אנוכיות

isaacm

New member
אנוכיות

כיצד אתם רואים אנוכיות: בחיים בכלל? בהקשר של אימון? האם לדעתכם אנוכיות היא דבר חיובי? (האם יש איזשהו פן שכן? איזשהו פן שלא?) האם אתם מתייחסים לתכונה הזו באימון? ובכלל - כל שיעלה בדעתכם, יכול בהחלט לעניין. איציק

אנוכיות אופטימלית

בעיני, האדם החשוב ביותר הוא אני. וזה גם מה שאני מלמד את המתאמנים שלי - להיות נאמנים קודם כל לעצמם. לא על חשבון אחרים אלא עבור אחרים בדיוק כמו שבמטוס ההוראות אומרות שברגע שמסכות החמצן יוצאות עלינו לשים קודם כל את המסכה על עצמינו ואח"כ על הילדים שלנו ועל אחרים.. אותו כנ"ל. באתר שלי, בדף הראשי כתבתי כמה מילים על הנושא אם זה מעניין אותך
www.forachange.co.il מיקי

isaacm

New member
תמיד אמרתי

שאם כולם היו אנוכיים יותר, העולם היה יפה יותר. אולי אז לא כל כך הבנתי את מה שאני אומר, אבל היום אני בהחלט חושב כך. לעניות דעתי, אחד הדברים שאנו מעוניינים להעביר למאומן שלנו, הוא הדבר הזה, שהוא יהיה יותר אנוכי. אני לא רואה באנוכיות חוסר אחריות. אני לא רואה באנוכיות חוסר התחשבות. כשאני מביט בערכים, צרכים ורצונות שלי אמצא במפגש הערכים עם הרצונות תענוג,במפגש הצרכים והרצונות סיפוק ובמפגש הערכים והצרכים מימוש. לדאוג לזרימה של המכלול הזה - זה להיות אנוכי. מאחל לכולנו אנוכיות פורה ותודה על דיון כל כך מחכים, נראה לי שכמעט כל גישה אפשרית לעניין - מכוסה. איציק

אנוכיות..

אנוכיות מתחברת אצלי להתנהגות שנותנת לעצמי על חשבון אחרים.. בעיני צריך לתת לעצמי.. אך לתת לעצמי הוא אף פעם לא על חשבון אחרים.. הוא תמיד לטובת אחרים.. אי אפשר לתת לעצמי את הכי טוב בשבילי בלי שהוא יהיה הכי טוב לאחרים.. כי כולנו אחד.. אור ואהבה

אוריק3

New member
אנוכיות וחברתיות

לכאורה דבר והיפוכו אבל קיומו הכרחי והמידתיות היא הסמן הימני החברתי. הוא מאזן האימה האנוכיות באה מעצם המאבק הקיומי הפיזי הבסיסי כמו השגת מזון, להשאר בחיים ובכדי לקדם את העמדת הדור הבא. הקונפליקט מגיע כאשר אותו אינטרס קיים אצל כל בני האדם ומתבטא באמרה ש"אם לא נהייה תלויים זה בזה נהייה תלויים זה ליד זה" וזאת המידתיות החברתית הבולמת במידה כזאת או אחרת את הקונפליקט (חוקים).כמובן שההשלכה אל חיי הרוח והנפש היא בלתי נמנעת. השוני הוא באפקט האישי המשפיעה על הנפש משום שהעניין ההשרדותי כבר לא חד משמעי אלא נתון למבנה הנפשי של הפרט שהוא סובייקטיבי לחלוטין. אז מה קודם למה? ההשרדות האישית כי היא ראשונית.לפיכך האנוכיות.

לדעתי

יש הבדל בין אנוכיות והישרדות. כל מה שתארת בשורותייך הראשונות - הינו הישרדות.חיים בתפיסה הישרדותית. אנוכיות והישרדות אינן חופפות/תואמות. ורד

מה היא אנוכיות?

