אנדומטריוזיס

חגית2001

New member
ליאת-אם זה ככה-ז"א שלוקרין

לא אמור למנוע כאבים כתוצאה מהידבקויות?
אם זה ככה-אז למה ד"ר סוריאנו אמר לי שאם עדיין יהיו לי כאבים למרות הלוקרין-אז יתכן שהכאבים-
לא קשורים לאנדו'מטריויזס.

מה את אומרת?

שמיץ1

New member
הוא אמר את זה גם לי

לא קניתי.
יש הרבה רופאים בעולם היום שמתנגדים ללוקרין. הם ממליצים להשתמש בזה לפני ניתוח רק אם ידוע על מוקדים מאוד גדולים, כי זה אכן עשוי להקטין אותן וכך למזער את הפגיעה שתעשה בזמן הניתוח. כמובן שיש הרבה נשים שזה עוזר להן לכמה חודשים, שזה אחלה... בתור הליך אבחנתי אני לא מאמינה שזה מושלם.

חגית2001

New member
אני ג"כ לא קונה-פערתי עליו עיניים-

כאילו יש מצב כזה שזה יעלים את הכאבים???
לא יכל להיות!
לצערי הרב...עוד לא קיבלתי אישור לזריקה הנ"ל.
מקווה שאקבל בהקדם-בכל מקרה היום היה הצא'נס האחרון..-ולצערי אצטרך לסבל עוד מחזור כואב!
בין לבין נשארתי עם כאבי בטן ואגן קבועים.-ממש סיוט!
לא-זה לא הליך אבחנתי-הוא המליץ לי על הזריקה כדיכוי עד-שאנסה שוב הריון.
למרות שאני מתכננת רק בעוד כמעט שנה-(שבעתי מנסיונות והפלות כואבות-לצערי)
נראה מה אעשה עד אז...מקווה שלא אזדקק לניתוח נוסף.

לך היו כאבים למרות הלוקרין??

שמיץ1

New member
לא לקחתי

כן, בהחלט יש מצב שזה יעלים לך את הכאבים בהנחה שמרביתם לא נובעים מהידבקויות. אם את מחפשת הקלה בכאב וגלולות לא עובדות, אז יכול להיות שלוקרין מתאימה לך.
לי זה לא התאים. פחדתי מתופעות לוואי מיותרות וממש לא רציתי להתנות את הניתוח ביעילות של הלוקרין. על סמך 4 חוות דעת נוספות (כן, 4) שלא היו בעד הלוקרין בכלל, הלכתי ישר על לפרו'.

חגית2001

New member
בניתוח הקודם-

היו גם הידבקויות וגם נגעים...אז אני מבינה שכאבי הידבקויות זה לא מעלים...
סורי שאני חופרת...אבל את מאד עוזרת לי!-
מה הסיבה שלא נטלת לוקרין?איזה חו"ד שליליות קיבל?
האמתי גם ששאלנו את ד"ר סוריאנו -מה עדיף גלולות או לוקרין?..אז הוא דיי גמגם וענה מן תשובה כזו מאד מסתייגת.
ששורה תחתונה הבנת ממנה0שלוקרין לא מאד מעודפת מבחינת התופעות לוואי אבל השיפור בכאבים הוא ה-יתרון שלה.
העניין הוא-שאני סובלת ממגרנות והגלולות מחמירות את ההתקפים יותר.
אוףףףף האנדו' הזה מקולללל!
מעייף אותי וגומר...
את בעצ בדעה שעדיף ללכת על ניתוח נוסף?

שמיץ1

New member
לא יכולה לומר לך מה עדיף במקרה שלך

זאת שאלה שצריכה להיות מופנית למומחה אנדו', ואם את לא מרגישה בטוחה עם התשובה שקיבלת מסוריאנו, אז כדאי לך לקבל חוות דעת נוספת.
שלחתי לך במסר את מה שכתב לי אחד הרופאים שהתנגדו ללוקרין, אבל קחי בחשבון שהוא התייחס למקרה הספציפי שלי, וזה לא בהכרח תואם את המקרה שלך.

פז08

New member
אני בהרצאה של ד"ר חמני

שמעתי ממנו שהיום פחות מאמינים בשימוש בלוקרין ודומיו לאבחון אנדו', כי ידוע היום שיש מקרים שכן יש אנדו' אבל הדיכוי לא עוזר.... ויש עדיין כאבים..... שמקורם כן באנדו' ולא במשהו אחר. זה כמובן אם הבנתי אותו נכון....

liats80

New member
למיטב ידיעתי

לוקרין לא ימנע כאבים שנובעים מהדבקויות.
לא יודעת לענות לך לגבי מה שסוריאנו אמר לך.

פז08

New member
נתושה שלום לך וברוכה הבאה....

תראי, כבר כתבנו רבות בעבר לגבי ניתוח - זו פחות או יותר שאלת המליון דולר..... כן לעשות ניתוח או לא? יש המון שיקולים שצריך לקחת בחשבון....
גיל, האם הרית בעבר כן / לא- במקרה שלך בעצמך כתבת שיש לך כבר ילדים ולא תבצעי ניתוח רק בשביל להרות שוב.
היקף האנדו' והנזק הצפוי ללא טיפול / ניתוח וכמובן איכות החיים והסבל היומיומי. אם הסבל שלך לא מאוד משמעותי ואיכות החיים שלך יחסית טובה והיקף האנדו' לא מאוד מפושט ומשמעותי אזי אולי אפשר בלי ניתוח בשלב זה. מצד שני כתבת על מעורבות שלפוחית למשל. האם רק השלפוחית מעורבת? מה עם שאר דרכי השתן? מעיים? לדעתי צריך קודם להעריך את היקף האנדו' על מנת לדון נכונה בנושא.....
את תמיד מוזמנת לחזור לד"ר סוריאנו ולהתייעץ איתו יותר בפירוט. לבקש תמונה נרחבת יותר ומדויקת יותר של היקף האנד'ו, ומה הרווחים מול הסיכונים בניתוח.....
בהחלט ייתכן ויש גם טיפולים אלטרנטיבים כמו דיכוי. האם שוחחתם על טיפול אחר?
כתבת שאת רוצה המלצה על רופאים אחרים, אני אישית ממליצה על ד"ר רון שינמן כאופציה לחוות דעת נוספת. לדעתי שווה לגשת ולראות מה הוא מציע, ולהעלות מולו את כל השאלות שכתבתי לך.
למיטב ידיעתי הוא בדרך כלל אוהב לשלוח לבדיקות נוספות לפני שמתקבלת החלטה לגבי טיב הטיפול............
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות, בהצלחה

למעלה