אנארכיזם

E s t e b a n

New member
כי בני אדם הם חיות.

וכמו כל החיות, השאיפה שלהם (בגדול) היא השרדות. והשרדות בתנאים של מחסור במשאבים דורשת תחרות, מה שאומר שתמיד תהיה שאיפה של מישהו להלחם במישהו אחר ולשלוט במשאבים שלו. אז כל אנרכיה יכולה להיות רק כמצב מעבר בין שליטה מסוג אחד לשליטה מסוג אחר.

shabaz

New member
אפשרי רק תחת מסגרת,

כמו דמוקרטיה למשל, ואולי מספקת איזה שהוא כלי אפקטיבי. כמסגרת בפני עצמה- אני לא חושב שיכולה להתקיים חיה כזאת.

Faide

New member
lol

בטעות הגעתי לפורום ויש שרשור נחמד בכל אופן לכל אלה שרואים אנרכיה לפי ההגדרה המילונית של "כאוס" צאו מזה. תקראו קצת את המדריך לאנרכיסט המתחיל ואז תדברו. למרות שאני לא אנרכיסט אני יכול בוודאות להגיד שהכוונות באנרכיה הן טובות וכן,אפשר לגרום לזה לעבוד אבל זאת לא תהיה אנרכיה טוטאליטרת אלא סוציו-אנרכיה,שזה אומר שיש רשויות מסוימות אך הן אינן מתערבות בחיי הפרט יותר ממה שצריך יש מוסדות אכיפה אבל זה לא בדיוק כמו במצב היום. ממשלה אין,יש כמו מין מועצות מקומיות שעובדות בצורה קואופראטיבית ואין מנהיג. בקיצור אנרכיה לא חייבת בדיוק לבוא לידי ביטוי ככאוס,הפכרות,תוהו וובוהו או שאר ירקות.

Faide

New member
מה שכן

אם רוצים לקיים אנרכיה זה צריך להיות מוסכן עולמית וכל פרט ופרט שלא רוצה לאבד את חייו(משום שהחברה אוכפת את עצמה) צריך להסכים עם זה.

ירח41

New member
לי זה נשמע

כמו מתכון נחמד לאינספור שחיטויות. בוודאי יותר מהכמות שנספרת במצב השלטוני של היום.

neko

New member
משעשע:

אם כולם יסכימו, יהיה אחלה, ואם לא אז נצטרך להרוג את מי שלא מסכים, ואז נוכל לחיות בלי שלטון. רגע, אבל אז מי יהרוג את מי שלא מסכים? הרי אין שלטון...

MxIxAx

New member
ככה זה הולך:

להרוג זה לא אנארכיסטי בסך הכל עוברים לדרך חיים הזאת בלי מהפכה או משהו כזה, מהפכה בסגנון החיים של הפרט עצמו, שבוחר לעבור לאנארכיזם. זה סך הכל סגנון חיים אחר, לא הרבה מעבר לזה, פשוט מאוד

neko

New member
אתה מבלבל אותי.

למיטב ידיעתי, אנרכיה היא צורת שלטון אלטרנטיבית (ראה למשל הגדרה), ומהדיון נדמה שאתה בסה"כ מדבר על "לעשות מה שבא לך" ברמת האינדיבידואל.

neko

New member
אם אנרכיה היתה עובדת,

היא היתה מתקיימת, הלא כך? גם קומוניזם עובד בתאוריה, וכולנו ראינו מה יצא מזה.

למעלה