אמת.

ההתמקדות בעניין הרגיל

למה אמת מרגישה שאין לכמוה זכות קיום? תחשבי על כיוון אקס-מן במקרה הזה, אם בא לך. זה שיש להם כוחות מיוחדים אומר שאין להם זכות קיום? וולברין אפילו טיפה מלאכותי מבחינת השלד שלו והכל. מה זה אומר? סופרמן היה מוותר על הכוחות שלו? היה משמיד את בני-המין שלו אם היו כאלה (כאילו שהם לא הושמדו קודם...)? אולי הקטע של אמת היא הניצול לרעה של הכוחות שלה, לא הקיום שלהם. אם זה מה שהתכוונת, אז היא בדילמה מוסרית, לא קיומית דווקא. אני צודקת בהנחתי הנמהרת שזה היה הרעיון?

CelimeVolkana

New member
כן, אני מניחה שזה נוגע יותר למוסר.

האקס-מן נוצרו כעיוות של הטבע. סופר מן בא מקריפטוניט (אם לא בילבלתי) ונולד כמו שכל הילדים נולדים שם. אמת נוצרה במעבדה. כל קשר בין הדרך שהיא נוצרה, לבין תהליך טיבעי של התרבות מיקרי בהחלט. פשוט הרכיבו אותה כמו פזל. לדעתי זה מעוות לגמרי, בני אדם צריכים להווצר בדרך הישנה והטובה, לא כמו שיבוט, ובהחלט בהחלט לא כמו אמת. זה לא התפקיד שלנו לשחק את אלוהים (או מי שלא נמצא שם למעלה, אם בכלל). טוב לא יצא מי זה. אגב, הרעיון של אמת לא כל-כך בשמים, כבר הצליחו ליצור איזה חידק פרימיטיבי מחומרים א-אורגנים.

דעתך. לא דעתה...

את חושבת שבני-האדם לא צריכים לשחק את אלוהים, אבל הם כבר עשו את זה ויצרו יצור שכביכול מהווה יצור עליון ביחס אליהם (אמת). למה שאמת לא תרצה לעשות את מה שעשו לפניה ול"שחק" את אלוהים?

CelimeVolkana

New member
כי היא מרגישה שמשהו בה לא בסדר.

הדגש הוא על הכביכול. אין בה את העיניין של הרנדומליות. (""את צפויה" אמרה רחל בפשטות. "אפשר לנחש כל מהלך שלך""). במשך שבועיים פיטר צפה כל מהלך שלה צעד אחרי צעד. עד שהיא הפתיעה אותו. ואפילו אז הוא מבין שהוא היה צריך לנחש שהיא תתנהג אחרת. וגם אם היא לא תשם לב לזה, יש אנשים שיטרחו ויזכירו לה פעם אחרי פעם איזו מיפלצת היא.

ובכל זאת (שוב, נודניקית שכמוני)

גם לרודנים הכי גדולים אמרו שהם מפלצות. לא תמיד בפניהם, אבל אמרו, והם ידעו מה אנשים חושבים עליהם, אני בטוחה. בואי ניקח את סדאם לדוגמה. לא יפה, אבל ניקח בכל-זאת. אמרו עליו שהוא מפלצת. הוא ירה בחתן שלו. עינה אנשים. את יודעת, כל הבלגאן. הוא ידע שאנשים חושבים שהוא מפלצת. אבל הוא חשב שהוא יותר חכם מהם. הוא המשיך לעשות מה שהוא רוצה. למה ש"אמת" לא תחשוב שהיא חכמה יותר? אמנם היא צפויה כי היא כתובת-נוסחה, אבל מי יודע את הנוסחה? מי יוכל לחשב ולמצוא מה היא הולכת להגיד או לעשות לפי נוסחה שלא ניתן להשיג בעידן פוסט-טכנולוגי שכזה? לפיכך, היא צפויה כמו כל אדם אחר. אם יכאיבו לך מספיק, לא תצרחי? אם ירעיבו אותך, לא תרעבי? אם יציגו לך מיליון דולר בשטרות לא מסומנים ויגידו לך "זה שלך אם תרצי", העיניים שלך לא יקפצו מהחורים? גם האדם הוא צפוי במידה מסוימת. כל אדם, כמעט. ואמת, בלי אפאחד שיוכל לחשב את הנוסחה שלה, יכולה להיחשב לצפויה כאחד האדם, לא פחות ולא יותר. אולי פחות, למען האמת, כי אין לה את הצרכים הבסיסיים של האדם, של החיה שבתוכנו. אז נכון, אנשים כמו יהושוע יכולים לקרוא לה מפלצת ולראות שהיא לא "אמיתית", ואולי בגלל זה היא בחרה לעצמה את השם הזה, אבל לפי מה שאת אומרת אין הרבה אנשים כאלה בעולם, ואם יהושוע באמת הוציא לעצמו את העיניים, מה הסיכוי שמישהו שאינו מכיר אותו באמת יאמין בשפיות שלו? ולמה שאמת תקשיב דווקא לדברים שמשוגע-לכאורה אומר? היא לא ראתה אותו אומר את זה על אפאחד אחר, אבל מה אם כן? מה אם הוא בא לאנשים ומאשים אותם בהיותם לא-אמיתיים? מבינה לאן אני חותרת?

