אנג'י בייבי

צליליתה1

Well-known member
של קאמי? מעולם לא הצלחתי להינות ממנו. אולי כי קראתי אותו צעיר מדי.
של קאמי
שווה קריאה
הערה לעצמי: בהחלט ממליצה לי לקרוא שוב, אין ספק שגילי המופלג+נסיבות חיינו יחשפו רבדים נוספים
לא מוצאת את העותק שלי
(זוכרים את הימים הרחוקים שהיינו משאילים ספרים לחברים שאף פעם לא החזירו? לא זוכרת מתי פעם אחרונה מישהו בקש ספר. למעט הילדים. (לעיתים ממש רחוקות) שבמילא הספרים שלי יהיו שייכים להם יום אחד. לפעמים בסיוטי אני רואה את כל הספרים שלי ליד הפח, אחרי שהילדים מסיימים לפנות את דירתי. אז לפחות שיהנו קצת מהקריאה עכשיו)

סופהו 1

Well-known member
גם את שלי איני מוצאת. כנראה שהועבר הלאה.

לעומת זאת, ולא ברור מאין ומדוע, יש שלושה עותקים של כל החיים לפניו. (אחד שקראתי מזמן. יוסי סיפר פעם על אוצרות בספרים- הצצתי ויש בו עדין סימניה=הזמנה לחתונה משנות השבעים. השניים האחרים? מקורם לא ברור. אולי כשהילדים למדו בתיכון?)
מעוניינת?

צליליתה1

Well-known member
גם את שלי איני מוצאת. כנראה שהועבר הלאה.

לעומת זאת, ולא ברור מאין ומדוע, יש שלושה עותקים של כל החיים לפניו. (אחד שקראתי מזמן. יוסי סיפר פעם על אוצרות בספרים- הצצתי ויש בו עדין סימניה=הזמנה לחתונה משנות השבעים. השניים האחרים? מקורם לא ברור. אולי כשהילדים למדו בתיכון?)
מעוניינת?
למיטב זכרוני, אם אחטט קצת, גם אצלי יש עותק (לפחות אחד)של כל החיים לפניו

בעקבות שיחה זו החלטתי לרכוש עותק חדש (של הדבר), אבל דיגיטלי
כי בימים אלה אני מוצאת שהקריאה בספרים דיגיטליים הרבה יותר קלה לי
(שלא לדבר על האבק שנחסך לנו)
לא מצאתי בעברית, אבל היה במבצע באמזון, 0.99$
נראה איך זה ילך. פעם ראשונה וגם בפעמים הבאות קראתי בעברית, כמובן.
(למיטב זכרוני, למדנו לבגרות)
אם אני לא קוראת בצרפתית (אני אולי מסוגלת, עם מילון זמין והרבה חריקות שיניים אבל מה פשעתי ומה חטאתי) אז מה זה משנה, תרגום זה תרגום
בדרך כלל קוראת בכיף לגמרי באנגלית, כאן משום מה חוששת מהחוויה
אין לי הסבר (חלק מהמצב החרדתי הקיומי העכשווי שלי? בחרדה הקיומית אני מסרבת להודות, גם לעצמי, ובקטנה זה יוצא בקצוות? )

סופהו 1

Well-known member
יש לי ערימת ספרים שהגיעו בזמן פינוי הספרים מבית ילדותי.
לא מתכוונת לרכוש אפילו אחד נוסף וכשאסיים את כולם (וזה קרה בעוד הממממון זמן) יש ספריה עירונית במרחק הליכה.

לקרוא בצרפתית? עצם המחשבה לא עושה לי טוב. מיד עולים הזכרונות ממאדאם הרמן (במילרע).
רק מהפחד ממנה למדנו מה שלמדנו.
מכשפה שכזו.
(אבל מסתבר שמשהו נשאר ואפשר להסתדר בצרפתית במקרה חירום).

@ שוב להתרגל לשינויים פה? מה קרה פה?

"למה ולמה רבות עוד שאל.."

עד לפני כחודש, היתי עונה שאם תסדר לי טיסה, אני טסה.
בחודש האחרון מדברים בחדשות על דֶּבֶר בסין. (יש מי שחי בסין ולא שמע על כך. כן? לא?)
לך תדע.
על דבר בסין טרם שמעתי, ואני בחדשות ללא סוף. (לצערי).

סופהו 1

Well-known member
בבקשה:
ביולי קבלתי הודעה מ"אשת הקשר" הסינית שלי, לגבי איזו מגיפה בלתי ידועה. לא ברור אם המגיפה השחורה/דבר.
באוגוסט קבלתי את הידיעה הזו
China Seals Off Villages After Bubonic Plague Deaths

בפרסומים של אירגון הבריאות העולמי הופיעה הידיעה-

ב 30.9 בגלובס: https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001344171
"בסין חוששים ...התפרצות של מגפה חדשה-ישנה: בפרובינציית יונאן שבדרום סין התגלה השבוע מקרה של דבר בילד בן שלוש......באוגוסט מתו שני סינים מדבר במחוז מונגוליה הפנימית ...כמה מקרים נוספים התגלו במונגוליה עצמה. ....המקרים אירעו באזורים מרוחקים אלה מאלה....נמצאו גם חולדות מתות. חשש שמדובר בהתפרצות שעלולה להתפשט מעבר לאותם שלושה מתים. בסין לא לוקחים סיכון והכניסו לסגר את כל המחוז. הוכרז גם מצב חירום.

בבקשה:
ביולי קבלתי הודעה מ"אשת הקשר" הסינית שלי, לגבי איזו מגיפה בלתי ידועה. לא ברור אם המגיפה השחורה/דבר.
באוגוסט קבלתי את הידיעה הזו
China Seals Off Villages After Bubonic Plague Deaths

בפרסומים של אירגון הבריאות העולמי הופיעה הידיעה-

ב 30.9 בגלובס: https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001344171
"בסין חוששים ...התפרצות של מגפה חדשה-ישנה: בפרובינציית יונאן שבדרום סין התגלה השבוע מקרה של דבר בילד בן שלוש......באוגוסט מתו שני סינים מדבר במחוז מונגוליה הפנימית ...כמה מקרים נוספים התגלו במונגוליה עצמה. ....המקרים אירעו באזורים מרוחקים אלה מאלה....נמצאו גם חולדות מתות. חשש שמדובר בהתפרצות שעלולה להתפשט מעבר לאותם שלושה מתים. בסין לא לוקחים סיכון והכניסו לסגר את כל המחוז. הוכרז גם מצב חירום.
אני תוהה: אין להם חיסונים נגד הדבר? או שגם אצלם יש מתנגדי חיסונים? בכל אופן, שלא נדע.
בריאות טובה לתושבי סין ולתושבי העולם ולכולם.

סופהו 1

Well-known member
בסין? לכי תדעי.
לא שאלתי.
אבל אם בארה"ב היו מקרים של דבר בעשור האחרון, מה אנחנו רוצים מסין?
Reported Cases of Human Plague - United States, 1970-2018.jpg

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
בארה"ב היו מקרים של דבר בעשור האחור
כשהייתי בלייק טאהו, קליפורניה, משהו כמו לפני 30 שנה, היו שם שלטים ענקיים: זהירות דבר, או משהו כזה.
אני, שקראתי את קאמי הייתי לגמרי בהיסטריה, המארחים האמריקאים הלא משכילים צחקו

למעלה