתה חיוך קל בזווית פיו של יהושוע, לפחות הוא התאמץ להעמיד פנים שהו מאושר מי זה. הרכיבה על הסוס היתה מלהיבה בדיוק כמו שרחל חלמה, אפילו שנכחותה של האישה מאחוריה היתה מעצבנת להפליא. יהושוע נראה הרבה פחות מרוצה, ופעם ראשונה שהיא ראתה אותו רוטן. "לאן אתם לוקחים אותנו?" שאלה רחל לאחר שהרכיבה התחילה להראות לה משעממת. האישה שמרה על שתיקה. "מה, אסור לך לספר?" ניסתה רחל שוב, שום תגובה לא באה מהאישה. "אסור לך לדבר איתנו?" שתיקה. "לפחות תהנהני בראש?!" שום תגובה. "בבקשה?" "היא הצטוותה לא לדבר" אמר הגבר שרכב עם יהושוע. רחל נאלצה לחשוב כמה שניות כדי להיזכר בפירוש המילה 'הצטוותה' "לך מותר לדבר?" "כפי שאת רואה" "שומעת" "כרצונך" "אז לאן אתם לוקחים אותנו?" אמרה רחל לאחר עוד כמה דקות של שתיקה "תראו כשנגיע" אמר האיש בגסות יהושוע חיכך בגרונו. רק בגלל החושך איש לא שם לב לצבע הורוד שצבע את לחיו של הגבר. "אה, תבינו כשנגיע" קולו התרכך. *** היא ישבה על כיסא אבן גדול. "אם להושיב אותי על הגוש הזה היה הרעיון שלהם לכבוד, ניחא." היא מילמלה וזעה באי נוחות. "גבירתי, לא תרצי לנוח?" אמרה אחת המשרתות האישיות שלה. המשרתת אפילו לא העיזה להביט בפניה. "לא תודה, אני מצפה שהשליחים יגיעו בקרוב" "לא תרצי להיות רעננה לקראתם?" "אני רעננה מספיק, את משוחררת" "כן גבירתי" אמרה המשרתת מתחילה ללכת אחורה, לא מעיזה להפנות את הגב, עד שהיא יוצאת מהדלת. 'יש לה עודף ביטחון, נאלץ לטפל בזה.' היא החליטה בינה לבין עצמה. 'איפה הם?' היא רטנה. בראשה התרוצצה אותה המחשבה שוב 'למה הם בכלל מתנגדים?' היא הבטיחה להם עולם ומלואו. הילדה תמיד מקשיבה ליהושוע, אבל מה עובר על הזקן? 'הוא היה מטורף מספיק בשביל להוציא לעצמו את העינים' היא צינה לעצמה. 'יצורים מטופשים!'. *** השמש כבר שלחה את קרניה הראשונות כשהסוסים הגיעו למיבנה, הוא נראה שלם מאוד יחסית להריסות סביבו. האישה סיעה לרחל לרדת מהסוס. יהושוע, שלא כהרגלו, סירב לעזרה וירד מהסוס מנסה להראות קליל למרות שכמעט נפל. "תפגשו אותה עכשיו? או שתזדקקו למנוחת צהריים?" שאל האיש באדיבות מעושה. "אני דווקא..." החלה רחל אומרת "נפגוש אותה עכשיו" קטע את דבריה יהושוע. "כמובן" גבר ענה מביט בחמלה על רחל הוא החל ללכת, רחל אחזה בידו של יהושוע והוביל אותו אחרי הגבר. "אתם מוזמנים להכנס" אמר הגבר לאחר צעדה קצרה סביב המבנה "הייתי ממליץ לך להתכופף כשאתה נכנס". יהושוע שקל את מילותיו, הוא לא באמת ציפה שהו ישתחווה מולה? "הזהר הכניסה נמוכה" אמרה רחל, עוצרת את ספקותיו. 