Yuli Gama

New member
יצור חי מחומרים א-אורגניים???

מה? כן את צודקת, גוף מפחמן, חנקן, זרחן, סידן, מימן וחמצן, מגנזיום, נתרן ואשלגן הוא ממש סטיה מהטבע! :) וממה בנוים אנחנו? אפילו אם אמת נוצרה במעבדה, וניבנתה מחומרים א-אורגניים, כידי שהיא תראה ותיתפקד כאדם היא אמורה להיות בנויה מתאים, עצמות, רקמות וכו'. כלומר היא אדם מתוגבר, אם אין לך בעיה אם שיבוט, לא צריכה להיות לך שום בעיה גם איתה.

CelimeVolkana

New member
אבל כן יש לי בעיה עם שיבוטים

ועם משהו כמוה עוד יותר. זה עיניין של השקפה, אבל לי זה צורם לי נורא.

רגע... לא הבנתי עכשיו.

חומרים א-אורגניים יכולים להתפרש בשתי דרכים: 1. כמו שיולי אמרה, זרחן, חנקן וכו'. דברים שאכן נמצאים בגוף האדם, ומהם אמת עשויה. לפי הגדרה זו היא אדם לכל דבר, לדעתי, במיוחד אם יש לה את התאים, הרקמות וכו'. 2. מתכות ופלסטיק, דברים שלא ניתן למצוא בגוף האדם (לפחות לא בכמויות שאני מדברת עליהן), מה שאומר שהיא בעצם אנדרואידית חביבה. ולמה בעצם יש לך בעיה עם שיבוטים?

CelimeVolkana

New member
לפי ההגדרה

היא אדם. אבל לדעתי זה שיש ל ריקמות לא הופך אותה לאדם. בגלל העיניין שהיא חזויה לגמרי. זה לא כל כך משנה לי ממה היא עשויה כי גם היא אמדרואידית וגם אם היא כביכול "בת-אדם" היא עובדת כמו תוכנת מחשב. למה יש לי בעיה עם שיבוטים? כי זה פשוט נראה לא בסדר לשכפל בני אדם. בשביל זה יש את הדרך הישנה והטובה להביא ילדים לעולם. נכון, שיבוט זה יתן לך את האפשרות להזמין ילד חמוד וחכם עם עינים כחולות. זה גם ימנע במידה מסוימת את האפשרות של ילד עם מחלה גנטית. אבל יש בזה לא מעט סיכונים, אולי יפתרו את כולם, אבל אנ יבספק. ובכלל את באמת רצה ילד מפס יצור? אם את כבר לא רוצה להוליד אלה לקחת ילד ב"הזמנה" לא עדיף לאמץ?

helva

New member
אבל מה הקשר לזה שהיא צפויה?

נעזוב את השאלה הערכית של שיבוט וכו' בצד לרגע. את חושבת שבגלל שהרכיבו את הרקמות שלה מהחומרים הבסיסיים היא יותר צפויה מאנשים שנולדו בדרך הרגילה? לא ראיתי את ההסבר בסיפור וזה גם לא ברור לי אינטואיטיבית. הרי לא משנה איך בנו אותה, בסוף קיבלו תוצאה שנראית כמו אדם, לא? אז למה דווקא היא צפויה? בכל שאר הדברים היא בדיוק כמו אדם?

דעתי בנושא הספציפי הזה...

היא שהמוח שלה צפוי, לזה היא התכוונה. המוח שלה מתוכנת או מתכתי, בתוך גוף של אדם. אם אני צודקת עד כאן, אז יופי. אם לא - מסתבר שב-כ-ל-ל לא הבנתי את הסיפור. מצד שני, למרות שהיא צפויה כמו אדם - איך אפשר לדעת את ההבדל בין אדם לשיבוט? ואם היא סוג של שיבוט-מלאכותי, איך אפשר להבדיל בינה לבין בני-אדם, פרט לייחודיות של המוח שלה? מצד שני, צריך בן-אדם מאוווד מיוחד בשביל שיראה את המוח שלה כפי שהוא באמת. ועדיין, אני לא ממש מבינה למה שהיא תהיה צפויה עד כדי-כך, כשאין אפאחד שיחשב את המשוואה שלה על כל פרטיה. תחשבי פסיכוהיסטוריה (אסימוב). לפי זה כל הגזע האנושי ניתן לחיזוי באופן כללי, לא לפרטים. אז מה, אנחנו אנדרואידים? משהו "לא בסדר" איתנו?

למעלה