אנא עזרתכם,,,,,

מצב
הנושא נעול.

א ו ר א ן

New member
אנא עזרתכם,,,,,

אנא עזרתכם,,,,,
שלום רב! עבדתי במקום פרטי המקום נסגר בעל הבית נעלם ונשאר חייב לי כסף רב, שכר דמי הבראה פיצויים ועוד.זו לא חברה עסק קטן ופרטי שאלתי היא אם הוא בחובות ונעלם מתחמק לא יכול לשלם מה עושים? יש טעם להוציא כסף ואנרגיות על תביעות?יש סיכוי בכלל או שהחוק מגן עליו לדעתי גם לא הוצהר על החודש האחרון שעבדנו וביטוח לאומי מבקש שאשלם על חודש שבפועל עבדתי בו. אנא עיזרו בתודה גילי עמית

תשובה

אנא עזרתכם,,,,,
שלום רב! עבדתי במקום פרטי המקום נסגר בעל הבית נעלם ונשאר חייב לי כסף רב, שכר דמי הבראה פיצויים ועוד.זו לא חברה עסק קטן ופרטי שאלתי היא אם הוא בחובות ונעלם מתחמק לא יכול לשלם מה עושים? יש טעם להוציא כסף ואנרגיות על תביעות?יש סיכוי בכלל או שהחוק מגן עליו לדעתי גם לא הוצהר על החודש האחרון שעבדנו וביטוח לאומי מבקש שאשלם על חודש שבפועל עבדתי בו. אנא עיזרו בתודה גילי עמית
תשובה
עליך לבדוק האם המעסיק הוגדר כפושט רגל. אם כן, עליך לפנות לכונס ולידע אותו על החוב של המעסיק כלפיך. אם הוא לא הוגדר כפושט רגל, יהיה עליך לתבוע ולנסות להוציא עיקולים על נכסים/סחורות/חשבונות בנק של המעסיק. במידה ותזכה בתביעה ובמידה ויהיה משהו לעקל, תוכל לזכות בחובך. זו אכן בעיה ולא תמיד כדאי לתבוע. במקרים כאלו אני ממליצה לפנות ליעוץ משפטי לאחר שיהיו בידך כל הנתונים לגבי הסטטוס של המעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה