אנא עזרו! נושא יציאה משותפות

מצב
הנושא נעול.

nicki111

New member

שלום, אני ושותף נוסף הקמנו חברה לפני כ-8 חודשים. בחוזה השותפות בנינו סוכם כי מי שמפרק את השותפות טרם מלאו 4 שנים, מחוייב בקנס של 25,000 ש"ח. לא צויין בחוזה כלל טווח זמן אותו יצטרך השותף היוצא לתת מרגע ההודעה על יציאתו מהשותפות. כמו כן, צויין כי השותף חייב במינימום שעות עבודה מסויימות, בהן לא עמד (למרות שהודיע כי יגיד אחרת). ואני מחוייב בהשקעה כספית של עד 25,000 ש"ח. (השקעתי עד כה 15,000). שאלותיי: 1. הודעתי על יציאה מהשותפות. האם אני צריך להמשיך ולעבוד פרק זמן כלשהו? מזכיר כי לא מצויין בחוזה כל טווח זמן חובה לעבודה מרגע ההודעה. 2. האם על עבודתי במשך הזמן הקרוב (הסכמתי לעזור עד סוף החודש) אוכל לדרוש תשלום או הורדה מהקנס? 3. הרעיון המרכזי היה כי אני מביא יותר ידע והשותף מביא יותר השקעה כספית. השותף לא עבד את מינימום השעות שנקבעו לו וגם לא קיבלתי שכר במשך 4 חודשים! האם זהו דבר שיכול להשפיע על סך הקנס או החובות? 4. האם הכנסות עתידיות מעבודה שכבר ביצעתי יכולות להיכלל בחישוב החובות שלי לטובתי? 5. האם יש משמעות לכך שהשותף עבד בצורה לא מקצועית ואף עיכב את התפתחות החברה עקב חוסר ביצוע חלקו בעבודה? אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי, תודה רבה

שיר ורד

New member
מאוד קשה לענות על השאלות שלך

שלום, אני ושותף נוסף הקמנו חברה לפני כ-8 חודשים. בחוזה השותפות בנינו סוכם כי מי שמפרק את השותפות טרם מלאו 4 שנים, מחוייב בקנס של 25,000 ש"ח. לא צויין בחוזה כלל טווח זמן אותו יצטרך השותף היוצא לתת מרגע ההודעה על יציאתו מהשותפות. כמו כן, צויין כי השותף חייב במינימום שעות עבודה מסויימות, בהן לא עמד (למרות שהודיע כי יגיד אחרת). ואני מחוייב בהשקעה כספית של עד 25,000 ש"ח. (השקעתי עד כה 15,000). שאלותיי: 1. הודעתי על יציאה מהשותפות. האם אני צריך להמשיך ולעבוד פרק זמן כלשהו? מזכיר כי לא מצויין בחוזה כל טווח זמן חובה לעבודה מרגע ההודעה. 2. האם על עבודתי במשך הזמן הקרוב (הסכמתי לעזור עד סוף החודש) אוכל לדרוש תשלום או הורדה מהקנס? 3. הרעיון המרכזי היה כי אני מביא יותר ידע והשותף מביא יותר השקעה כספית. השותף לא עבד את מינימום השעות שנקבעו לו וגם לא קיבלתי שכר במשך 4 חודשים! האם זהו דבר שיכול להשפיע על סך הקנס או החובות? 4. האם הכנסות עתידיות מעבודה שכבר ביצעתי יכולות להיכלל בחישוב החובות שלי לטובתי? 5. האם יש משמעות לכך שהשותף עבד בצורה לא מקצועית ואף עיכב את התפתחות החברה עקב חוסר ביצוע חלקו בעבודה? אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי, תודה רבה
מאוד קשה לענות על השאלות שלך
1. כדי לענות עליהם צריך לקרוא בדקדקנות את ההסכם. 2. לא ברור מהתיאור שלך, האם קיים כאן רק חוזה שותפות לגבי החברה, או גם חוזי עבודה בין השותפות לבין כל אחד מהשותפים. למשל התשובה לשאלה 1 תלויה האם קיימים יחסי עובד מעביד בינך ובין השותפות. אם אין, אז אין לך מחויבות להמשיך לעבוד מעבר לכתוב בחוזה, אם יש יחסי עובד מעביד, אז חלה עליך חובת הודעה מראש כמו לכל שכיר. 3. אם אתה נחשב שכיר בחברה, אזי מגיע לך שכר על כל תקופת עבודתך, אם שעות עבודתך נחשבות כחלק מההשקעה, אזי אם צריכים להחשב כך גם כרגע. לפי שאלה 3 שלך נראה שאתה אמור להחשב גם כשכיר בחברה ולכן אמור להגיע לך שכר. 4. לא ברור לי, למה שותף שיוצא מהשותפות צריך לשלם קנס. בדרך כלל שותף כזה, מוותר על חלק מהשקעתו ומקבל תשלום חלקי בגין השקעותיו. 5. אם לדעתך השותף הפר את הסכם השותפות , היית צריך לתבוע אותו בבית המשפט (או בבוררות) לקיים את תנאי השותפות, או לתבוע את פרוק השותפות עקב אי קיום תנאי השותפות ע"י השותף. ההחלטה על יציאה מהשותפות במקום לתבוע , נראית לי כטעות. אני מציע לך לחפש עורך דין, המתמחה בדיני חוזים ולשלם לו לקבלת ייעוץ איך עליך לנהוג.

מצב
הנושא נעול.
למעלה