'כמה מתוחכם' חשב לעצמו יהושוע, לא חסרים עמים שחשבו על זה ליפני אלפי שנים. יהושוע הושיט את ידו קדימה בזמן שהלך כאשר היא פגשה בדלת הוא הסתובב ורק אז התכופף ועבר בדלת מפנה את גבו בהפגנתיות, במקום להשתחוות. רחל היתה נמוכה מספיק כדי שגובה הכניסה לא יטריד אותה. האולם שלתוכו נכנסו היה בצורת אליפסה ולתפיסתה של רחל ענק, היא לא הצליחה לדלות מזיכרונה מקום כל כך גדול. למרות שיהושוע סיפר לה שפעם היו אולמות גדולים שהרבה אנשים היו באים לשם כדי להיות ביחד, לרקוד, ולעשות כל מיני דברים שהיא לא ממש הבינה. ואז נגמר המקום על כדור הארץ למקומות שכאלה. "ברוכים הבאים" אמרה מישהי שישבה על כיסא בצד הרחוק מהם. הכיסא שלה היה החפץ היחיד בכל החדר, לכך שמה לב רחל מיד. היא הסבירה קצרות ליהושוע איפה הם. "בבקשה התקדמו" אמרה האישה, רחל שמה לב לחריטה בצורת מעגל על הריצפה. היא הלכה עד לשם. "ברוכים הבאים" היא חזרה על מילותיה שוב. "בא נקצר את הנימוסין, את לא מקבלת את הספר" אמר יהושוע בגסות. "מדוע אתה חושב ישירות שאני רוצה את הספר? אולי יש משהו אחר שאני רוצה?" היא שאלה שולחת קריצה אל רחל. "אותי את לא מקבלת!" אמרה רחל רוקעת בכעס. "הרגעי, איני הולכת לקחת אותך בכוח" "את לא תעיזי לפתות אותה בשקרים שלך" "כמובן שלא, אני בכלל לא מסוגלת לשקר" מרירות קלה ביצבצה בקולה "אין לך את היכולת להבין מה זו אמת" יהושוע ירה לעברה. "אין לי צורך בה" "מה זאת אומרת?" שאלה רחל. "כשתגדלי תביני" אמרה לה האישה. המשפט הזה העלה ליהושוע זיכרונות מהעבר, אך הוא לא ממש הצליח לקשר אותם למשהו. רחל חשבה שזה משפט טיפשי. "אני רוצה להבין עכשיו" היא אמרה "את זו בחרתה ללמד?" יהושוע חיזק את אחיזתו בידה של רחל. "את לא מבינה בזה דבר" "מי את בכלל" שאלה לפתע רחל, בלי ממש לחשוב למה. "את רוצה שם?" היא שאלה "כבר נותנים לדברים כמוך שמות?" "כן, בנוסף לתארים" "מעניין, אם כך מה הוא שמך?" "אמת" יהושוע הרגיש משועשע. "מתאים לך כמו כפתור לפרח" יהושוע אמר, חיוך על שפתיו. אמת לא הצליחה להבין מדוע הוא חשב שזה משעשע. "אה, כן. אבל אנחנו סוטים מהנושא" היא אמרה במהירות. "אז את רוצה את הספר?" יהושוע שאל קולו חוזר להיות קריר ורציני. "אני אקבל את הספר" "לא" "לא אז לא" היא הקישה באצבעותיה שני גברים חסונים נכנסו לחדר. היא ידעה מראש שהם יסרבו. "אל תחשוב שאיני יודעת איפה מונח הספר, בכיס הימני העליון" אמת אמרה, יהושוע גיחך "וגם אל תחשוב שאיני יודעת כי הכתב נעלם" היא המשיכה מתעלמת מימנו. יהושע השתתק. "מעניין כמה זמן תרצה אותו אצלך." היא אמרה כאילו לעצמה, ואז החוותה קלות בידה. אחד מהגברים טפס את רחל והשני את יהושוע. הם הובלו לחדרים נפרדים. יהושוע קיווה שרחל ישנה קצת הוא הילך סהרורי בחדר. אלוהים יודע מה המטורפת הזו תעשה עם ידע, אפילו בסיסי ביותר בכימיה ופיסיקה. ***

