אנזימים- המלצה

התותים

New member
אנזימים- המלצה

שלום לכולם, לפני כשבועיים התחלנו עם האנזימים של יוסטון ואנחנו חווים שיפור משמעותי באמת. כל נושא הארוחות שהיה issue מתיש ביותר הפך לחגיגה הן מבחינת המגוון שבתפריט (מסכים לסוגי מזונות שסרב) והן מבחינת הכמות, והארוחות הפכו תענוג. ויחד עם זה, באה גם התקדמות בתקשורת, בדיבור, באנרגיה שלו, בקשר איתנו. כאילו הוא נפתח עוד, התקלפה עוד שכבה. וכל זה קורה כשהתחלנו רק עם שניים מתוך שלושת האנזימים שיוסטון מציעים, וגם הם רק בחצי המינון, כך שהשמיים הם הגבול... הרקע בגללו החלטנו לנסות: ההמלצה החוזרת ונשנית של רז ותמי + בעיות עיכול שונות של בננו (אלרגיות, בטן נפוחה, גזים, צואה לא תקינה, תפריט לא מגוון). אולי כאן המקום לשאול את רז ותמי, האם האנזימים מומלצים גם למי שאינו מתחיל מרקע כזה ואין בעיות עיכול? האם נכון שגם סתם תפריט לא מגוון מצדיק לנסות? וגם סתם בעית התקשורת כשלעצמה? מה לקחנו: האנזימים של יוסטון. יש ליוסטון שלושה סוגי אנזימים: פפטיזייד, זיים פריים, נו-פנול. השאיפה היא לתת את שלושתם (ולזה עוד לא הגענו). למי שישקול להזמין, אנסה לתאר מה יש באתר כדי לפשט את ההחלטה מה להזמין מכל אחד: לפפטיזייד יש שתי חלופות - Peptizide או Afp peptizide – השני לילדים רגישים יותר, ואינו כולל אנזימים על בסיס פירות ולמשל פפאיה שבני רגיש אליה. גם לזייםפריים יש שתי חלופות – HN zyme prime או zyme prime, שהאחרון הוא לילדים רגישים יותר ללא הפפאיה וכו' עוד צריך להחליט בין גרסה לעיסה או קפסולות שמכילות אבקה. לפפטיזייד וזייםפריים יש גם גרסה לעיסה – נושכים ומתפורר בפה (כמו סוכריות קוז'אק מהילדות, זוכרים?). אנחנו העדפנו את הלעיסים, משום שהערכנו שאיתם יש לנו יותר סיכוי להשיג שיתוף פעולה של הילדון (מציגים לו את זה כסוכריות של לפני הארוחה). ואכן הילדון אוכל אותן בלי בעיות ויש להניח שזה משום שטעמם ערב לחיכו. החסרון: צריך לאכול שתי "סוכריות" כדי להגיע למנה אחת, והמינון המלא יגיע לחמש סוכריות (שני פפטיזייד, שני זייםפריים, נו-פנול אחד). לפי מה שביררתי אצלם אין אפשרות מעשית לייצר מנה בסוכריה אחת. למי שמעדיף קפסולות - תמי הציעה כמה דרכים: קוביות ריבה מעורבבת עם אנזימים, קפואות – מצליח כצ'ופר, או הטמנה בתוך תמרים. אפשר אולי לערבב את תכולת הקפסולה עם האוכל, בחלק שבטוחים שיאכל, אבל אז צריך לאכול יחסית מהר משום שהאנזימים עלולים לפרק את האוכל עוד בצלחת... אגב, בהתכתבות עם החברה נאמר לי שגם לנו-פנול תצא גרסה לעיסה בעוד כארבעה חודשים. ועכשיו, לא תתחמק רז, הגיע שלב התודות. אני נמנית על מעריצי רז ותמי (וגם של המחפש בנרות וguybz, שעליהם כתבתי ואכתוב עוד בשרשורים המתאימים). רז ותמי הם אמנם לא רופא, לא דיאטנית, לא נטורפת, לא קיינסולוג, לא מרפא בהילינג, לא שאמאן וכל יתר הרשימה בחתימה של רז, אבל הם אנשים מקסימים וטובים טובים, מחזיקים ידע של כמה רופאים ודיאטניות ביחד, וחולקים אותו בסבלנות ובאכפתיות כובשים. אז תודה רבה שהמלצתם על האנזימים
, והלוואי שהשיפור ימשיך (וגם יגבר, מה יש?), ואני כמובן אעדכן בהמשך. ורז ותמי – אנא תוסיפו הסברים משלכם על הסיבות להתחיל אנזימים, מה כדאי לקחת ומה שנראה לכם. ויום טוב לכולם תותים