אנוכיות באה מהמילה אנוכי , מלשון אני וכוונתה שימת האני במרכז ובראש סדר העדיפויות. במילים אחרות כאשר הכל נמדד בחיים אל מול האני מה האני רוצה ומה האני אינו רוצה זוהי אנוכיות יש מי שיגיד שזהו טיבעו של האדם, יצר השרדות, במקרים מסויימים זה טוב וכו' זוהי לא יותר מאשר אשליה שסופה תיסכול שלא לאמר סבל דרך הבנה נכונה של התודעה מתוך התבוננות בתיפקודה, אט אט ובסבלנות ניתן לשחרר את האחיזה הנוירוטית שיצרנו בפיקציה הזו שנקראת אני. וברגע שזה קורה באופן פראדוקסלי מי שאנחנו באמת כתודעה מתרחבים יותר ויותר ולא מצטמצמים מה שמצמצם אותנו זה דווקא האחיזה באני הזה האנוכיות שנדמה כאילו שהיא זו שמאדירה אותנו עושה ההפך בדיוק מקבעת אותנו בשלשלאות אל אני קטן ושולי ביחס לפוטנציאל האמיתי שלנו. יום מבורך ומשוחרר

לשים את עצמי

במרכז אינה אנוכיות. לשים את עצמי במרכז,דהיינו-להיות עם עצמי במקום של יחסים טובים עם עצמי,של שלום עם עצמי, קודם לכל דבר אחר. אם אני לא שם עם יכולת לדעת עם עצמי מה ייטיב עם חיי - ואני נמצא בסוג של אינטיפדה פנימית עם עצמי רוצה או לא זה יקרין על כל העולם מסביב לי. לכן,בעיני ישנה חשיבות לשימת האני במרכז העניינים. זה לא אומר שאני יכול להרשות לעצמי לפגוע באחרים,לרמוס ולדרוס. לא זו הכוונה. בעיני לפיכך,לא תתכנה מערכות יחסים של פוריות ונכונות ,עם תקשורת עניינית וממוקדת ,אם אין לי תקשורת זו עם עצמי. אני חושבת כי תנאי הכרחי התחלתי לחיים איכותיים עם העולם סביב לי,הוא חיים איכותיים עם עצמי,בתוך הבית הפנימי שלי. ולכן עבורי - המילה אנוכיות אינה קיימת כלל. ורד מאמנת אישית VEREDנ@BEZEQINT.NET

גלעד63

New member
לא רואה אנוכיות

לא באימון ולא בחיים בכלל. מבחינתי זה הכל אני - גם כשאני עוזר לזקנה לחצות את הכביש (לא שיש זקנות בגבעתיים
) אני עושה את זה בראש ובראשונה בשבילי.

ומה היא התועלת שאתה מקבל

מלעזור לזקינה לחצות את הכביש? כמו שאומרים באנגלית what in it for you? אתה אומר "אני עושה את זה בראש ובראשונה בשבילי" מה בישבילך? יום מבורך ומלא הזדמניות

גלעד63

New member
טוב, בוא נעשה סדר

אני לא באמת מעביר זקנות את הכביש - הזקנים של היום הרבה יותר אסרטיבים ממה שהיו פעם (וגם עוברים כל מיני קורסים להגנה עצמית - לא נעים
). להיות אלטרואיסט זה כיף, בערך כמו לאכול שוקולד - אף פעם לא באמת הרגשתי צורך לעצור ולשאול למה.

השאלה המעניינת היא לא למה

מה שמעניין הוא מה אתה מקבל מזה? מה התועלת עבורך? אמרת שזה בשבילך.

גלעד63

New member
לפני יומיים עצרתי ליד

מישהי שעמדה לצד הדרך עם מכסה מנוע מורם. שלפתי כבלים מהטנדר מאחור, הנעתי לה את האוטו ונסעתי. היא לא היתה יפה במיוחד ולא צעירה במיוחד, לא נראתה עשירה במיוחד וגם לא הציעה לי שום דבר בתמורה. ובכל זאת הרגשתי התרוממות רוח כשנסעתי משם. לסוג תועלת כזה התכוונת?

למעלה