CelimeVolkana

New member
השמש שקעה ליפני כשעתיים. יהושוע שמע

השמש שקעה ליפני כשעתיים. יהושוע שמע תופים הולמים ושירה מוזרה. הוא לא הצליח לפענח את המילים, אך זה הפחיד אותו. בעודו מנסה להתרכז בשירה, הוא שמע במרחק לא רב דלת נפתחת שתי זוגות של רגליים כבדות עוברות הלוך ושב כאשר בדרך בחזרה מצטרפות עוד רגליים קטנות. "רחל" הוא לחש. "הם לא יעיזו לפגוע בה" הוא שיכנע את עצמו. תוך כמה דקות דלת חדרו נפתחה גם כן, האיש שהוביל אותו קודם עמד מולו. "היא קוראת לך" הוא אמר בטון רשמי, טפס את ידו של יהושוע והביל אותו בחזרה לאולם. הפעם לא ניתנה ליהושוע הזדמנות להסתובב והוא נאלץ להתכופף עם פניו קדימה. הוא הרגיש גל של חום כאשר הוא ניכנס, השירה הגיעה מכאן, המילים היו בשפה שהוא לא הכיר, הוא העריך את כמות האנשים באזור המאתיים. מאתיים קולות שרים אותו הדבר. "יהושוע, הסכמת לכבד אותנו בנוכחותך!" הוא שמע את אמת אומרת, השירה השתתקה. "יהושוע!" הוא שמע את צעקתה של רחל. היא ישבה מקובצת בתוך המעגל שסרטט על הריצפה. בתוך מעיין כלוב של מתכת, היא פחדה כל כך. היו סביבה מאות אנשים ועשרות מדורות מסודרים בצורה גאומטרית מוזרה. כל הקירות צופו במראות והיה נראה לה כאילו יש אלפי אנשים, והאור הכאיב לעיניה. "מה אתם עושים לה!?" יהושוע צעק, פאניקה קלה בקולו. אילו רק יכל לראות אותה. "הרגע, בינתיים כלום" אמרה אמת, שעשוע מוזר בקולה. "שלא תעיזי לפגוע בה" הוא סינן. "יהושוע, הרי גורלה בידך" "אין לך שום זכות" הוא החל להגיד אך אמת קטעה אותו "ומי ימנע מימני זקן עיוור ומטורף?" "למה לא?" הוא שאל, היא ציחקקה. "אתה יודע איפה אני יושבת?" אמת שאלה "איפה שישבת היום בבוקר" "יפה מאוד, אחד ממרכזי האליפסה. עכשיו נחש איפה נמצאת רחל?" "אני כאן" רחל אמרה "בעיגול הזה." "מכשפה!" צעק יהושוע. הוא זכר את הניסוי הזה. מדליקים גפרור באחד ממרכזי האליפסה ובמרכז השני קרשים מתחילים לבעור. "אני דווקא חשבתי שאתה סימפטי יותר" אמת אמרה בקרירות. "אבל זה לא משנה במיוחד. או אתה שאתה נותן לי את הספר, או שרחל נשרפת ואז אתה נותן לי את הספר". "את יודעת שהאנושות לא מוכנה לידע הזה, הוא צריך להשאר סודי" "אז למה אתה שומר אותו?" יהושוע שתק, הוא לא רצה להודות בכך שהיה לו חבל שהידע ילך לאיבוד. "אולי אתה רוצה לקחת את המקום שלי, אולי אתה רוצה שאנשים יעבדו ואתך" "מה פתאום?!" הוא צעק. "כן, אתה הרי אציל כל כך, שאתה מוכן להקריב ילדה בשביל ספר." "את זו שמקריבה אותך" "לי לא אכפת" "מה את?" יהושוע שאל זעזוע בקולו. "כאילו שאתה לא יודע" "כן את יצור מעוות" "אל תספר תדבר שטויות!" היא אמרה כעס בקולה "אני בטוחה שיש לך לפחות מישהו אחד במשפחה שהוא שיבוט" "אם תלכי חמישה דורות אחורה, כן" הקהל סביבם היה מבולבל, הם לא ידעו מי היו שיבוטים, רובם נולדו כבר אחרי המלחמה הגדולה. "אז מה שונה בי מאשר באחד מאבותיך?" "את לא שיבוט" "אה, אז איך אתה מגדיר אותי?" אמת נשמע משועשעת, אך יהושוע הרגיש את הפחד שלה "מפלצת" "נסה לדבר בהיגיון" "יש לך הגדרה יותר טובה? את נוצרת מכלום" "אנחנו אותו הדבר" "נוצרנו בצורה שונה, אני נולדתי בדרך שאלוהים אמר. ואת, את נבנית מהפרט הקטן ביותר בצורה מלאכותית לגמרי" "מה זה משנה?!" היא החלה להיות מבולבלת וכעוסה "לכחו