זה לא נכון
אי ציות להוראת שוטר רלוונטית כאשר אתה בהפגנה (ברשיון משטרתי) בכנס שיש לו ליווי משטרתי (כמו משחק כדורגל) או כאשר אתה נוהג ברכב, וכו'. מה אתה חושב, שאם אני עומד סתם ליד הבית שלי, ואין בסביבה תאונה או חשש לחבלה, וכו', שוטר יכול להורות לי לעזוב את המקום? לא. פעם הבאה שזה קורה לכם, אני מציע (להעצר בפירוש לא!!!) 1. לבקש ולרשום את פרטי השוטר (מספר תעודה ושם) 2. להבהיר לשוטר שאתם נמצאים בשטח ציבורי, לא מטרידים אף אחד, ולא מסכנים אף אחד, ומבקשים להשאר במקום על פי הזכויות האזחריות הבסיסיות של כל אזרחץ 3. להבהיר לשוטר כי אתם תעזבו את המקום אם יורה, אבל אתם מבקשים נוסח מדויק של איזה חוק אתם מפרים, וכי בכוונתם לכתוב למבקר המשטרה והמדינה. 4. מייד כאשר עזבתם את המקור לרשום, בכתב יד, תקציר של כל השיחה למיטב זכרונכם. כל מילה חשובה. וכמובן תאריך מקום ושעה. יש לעשות הכל בנימוס מקסימאלי - "כן אדוני השוטר", "בבקשה אדוני השוטר", "אני מבקש אדוני השוטר". לא להיגרר בשום אופן לפרובוקציה. אם נאמר "אני לא אציג לכם תעודה תעופו מכאן או שאני עוצר אתכם" לא להתווכח, לנסות לאתר את מספר השוטר/ניידת ולעזוב את המקום אם יהיו לכם פרטים מלאים בכתב, אני מבטיח לדאוג לשלוח מכתב בנושא ולטפל בענין (מטעם עיל"ה).