לדעתי,
יש לנו בעיקר 2 מאורעות:
א) החברה מצליחה לפרוע את החוב הבכיר בכמה שנים ולאחר מכן למכור את הקניונים ולשלם את מלוא החוב עם ריבית.
ב) החברה נקלעת לקשיים והחוב המבוטח משתלט על העסק ומשאיר כלום לבעלי האג"ח.
בהעדר אינפורמציה אחרת נניח כי ההסתברות של כל מאורע 50%. אם נניח פארי של 105אג.
הרי התוחלת היא 0.5*105 + 0 = 52.5א"ג.
אם נניח הנחה סבירה כי מי שמנסה לקנות 100M ע.נ עשה בדיקות נוספות אזי סביר כי ההסתברות היא הרבה יותר גבוהה לכוון פרעון ויתכן ויש מידע לא גלוי למשקיעים ההדיוטות.
ולכן, במחיר של 5אג לדעתי משקיע סביר צריך לאפסן את האג"ח לכמה שנים ולראות מה יצא מזה עוד כמה שנים.
תראה, בלי להעליב... זה לא הניתוח הכי חד בקלמר.
לחברה יש 3 קבוצות נכסים וישנה שונות בניהן בהסתברות לאירוע דיפולט. בעיקר בכל הנוגע ל- Southlake שבו יש גם שכבת הלוואת מזנין.
בנוסף, בששת הקניונים האחרים לחברה יש תזרים חיובי מפעילות והסכמי ההלוואה מאפשרים לה לחלק את אותם עודפים לבעלי האג״ח, כך שלאורך חיי ההלוואה ניתן להניח לפחות עוד 3-4 אג׳ שיגיעו מחלוקות שוטפות.
אם אתה שואל אותי מה ויקטור יודע ומה עובר לו בראש, הייתי מניח שזה זה. הוא מעריך שאת ה-5 אג׳ שלו הוא יקבל מיתרות המזומן העודפות. את האופציה על הנכסים הוא מקבל בחינם.
הנאמנים צריכים להוציא בקרוב המלצות לתביעות כנגד נושאי משרה (העריכו שזה יהיה ברבעון רביעי).
אין קשר בין ערך הפארי ההיסטורי לתקבול הצפוי, החברה ננטשה. אני יכול להבין מדוע לוקחים 50% אם אין הסתברות יותר טובה, אבל להכפיל אותה במספר שאין לו שום משמעות זה כבר לא הגיוני....
המוכר אתמול אמר לי, די בצדק לדעתי, שאת המחיר שתשובה מציע (לא רק באגח זה) אפשר די בבטחון להכפיל כדי לקבל את השווי הראוי.
סה״כ נשמע מבוסס וטוב, מודל ״השווי הכפול״ הידוע. אין מה להתווכח עם הערכת שווי של מוכר אובייקטיבי ואמין כזה...
כמובן שאם הוא מעריך את השווי ב-10 ומוכר ב-7.5 זה רק מחזק את העובדה שמדובר באדם ישר וצדיק שלא מנסה להרוויח עליך