כמה חומרים הרכיבו אותם אחד לשני ויצרו אותך" "מה זאת אומרת?" שאלה רחל פתאום, היא התאפקה, אבל הסקרנות שלה ניצחה את הפחד. "זה אומר שבנו אותה, הרי מי מה את עשויה בצורה הבסיסית ביתר?" “הרכיבו אותה מחומרים א-אורגנים?!" שאלה רחל בתדהמה. "ממתכות, אפר,חומרים מתים" אמר יהושוע בבוז. "את רוצה לדעת מי אני?" שאלה אמת, היא נשמע זועמת ועצובה בו זמנית. היא שלפה ממסעד הכיסא ספר עב כרס. יהושוע שמע את צעדיה מתקרבים אל מיקומה המשוער של רחל. "זו אני!" אמת אמרה זורקת את הספר אל רחל. רחל הביטה מוקסמת במאות דפים של נוסחאות. זה היה כל כך גאוני. "יצור מעוות" אמר יהושוע בגועל. "מה מעוות בי?" "את צפויה" אמרה רחל בפשטות. "אפשר לנחש כל מהלך שלך" "כאן את טועה" אמרה אמת בזדוניות. "את יכולה לחשב כמה חלקיקי חמצן יש באוויר? מה הטמפרטורה המדויקת? את בכלל יודעת מה אכלתי היום בבוקר?" "אני יכולה לנחש" "אין לך עודף זמן לזה" הפחד חזר להציף את רחל. "אחרי שיסמנו להבהיר מה אני, אפשר לחזור לעינינו" קולה של אמת חזר להיות קריר. "את תיראי את הספר על גופתי המתה!" אמר יהושוע בקול החלטי. "תואיל בטובך לתת לי נר?" אמרה אמת בשעשוע אל אחד מהאנשים שעמדו מולה. רחל החלה לבכות בפאניקה. "אמת עזבי אתה!" יהושוע צעק, היא צחקה. "תעזור לי" הוא שמע את רחל לוחשת בין התנשפות להתנשפות. "הספר" "עזבי אותה!" "לא" "את לא תקבלי אותו" "אז נחכה" אמת אמרה קולה לא מביע שום דאגה. נשימותיה של רחל נהיו כבדות יותר ויותר ובכיה התחזק. "אמת בבקשה" אמר יהושוע. הוא נקרע מבפנים. "הספר" "את יודעת שאני לא אתן לך אותו" "אז אולי אתה רוצה להרגיש את מה שהיא מרגישה?" היא אמרה, סבלנותה פגה. יהושוע הרגיש שני זוגות ידים תופסות אותו ומקרבות אותו למדורה כל שהיא. היה לו חם כל כך. "יהושוע" הוא שמע את צעקתה של רחל. "יהושוע בבקשה!" היא החלה לצרוח. הוא החל לבכות. הוא שמע את נשימותי השל רחל נהיות קטועות יותר ויותר. "קחי את הספר שלך!" אמר צעק יהושוע הוציא את ספר וקירב אותו ללהבות, לא מספיק קרוב כדי שישרף, אך מספיק קרוב כדי שהדיו יופיע. "איך לא חשבתי על זה?" מלמלה לעצמה אמת, בעודה מכבה את הנר, היה זה התרגיל הכי ילדותי שיחלה להעלות בדעתה, היא ציפתה למשהו הרבה יותר מתוחכם. יהושוע זרק אותו לכיוון מימנה בה קולה של אמת "תצרי עוד כמוך, עוד טעויות". הוא לא שמע את הספר נוחת הוא הניח שהיא תפסה אותו. "שחררו את הילדה" היא אמרה בהיסח דעת, בעודה מעינת בספר. "את הולכת ליצור עוד כמוך?" שאלה רחל. "ברור" אמרה אמת. "לא חבל?" שאלתה של רחל היתה כל-כך ילדותית ותמימה, שונה מכל מה שהטיח בה יהושוע. שאלה כל כך פשוטה, זה חדר עמוק לתוכה, נוגע בנקודה נעלמת, היא לא ידעה איך להגיב. הם פתחו את הכלוב של רחל היא רצה וחיבקה את יהושוע. ואז אמת הבינה. היא קמה מהכיסא ובהחלטיות הלכה אל אחת המדורות הקהל סביבם עמד בשקט מופתי, היא בכלל שכחה מקיומם. רחל לחשה את יהושוע מה קורה וחיכה. בלי לחשוב פעמים ולתדהמת הקהל אמת השליכה את הספר ללהבות. היא לא התחרטה, כי באותו רגע היא החליטה, שהעולם לא צריך את זה. היא החליטה שיהושע צודק, העלם לא מוכן לזה, היא החליטה שיהושוע טועה, הידע הזה לא צריך להשמר, בשום מקום. ומעל הכל היא החליטה, שליצורים כמוה אין זכות להתקיים.

