אנדומטריוזיס

נ ת ו ש ה

New member
אנדומטריוזיס

שלום לכולן, אז גם אני סובלת מאנדומטריוזיס. בעצם מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבי בטן ורק לפני 3 שנים בערך נודע לי בעקיפין שזה מה שיש לי...
בחצי שנה האחרונה תדירות הכאבים גוברת עד כדי כך שכל פעם שאני ובעלי מקיימים יחסים זה מסתיים בבכי.....
ביום ראשון הלכתי לד"ר סוריאנו ליעוץ והוא אמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח ורק זה יחזיר לי את איכות החיים. השאלה שלי עד כמה נחוץ לי לעבור ניתוח? ברוך השם יש לי שני ילדים מדהימים, אני לא אתנגד לעוד הריון אבל בשביל זה לא אעבור ניתוח... רמת הכאבים נסבלת, ברור שזה לא נעים ובמיוחד הכאבים בשלפוחית שתן (יש לי הידבקויות רציניות בין הרחם והשלפוחית ולזה דבוקה גם השחלה הפוליצסטית הימנית שלי, בעיות יציאה וכו'...) וחוסר היכולת לקיים יחסים עם בעלי (הוא תומך ומבין!).
אין לי חשש מהניתוח כי עברתי כבר 7 ניתוחים בבטן בעברי, אך כיום יש לי שני ילדים קטנים בבית ועם כל העזרה שתהיה לי קשה לי לדעת שלי יהיה קשה לתפקד כמה ימים (כן, כן, אני פריק קונטרול...). העניין הוא שהבנתי שאם אני לא אנותח המצב יכול להחמיר. כמו שהבנתן אני די אובדת עצות ואשמח לשמוע מכן.
בנוסף, הייתי כאמור אצל ד"ר סוריאנו ועם כל זה שהתרשמתי ממנו שהוא מאד מקצועי לא אהבתי את גישתו היהירה אז אני אשמח להמלצות על רופאים נוספים.

תודה למי שהגיעה עד כאן ורק בריאות לכולם!

חגית2001

New member
למה לך לחכות?

שהכאבים יגיעו לרמה בלתי נסבלת???
תעשי את הניתוח..אח"כ תקחי דיכוי..ותחזרי לעצמך את איכות החיים נטולת כאבים.-בשבילך ובשביל הילדים שלך.
לא נורא ...אז יהיו כמה ימים ואפילו שבועיים ללא קוטרול-(גם אני פריקית קונטרול-וזה אחד הדברים שהיה לי קשה להתמודד איתם-אחרי הניתוח)
10 ימיםם אחרי הניתוח-חזרתי לעבודה-והושיבו אותי-כי כמעט התעלפתי מחולשה ומעט כאבים..
גם לי יש בדיוק את כל הכאבים הנ"ל שאת מתארת לצערי 7 ח' אחרי הניתוח...
גם לי כאבה מאד הבדיקה באזור שלפוחית השתן..וכאבים ביציאות וכו'...ויחסים..-כמובן!
אבל לי-הוא המליץ על זריקת לוקרין-בכ"ז אני רק 7 ח' מהניתוח...-אבל זה לא אצל כולם ככה..בכלל.
אני גם לא כ"כ מסתדרת עם הגישה שלו..-אבל מה לעשות-בולעים.

בכ"א בכל דרך שתבחרי-שיהיה המון-בהצלחה!!

נ ת ו ש ה

New member
תודה על תגובתך

מה זאת אומרת אח"כ תקחי דיכוי? אני לא בקיאה במונחים...

חגית2001

New member
ע"מ למנוע היווצרות הידבקויות ונגעים חדשים

ממליצים על-דיכוי מע' ההורמונלית ובכך למנוע מחזור שהתרגום שלו לאנדואיות זה-כאב בלתי נסבל
והיווצרות נגעים חדשים.
תבקשי שיתנו לך אחרי הניתוח-גלולות ברצף.
את יכולה לקרא ולהעשיר את הידע בגוגל-ובאתר של ד"ר סוריאנו.

אצלך-בבדיקת שתן-ראו איזשהו ממצא לא תקין?

נ ת ו ש ה

New member
לא עשיתי בדיקת שתן

עוד לא אמרתי לו אם אני רוצה או לא לעשות את הניתוח ולכן הוא לא התקדם איתי הלאה לבדיקות וכד'. מה שאמר זה שאם נעשה את הניתוח הוא כבר יעשה לי באותו זמן גם צילום רחם והיסטורוסקופיה (מה ההבדל ביניהם לא ברור לי...).

