כוולם טווענים שיש לי ביטחון עצמי מוופרז, ולפעמים זה פווגע לי בקשריים עם החברה, הם אומרים שזה מתבטא בסנוביות, וכו' אבל אני לא ממש שמה לב לזה, ואנשים מתקחקים ממני לאט לאט, מה לעשוות?
ודבר שני, אני ממש לא מנסה להתבלט, זה פשווט קוורה, ובגלל זה אני מנסה לראוות איפה ואיך אינ סנוובית, וגם כשאני שוואלת, אז אומרים לי, " לא יוודעתל לא זווכרת" מה אני אמורה להביין מי זה?
כולם יכולים להגיד מה שהם רוצים,השאלה היא מה את מרגישה בקשר לזה,אני בטוחה שזה בטח לא נעים שמתרחקים ממך. אני לא יודעת איך ממש לעזור לך אבל בדרך כלל כשאומרים ביטחון עצמי מופרז זה נובע מחוסר ביטחון עצמי. אולי תנסי להבין בתוך עצמך למה הם מתכוונים? לפעמים יש דברים שאחרים רואים אצלינו שאנחנו לא רואים, וזה אנושי. מה את יכולה לעשות כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך? תחשבי על זה,מקווה שעזרתי.
שלום לך, רואים בדבריך שהחברה היא דבר שמאוד חשוב לך ושבעצם אינך רוצה להפסיד חברים. בואי ננסה לענות על כמה שאלות: מהו בטחון עצמי? ומהו בטחון עצמי מופרז? מהו הרווח וההפסד של להיות בעל בטחון עצמי? מהו הרווח וההפסד של להיות בעל בטחון עצמי מופרז? הרבה פעמים בטחון עצמי מופרז הוא סוג של חומה האם את בונה חומה סביבך בלי להרגיש? מהו קשר טוב עם חברים ? מה את מצפה מהם ? מה הם ממך? תנסי לענות על השאלות שכתבתי ואשמח להמשיך ולחשוב איתך יחד איילת
ביטוחון עצמי, הוא בעצם אי פחד מהחברה, אי פחד להשתלב בחברה. אין לי מושג מה הוא ביטוחון עצמי מופרז, ולכן איני יודעת למה מתכוונים שאומרים לי כך. קשר טוב עם חברים הוא מתבטא באמון. מצפה מהם שיהיו אמינים, וקשובים. אין לי מושג מה הם מצפים ממני, אך לדעתי נראה כי את אותו הדבר, או ניצול. [כיביכול לנצל אותי]
קצת על בטחון עצמי: בטחון עצמי מגיע בהיות האדם שלם עם עצמו לא ביחס לסביבה אלא ביחס לעצמו. שימי לב שבהגדרות שלך לבטחון עצמי הגדרת את זה ביחס לסביבה או כמו שכתבת "אי פחד להשתלב בחברה ". שמדברים על בטחון עצמי מופרז מתכוונים שאותו אדם מרגיש הרגשת עליונות על האחרים זה פעמים רבות נובע ממודעות עצמית נמוכה זה סוג של מנגנון הסוואה הבא להסתיר חולשות. תעזבי רגע את החברים ואת מה שהם אומרים.תנסי לחשוב עם עצמך איזו חברה את? מהן תכונות החוזק שלך? מהן העוצמות שלך? במה את טובה יותר ? . איילת שילה מאמנת אישית להסתגלות והשתלבות חברתית [email protected]
לתפוס איזה חברה שאת סומכת עליה לשיחה ותשאלי אותה בדיוק מה בהתנהגות שלך מראה על סנוביות (ממש ברמת הפרטים הקטנים). ברגע שתהיי מודעת מה "עושה אותך סנובית" תוכלי הרבה יותר בקלות לשנות הרגלים.
תיחקרתי את כולן, ללא הפסקה, אך אף אחת מהן לא מווכנה לשתף פעוולה. תראה/י, אני לא מרגישה שאני מתנהגת בסנוביות, אני לא מדברת על עצמי כל הזמן, אני לא משוויצה במה שיש לי.