dominik

New member
אוי.

אני מניחה שהעובדה שאני נמצאת בפורומים כגון דא ב5:24 בבוקר לא תעיד לטובתי, אבל הייתי חייבת להגיב. השמות שבהם בחרת, יקירתי, לצורך הסיפור שלך, גרמו לעיני המנומנמות להרחיב אישונים לגדלים שהיו הופכים אותי למיצג מרכזי בכל סרט חינוכי של "אל סם". אין סיכוי שתביני, אבל לשני השמות האלה- לצירוף שלהם, בעיקר- היתה משמעות מאוד חשובה לחיי אי שם בתקופת התיכון החשוכה. אולי הסיפור הכי חשוך מכל התקופה ההיא. כמובן שזאת מקריות שטפשי להתעכב עליה, אבל בכל זאת- ועוד עם שני ו"וים ביהושוע... אני כמעט מצפה שבכל רגע יטופף לכאן בנוחות החתול של שרדינגר וישתרע על הספה. בררר. הסיפור עצמו אגב, נותר בלתי מובן בעליל לצופה מן החוץ כמוני. אבל את יכולה באותה מידה לקבל את זה כמחמאה.

Yuli Gama

New member
החתול של שרדינג?

אוקי, אני חושבת שדווקא הבנתי למה בחרת בשמות בעלי קונוטציה תנ"כית, ניסית לקשר את הרעיון של "בריאת האדם" עם יצירת יצור חי חדש? אם זו הייתה הכוונה, אז לפי דעתי זה מצליח דווקא לא רע. לטובה, מהרגשתי שיש לך רעיון, ואפילו רעיון טוב מאוד בתוך הסיפור. לרעה, לא ממש יש לי מוסג מהו. יתכנו ספוילרים
. . . . . . . . המדען הראשון יצר במעבדה יצור חי. את האישה שהייתה מה? תוכנת מחשב? שיבוט? היא יוצאת משליטתו, נוצרים עוד כמונה וזה בהמשך מביא למלחמה עולמית. עד כאן הבנתי? האם היא ה "אמת"? האם "אמת" הייתה משהו אחר? לפי מה שהבנתי רחל הייתה אותו דבר שהייתה אמת, אבל למה זה שיכנע את "אמת" שאסור ליצור עוד כמונה? מופעים תוך כדי הסיפור אלמנטים שלא מובן מה משמעותם. למשל, למה יהושוע עקר את עיניו? למה יהושוע העיוור, מבחין בקלות שכזו בהבעות פניהם של אנשים? למה ההתמקדות בסוסים? למה יש אנשים שרוצים להשיג את הידע? במיוחד אם אין להם מספיק מידע בסיסי כדי גם להבין מה כתוב בדיוק בספר? רואים שהשקעת המון עבודה ומחשבה בסיפור, אבל גם מורגש שלא ליטשת אותו, לא עברת עליו לאחר הכתיבה כדי לצוד טעויות. יש כמה מקומות שבהם המשפטים מנוסחים בגוף לא מובן, וכדומה. אני לא יכולה להגיד שלא אהבתי את הסיפור, אבל גם לא יכולה להגיד שכן. בעיקר כי יש בו יותר מדי פרטים שלא מסתדרים מספיק כדי שניתן יהיה להבין את כולו. אני חושבת ששווה לך לאסוף את כל התגובות שיהיו, ולשבת עליו עוד פעם. קראתי את הדברים שפירסמת עד עכשיו, את בהחלט יכולה להפוך את הסיפור הזה למשהו הרבה יותר טוב.