חגית2001

New member
הסבר-

היסטרסקופיה-בודת את פנים הרחם...
הבדיקה היא עם היסטרסקופ דרך הנרתיק.
הרופא בודק את צוואר הרחם ואת החלל..הראיה שלו מוגבלת עד לפתח החצוצרות.
ניתן לראות אם קיים שרירנים הידבקויות אדנומיוזיס וכו'...

צילום רחם-הבדיקה העשית ע"י הזרקת חומר ניגוד מהנרתיק לחלל הרחם..
הנוזל עובר בצוואר הרחם בחצוצרות וכו'..
וכך ניתן לראות את מצב החצוצרות.

הוא גם עשה אצלי בנוסף ללפרסקופיה את שתי הבדיקות הנ"ל.
לא ברור לי העניין-למה רופאים פרטיים לא שולחים לבדיקות
בעוד שבבי"ח ציבורי-זה ברור מאליו.
אם קיים חשש למעורבות מעיים ושלפוחית השתן-למה לא לשלח לבדיקות???

נ ת ו ש ה

New member
בדיוק בגלל זה יצאתי עם כל כך הרבה תהיות!!

כי לא נשלחתי לשום בדיקה, קראתי על בנות שנשלחו לMRI או ל CT ולי היתה הרגשה כאילו ישר ניתוח. זו גם היתה המילה השנייה בערך שהוא אמר לי. היתה לי הרגשה כאילו הוא מאד ממהר להכניס את כל הבנות לניתוח. אפילו בקבלה כשמילאתי טפסים (רק הגעתי!) המזכירה שאלה אותי אם הביטוח הפרטי שלי מכסה ניתוחים.
לאיזה בדיקות ניתן לשלוח כדי לבדוק מעורבות מעיים ושתן?

לואי84

New member
בדר"כ הבדיקה המומלצת למוערבות מעיים

היא אולטרסאונד רקטלי. ממה שהבנתי אבל, המטרה של הבדיקה היא שהמנתח יכונן לניתוח בהתאם לתוצאות הבדיקה ואולי בגלל זה הוא לא שלח אותך עדיין. האם יש לך תלונות שקשורות לעיכול? שילשולים/עצירות?

בכל מקרה, אחת הסיבות לעבור ניתוח היא שיפור איכות החיים. (השניה היא פיריון). לפי מה שאת מתארת, את סובלת מכאבים שהולכים ומתגברים, כאבים במתן שתן, הדבקויות רציניות וחוסר יכולת לקיים יסים עם בעלך. האם כל אלו לא סיבה כן לעבור ניתוח?...
האם את לוקחת כרגע גלולות ברצף? כי אם לא, כל פעם שאת מקבלת מחזור, המצב רק עלול להחמיר.

בכל מקרה בהצלחה בהחלטה ותרגישי טוב...

נ ת ו ש ה

New member
לא לוקחת גלולות ברצף

אני סובלת לעיתים משלשולים... אף אחד לא אמר לי שזה יכול להיות קשור גם. אבל מצד שני, לא אמרתי לד"ר סוריאנו על השלשולים אלא רק על הבעיות בשלפוחית שתן.
אני מתארת לעצמי שלא יהיה מנוס מניתוח, השאלה מתי הזמן המתאים לעשותו.

לואי84

New member
אז זה מאד חשוב

למעשה, זהו הטיפול היחיד לאנדומטריוזיס- לא לקבל מחזור, אחרת המצב פשוט ילך ויחמיר רוב הסיכויים. האם הוא לא דיבר איתך שתהי על דיכוי לפחות עד שתחליטי אם לעשות את הניתוח?
ובכל אופן, גם אם עושים ניתוח, כדאי לשמור על התוצאות שלו בדר"כ מומלץ לקחת גלולות ברצף אלא אם רוצים להכנס להריון כמובן.

שלשולים או עצירות בעיקר סביב תקופת המחזור, בהחלט תסמין אופייני לאנדו'.

נ ת ו ש ה

New member
אם אני לא מתכננת לקחת גלולות ברצף

אני פשוט נגד ההורמונים האלה שנכנסים לגוף..
אז אין טעם לעשות אם הניתוח?

