שלום אהוד קוממיות למרות שדבריי לא
ישמעו פופולריים בעיניך אומר אותם בכאב , למרות הכל . כאיש ימין / מרכז , כזה המעריך ומוכיר את מפעל חייו של ראש הממשלה שרון, היודע ומרגיש את כאבו על עצם ההתנתקות , מה שהיה מפעל חייו לאורך כל השנים . כמו רבים וטובים אחרים כך גם ראש הממשלה שרון , התעורר "מחלום ארץ ישראל השלמה " . השינויים הפוליטיים , שאגב אני מאשים בהם את הליכוד יותר מכל אחד אחר לאורך השנים . השינויים החלו עוד בתקופת מנחם בגין ז"ל כראש ממשלה , הוא זה שפתח וסלל את הדרך "לויתורים כואבים " פינוי ימית והחזרת סיני לידי מצריים היו הסמן לעובדה שניתן "להחזיר שטחים" . השני שלו אני זוקף את הזכות לעובדה שהתרגלנו לויתורים היה יצחק שמיר עם ועידת מדריד הידועה (אגב בראשותם של נתניהו ודוד לוי כראשי המשלחת דאז במפגש עם ערפאת ומנהיג ערב השונים מה שסלל את הדרך להסכמי אוסלו אח"כ ) . מי שעוד תרםרבות ועודינו תורם ביבי נתניהו במהלכיו הפוליטיים המטופשים . העובדה ששלטון המערך/מפלגת העבודה עלו לשלטון בשנת 1992 בראשותו של יצחק רבין ז"ל . מה שהביא את הסכמי אוסלו וסלל את הדרך לחזרת רב המרצחים עראפאת לישראל. הסכמי אוסלו סללו את הדרך להסכמים רחבים כאלה שכבר שנים רבות הגדירו "מדינה פלסטינאית" באם נרצה או לא היא קיימת. תעודת זהות , המנון , דגל , צבא , אלה סממני מדינה מובהקים גם אם נטמון ראשינו באדמה ונאמר ההפך. נחזור שוב לנתניהו , הסכמי חברון , החזרת חברון לידי הראשות הפלסטינאית( " הסכמים יש לכבד " הוא יאמר אח"כ כאילו הסכמים יש לכבד רק בתקופתו ולא בכל תקופה אחרת !!! ) . שוב אני מאשים את נתניהו בעובדה שבגללו ובגלל תקופת שלטונו המאוסה נפל הליכוד ואיבד מיוקרתו בעיני הציבור מה שהעלה שוב את מפלגת העבודה בראשות ברק . מה שהביא את הסכמי וואי הידועים לשימצה ומה ש/הגדיר את ירושלים כבת חלוקה !!!!!! ( הליכוד והימין אשמים בכך עם הפלת ממשלת הליכוד/ימין !!!! ) . הסכמים אלה הם שסללו את הדרך לידי הפתרונות שיבואו אח"כ . מעבר לעובדה ש "מכאן רואים מה שלא רואים משם " , ראש הממשלה שרון הגיע לידי החלטה אמיצה נבונבה ונכונה בעיקר מסיבות דמוגרפיה ומצב נתון בשטח שיכול היה להביא לאובדן הארץ בהמשך וכפתרון מידי למצב אליו נקלעה ישראל עם ההסכמים האחרונים לטוב ולרע . להזכירכך ידידי , רוב העם כמו רוב הכנסת , כולל נתניהו שהצביע בעד ההתנתקות תמכו בהתנתקות של ראש הממשלה שרון !!!! מעבר לכל אלה ידידי , למרות שהגדרתי עצמי כאיש ימין לשעבר (כולם מרכז היום = התבגרו , למדו והפנימו אתהמצב החדש ... ) אני בהחלט חושב שההימצאות בשטחי היו"ש וחבל עזה במיוחד עשתה לנו כעם , כאזרחים וכמדינה רק רע לאורך השנים ואת זה אני אומר בצער רב . כמי שעשה מילואים בשטחים לא מעט , כמי שחזה "בהסתאבות" חיילי המילואים כמו תושבי הישובים מעבר לקו הירוק , ברוע שליוה את התושבים והחיילים לצערי גרמו לי להגיע לידי החלטה שאלה רק הלכו וגברו וחילחלו לתוך "שטח המדינה" . האלימות בכבישים , הרוע , האלימות ברחוב , האלימות במשפחה , חוסר האכפתיות , חוסר הפרגון כל אלה מבחינתי היו סממני "המילואים והשירות בשטחים" . איני בה להצדיק את הנעשה שם ח"ו , אני מוקיר ומכבד את כל אותם שהלכו להתגורר בישובים אלה שהגיעו לשם מסיבות אידיאולוגיות אבל , וזה אבל חשוב מאוד , המדינה והעם הלכו לאבדון מבחינה מוסרית . איני אומר את הדברים מתוך חולשה אלה מתוך כוח , מתוך עמדה של הבנה שזאת הדרך ולכן תמכתי בשרון והמשיך לתמוך בקדימה מהסבות הנ"ל גם אם בחלקם לא היו כאלה שהיוו את הסמן להתנתקות הם שירתו את הגיגי ליבי . בעניין התהילים ידידי , אתה אולי שכחת אותם אבל למעלה מ - 50% מתושבי המדינה לא והם מתפללים לשלומו של ראש הממשלה ומקווים להחלמתו המהירה וחזרתו לחיים הפוליטיים בע"ה ואם לא לפחות לחיק משפחתו .