CelimeVolkana

New member
תודה על ההערות

לגמרי ששכחתי להסביר את כל העיניין עם יהושוע. פשוט היתה לי הרגשה שהסיפור גם ככה נמתח יותר מידי. רציתי לשאול בקשר לסיגנון הכתיבה עצמוף הוא בסדר?

הסוף לא ברור לי במיוחד

למה שיצורים כמוה לא יתקיימו? למה אין לה זכות קיום? למה היא שוללת את הקיום שלה-עצמה??

CelimeVolkana

New member
כבר הבנתי שהסיפור לא ממש מובן.

בעיקרון אמת נוצרה מחומרים א-אורגניים. יענו בסיסים חומצות וכו'. לא דברים חיים. שלעומת שיבוט שעוד אפשר לחשוב שזה לא "לשחק את אלוהים" כאן זה לשחק את אלוהים בצורה הכי מובהקת. ליצור יש מאין. אני צריכה לעבד יותר על הנקודה הזו שתעבור, שאם יצרו אותה ככה היא לא אדם שלם. זה למה היא שושללת את זכות הקיום שלה. אני לא חושבת שהעברתי את זה בצורה ברורה בכלל. אני צריכה לעבוד על זה.

אוקיי, אבל עדיין...

כשקראתי את החלק בסיפור על החומרים הא-אורגניים, זה נראה כמו היסוס. כאילו שאלת "א-את באמת אדם?", כך שאפשר להבין את זה בתור היסוס על חומרים אורגניים (לפחות זה הראש הדפוק שלי). נראה לי שבהתאם לסיטואציה ולמשפט, יהיה יותר מבון לשים "חומרים לא אורגניים", כך לא תתרחש טעות זו. אגב, אני מעירה רק לגבי עצמי, כמובן. זה שאנירואה את זה לא אומר כלום לגבי אחרים. הדבר הנוסף - למה אמת שרפה את הספר? למה היא לא החזירה אותו ליהושוע ורחל? בתור יציר מדע, היא אמורה לדעת את חשיבותו, ואת זה שלא כדאי להשמיד את המידע. מה גם, ששוב, הקטע עם הקיום שלה לא ברור לי. היא חיה, מבחינתה היא קיימת. עכשיו היא תלך להשמיד את עצמה ואולי גם אחרים מבני מינה (אם יש כאלה), פשוט כי פתאום היא מאמינה שאין להם זכות קיום? אם היו מנסים המון זמן לשכנע אדם שהגזע האנושי הוא טעות, הוא תקלה, וירוס, כמו שאמרו סוכנים אלו ואחרים (סמית' סמית' סמית'...), אדם שפוי בדעתו היה נותן יד להשמדת הגזע? אדם שהיה משתכנע בזה היה רץ להרוג את עצמו? קצת לא ברור לי. זה הכל.

CelimeVolkana

New member
עם העיניין של החומרים

אולי אם אני אנקד את זה "אַ-אורגנים" זה יראה יותר ברור? היא לא השמידה את עצמה, היא השמידה את הספר, היא תמשיך לחיות. אם למישהו יש בעיה גנטית שתעבור לילדים שלו ותגרום להם סבל רציני, הוא לא ירוץ להרוג את עצמו, הוא פשוט לא יביא ילדים.

לא כ"כ פשוט.