לואי84

New member
תראי

אנדומטריוזיס זו מחלה פרוגרסיבית. כל מחזור שאת מקבלת מלבה את המצב ומחמיר את המחלה. הנגעים של האנדו' מושפעים מההורמונים של המחזור ובעצם כל חודש נוצר דימום פנימי בגוף שגורם לדלקת ועוד ועוד הדבקויות.
גם אני לא אוהבת את זה שאני צריכה לקחת הורמונים, אבל הנזק שיכול להווצר מהאנדו' גדול הרבה יותר. (ממליצה לך לקרוא את הפורום ולראות מה עבר על חלק מהבנות כאן- חסימות מעיים, כשל כלייתי ועוד כהנה וכהנה דברים לא נעימים)
אני לא מומחית, אבל בהחלט נראה לי שאם לא נמצאים על איזשהו דיכוי אחרי הניתוח, המצב יכול לחזור לעצמו וחבל.

לואי84

New member
ורק אסייג את דבריי

אני כמובן לא מתכוונת למצבים שיש קרישיות יתר או גורמי סיכון אחרים שמהווים בעיה לנשים מסויימות לקחת גלולות.

חגית2001

New member
איך שזה נקרא-באמת שזה נשמע הזוי!

כשיצאנו מפגישה אצלו-בעלי היתחרפן.
הוא אמר שהמניע היחיד לו לבצע ניתוח-זה כסף.
אבל-במבט לאחור-באמת היה סיבה לכך.
סבלתי כאבים איומים באגן..עד ממש חוסר יכולת לתפקד..
ומהפגישה -עשרה ימים אח"כ הייתי בחדר ניתוח-לא יכולתי יותר לשאת יותר את הכאב (ואני לא נחשבת לרגישה לכאב).
ואחרי הניתוח חודש אח"כ כבר הרגשתי הרבה יותר טוב!!!
נקלטתי להרון טבעי...(גם הוא נפל) אבל בסה"כ זו היתה הדרך הנכונה).
שיהיה ברור לך שהוא לא מפנה סתם לניתוח יש עליו פיקוח...
ניתקלתי גם בנשים שהוא לא הפנה אותם לניתוח.

בפעם הבאה שאבוא אליו-אני גם אבקש ממנו הפניה לבדיקות.-נמאס לי לסבל.
מעיים-חוקן בריום וא"ס רקלטי ושתן-ציטוסקופיה -משהו כזה שזה הסתכלות ישירה לשלפוחית ודרכי השתן.

נ ת ו ש ה

New member
בעלי ובעלך מרגישים אותו דבר...

בדיוק בגלל זה קבעתי לי תור לעוד רופא כדי לשמוע גם מה הוא אומר למרות שסביר להניח שאם אחליט לעשות את הניתוח אעשה אותו אצל סוריאנו...

חגית2001

New member
אשמח אם תעדכני מה השני אמר לך....

אם יש לך ביטוח פרטי אז=בהחלט הוא המומלץ

liats80

New member
אותי הוא לא שלח לניתוח

הוא שלח אותי לעשות סקס...

ביקש שאחזור אליו אחרי שלושה חודשים אם לא יהיה הריון. חזרתי אחרי שישה.
אז הוא שלח אותי לצילום רחם ורק אז (כשצילום הרחם היה לא תקין ואחרי שהוא הבין ממני כמה סבלתי) הוא ניתח אותי.
אני לא חושבת שהוא ממהר לנתח.
פשוט אין הרבה אופציות - זה גלולות או מדכא אחר, ניתוח, או הריון. הרבה פעמים ניתוח זו פשוט האופציה המתאימה.
MRI קופות החולים לא מאשרות בקלות אז לא מפנים אלא אם יש סיבה ממש ממש טובה.

ליאת.

שמיץ1

New member
דיכוי הורמונלי כלשהו

גלולות ברצף בדר"כ. זה מקטין את הסיכוי שמוקדי האנדו' יחזרו.

liats80

New member
היי

קשה לי לענות לך אם הניתוח נחוץ לך או לא.
אני מניחה שסוריאנו המליץ על ניתוח כי אין דרך אחרת להקלה על הכאב שלך (כי מדובר בהדבקויות, לא בכאבים שטיפול הורמונלי יכול למנוע).
סביר גם להניח שהמצב ילך ויחמיר וחבל לחכות שזה יקרה.
הבעיה העיקרית היא שניתוח כשלעצמו עלול לגרום להדבקויות.
השילוב של ניתוח עם דיכוי הורמונלי מתאים להרבה בנות.
אני מטופלת של סוריאנו ומאוד מאוד מרוצה טיפול ומהיחס.
באזור המרכזז עובד ם ד"ר רון שיינמן שהתמחה אצל סוריאנו ומנהל היום את המרכז במאיר.
ליאת.

למעלה