יש מחלות גנטיות שאפשר לחיות איתן, ויש כאלה שאי-אפשר. אנשים עם פגמים גנטיים שאי-אפשר לחיות איתם מתים גם ככה. אבל בנוגע לבעיות שניתן לחיות איתן, ההורים לא תמיד כל-כך "מתחשבים". דוגמה מבית - לאחי יש פגם תורשתי, חסר באנזים מסוים. פגם מוכר ויחסית נפוץ, בעיקר בזכרים. וההורים שלי ידעו שיהיה סיכוי די טוב שהוא יהיה חולה בזה, כי אמא שלי נשאית. אם הילד אוכל פול, אני לא רוצה לדעת מה יקרה לו. כנ"ל אם הוא לוקח אספירין (...). אבל ההורים שלי בהחלט ילדו אותו, ואם היה להם כוח לעוד זאטוט אני בטוחה שהם היו מולידים עוד אחד (וזה עוד אחרי הבת הבכורה הפסיכית שיצאה להם...). בקיצור - לא כל פגם גנטי מוביל לחיסול אוטומטי. ובכלל, מהו פגם גנטי? הארים חשבו שחוסר בשיער בלונדי ועיניים כחולות היה פגם גנטי. האם עיוורון מולד הוא פגם גנטי? חירשות? והאם אנשים חירשים או עוורים לא מולידים ילדים? וקצת יותר עם קשר לסיפור - לא נראה ש"אמת" סבלה כל-כך מהקיום שלה עצמה. למען האמת, היא יותר בריאה מיהושוע, לפחות מהבחינה הגופנית. היא שורדת, היא חזקה... מה רע? למה לה לא לרצות שיהיו עוד כמוה, כהתפתחות של האדם? בקיצ, אם יש לך הגדרה מדוייקת יותר לפגם גנטי, אשמח לשמוע. אגב, קבלי ח"ח על הניקוד

CelimeVolkana

New member
אני ממש צריכה לעבוד על הסיפור...

אני חושבת שכמה מהנקודות לא עברו ברור. אם התחלנו עם הדוגמא של הארים. נניח וכולם בעולם היו בלונדינים, ואת הית נולדת עם שער שחור. והילדים שלך גם היו נולדים עם שער שחור (את יודעת שככה זה יהיה). אז חלק מהאנשים היו חושבים שאת מיוחדת וכו'. אבל חלק אחר ויחסית גדול (בסכ"ה היו שם רק כמה מאות שעבדו את אמת) היה אומר שאת יצור מעוות, והית קוראת בעיתונים ויכוחים אם מותר למשהו כמוך להתקיים. (כמה ויכוחים יש על שיבוטים, מה יהיה על יצור כמוה?). הילדים שלך היו גם כן כאלה, וגם כן יאלצו לסבול מי זה. את חושבת שהית נותנת להם את זה? יש כאלה שכן, יש כאלה שלא.

כן ולא - עניין של השקפה

אולי הדוגמה שנתתי היא קצת... לא מתאימה. כי הרי לפי מה שאת אומרת, מבחינה חיצונית, "אמת" נראית כמו כל אחד. מבחינה פנימית, מה משנה אותה מאחרים ושולל ממנה זכות קיום פרט לחומרים מהם היא מורכבת? את לקחת את העניין צעד אחד קדימה כשדיברת על השיבוטים, שמהווים (או היוו) חלק נכבד מהאוכלוסיה. הם כבר לא היו חריגים. מה עושה את "אמת" חריגה, פרט למבנה הפיזי הפנימי שלה? למה שלא תהיה לה זכות קיום ולשיבוטים ולבני-האדם כן? ולאותה נקודה - למה שלשיבוטים לא תהיה זכות קיום? אחרי הכל, הם רק בני-אדם, ו"אמת" היא צעד אחד אחרי השיבוט. למה היא לא רואה את זה בתור התקדמות של הגזע? איך היא יודעת שהיא היחידה?

CelimeVolkana

New member
טוב, הסיפור נותן את ההשקפה שלי

אני קצת קיצונית בעיניין, למען האמת אני עדיין מפעם לפעם חושבת שמחשבים זה רעיון רע. (טכנולגיה, פויה!
) שיבוט זה בסוף משהו חי שמושכפל. זה תהליך טיבעי פחות או יותר, פשוט מואץ. (לפי מה שהסבירו לי בכל מיקרה, לוקחים את הדי.אן.אי. ונותנים לת להתרבות בצורה די דומה לעובר ברחם). ברגע שלוקחים חומרים שהם לא חיים ומרכיבים משהו זה כבר לגמרי לא טיבעי. זה לשחק את אלוהים. ואני לא חושבת שהתוצאות יהיו מוצלחות במיוחד. אמת היא משהו שונה באמת, היא לא נוצרה כמו באופן טיבעי, היא לא אנושית. ואנשים פשוט סולדים מימנה או מוקסמים מימנה. ולכן היא במעמד או של אלה או של מפלצת, תלוי את מי שואלים. היא לא יודעת שהיא היחידה, אבל היא די בטוחה בזה. היא היתה התגלית של פיטר, היא ידעה שהיא היחידה שהוא יצר, והיא היתה בהחלט משהו חדש. אם היית ממציאה משהו לגמרי חדש לא יכולת להיות בטוחה במאה אחוז שרק את חשבת על זה, אבל קרוב לוודאי שכן. הנקודות האלה לא בולטות מספיק בסיפור, אני עובדת על זה עכשיו.

אולי אחרון חביב

איך אנשים יכולים לסלוד ממנה או להיות מוקסמים ממנה, כשהיא נראית בת אנוש? לא רשמת שהיא נראית אחרת, את יודעת. זה קצת מפריע לעניין. פיטר יצר אותה גם בשביל לאהוב אותה, לא? לכן מן הסתם הוא נתן לה מראה לא רק של בת אנוש, אלא סביר להניח שגם בת אנוש יפה. בעיניו, לפחות. לפיכך, אין היגיון בזה שאנשים אחרים רואים אותה כאחרת מהם. אולי חוץ מיהושוע, אם באמת יש לו כוחות, למרות שלא פירטת בנושא.

CelimeVolkana

New member
היא נראת בת אנוש

אבל אם תשימי לב בקטע הראשון יש לה בפירוש יכולות לא ממש אנושיות. החברה הממוטטת שאחרי המלחמה, קרוב לודאי מחפשת עמוד לתמיכה. ויש לה סיכוי גדול להפוך לאלה, למשהו מוחשי שהם יכולים לסמוך עליו. לפחות כלפי חלק מהאנשים. אבל מה שהיא זה לא סוד, וקשה מאוד לאנשים להסתגל לכזה דבר. אז החלק השני דוחה אותה.

למה זה לא סוד?

הסיבה היחידה שדבר כזה לא יהיה סוד, זה אם היא בוחרת לגלות להם את זה, להשתמש ביכולת שלה, ואז ברור שאנשים לא יקבלו אותה. תראי את סופרמן... מצד שני, גם את סופרמן לא "חשפו" כקלארק קנט. דוגמה דבילית אולי, אבל מתאימה לצרכים שלי כרגע (אולי "אמת" צריכה לשים משקפיים?). היא יכולה פשוט להפסיק להשתמש בכוחות, לא? אפאחד לא היה יודע שזאת היא.

CelimeVolkana

New member
יש אנשים כמו יהושוע שיודעים

בגירסא המשוכתבת (שאני עובדת עליה עכשיו) מוסבר מאיפה הוא יודע. והוא לא ממש משתדל לשמור את זה כמו סוד. ועכשיו קצת מאוחר לשם מישקפיים, לא?

LOL

הסיפור עצמו מאוד מעניין, אני מקווה שתעלי את הגירסה המשוכתבת בקרוב
ועדיין, גם אם אנשים כמו יהושוע יודעים, כמה אנשים כמוהו יש? וכמה אנשים יאמינו לאנשים כמוהו?

CelimeVolkana

New member
אני חושבת שאני אשמור

את זה לגירסא המשוכתבת. אם יש עוד שאלות, אני מאוד אשמח לשמוע אותן, זה יעזור לי לא ליפול ככה שוב.

למעלה