razgalili

New member
../images/Emo9.gifתודה תודה תודה

תמשיכו עם המחמאות, זה נעים שניה אני מתהפך לצד השני של האגו. עכשיו ללטף בצד הזה של האגו בבקשה
תודה על כל המחמאות. אני אוהב אותכם. והלוואי שיכולתי להועיל יותר.

שאלה

האם נותנים את האינזימים לפני כל ארוחה,או רק כזו המכילה פחממות,או קזאין? מה קורה אם נתנו אינזימים ובסוף הילד לא אכל?(זה יכול לגרום לצרבת?לפגיעה בדופן המעי?) הילד שלי מנשנש מהרגע שהוא מגיע מהגן איך תוקפים את זה מבחינת האינזימים? התכוונתי שאלה אחת ,יצאו כמה.

התותים

New member
תשובה

קודם כל, מעודד לדעת שאני לא לבד מול המחשב בשעות אלה (גם אלה שעות לעבוד ולהתפרנס..) רז ותמי וודאי יוכלו לענות תשובה יותר מסודרת. בכל אופן, אני הבנתי, שלפני כל ארוחה או חטיף נותנים את כל האנזימים, אך גם אני התכוונתי לשאול את רז ותמי אם להתאים אנזים לתכולת הארוחה (נניח, אם אוכלים רק גלוטן - לקחת רק אנזים שיפרק גלוטן ולא צריך את שני האחרים). לגבי אם לקח אנזים ולא אכל - הבנתי שאין נזק. תמי בשעתו אמרה שבנה אהב את קוביות הריבה הקפואות שהכינה כחטיף והיא ראתה תועלת גם בלקיחת אנזימים בין הארוחות. סה"כ לא יהיה להם מה לפרק. הבנתי שהתועלת היא לחצי שעה, כך שיתכן שבהתאם יש להוסיף אנזימים לאורך הנשנוש המתמשך... יצא שכל התשובות לא מוסמכות, אז נחכה שהמבינים יענו לנו.

razgalili

New member
הי חיפוש

קודם כל ממליץ לקרוא את הספר על האנזימים שהמלצנו בעבר. אנזימים כדאי לתת: פפטזיד +זיים פריים לפני כל ארוחה או נישנוש זיים פריים - פעם פעמיים ביום אם הילד מנשנש כל היום אפשר לתת לו לנשנש את האנזימים פעם בחצי שעה בממוצע והילד מכוסה. אם פיספסתם אז פיספסתם, אבל ככל שהכסוי יותר מלא התוצאות יותר טובות. לתת אנזימים בלי אוכל מועיל לילד. ראינו במו עינינו. ההסברים ששמענו כוללים שני מנגנונים: 1) האנזימים תוקפים מיקרובים וטפילים במעיים 2) האנזימים כשלעצמם הם נוטרינט שהגוף זקוק לו ומשתמש בו. מסתבר שהאנזימים נקלטים לתוך הדם והגוף משתמש בהם. יש מחקר גרמני שהראה רפוי מואץ של פציעות עם תיסוף באנזימים בין הארוחות. למרות שהמנגנונים לא ברורים, התוצאות בשטח ברורות מאד. בימים בהם אנחנו מצליחים לשכנע את הפשוש לקחת את האנזימים גם בין ארוחות יש שיפור ברור לטובה ביכולת שלו. בקיצור - אנזימים זה טוב.

אני שואלת לא בכדי

משום כשנתנו אינזימים משום מה תקף את הילד שילשול וההתנהגות היתה רעה במיוחד,חשבנו שזה מהאינזימים.יכול להיות?

razgalili

New member
יכול להיות

שראיתם die-off של הקנדידה. כמה זמן נתתם? כמה זמן היה שילשול? אילו אנזימים נתתם?

razgalili

New member
לחיפוש האהובה

לכל תוסף יש ילד שאלרגי אליו. יש הרבה ילדים שרגישים לאנזימים, ביחוד ילדים מהסופר רגישים ואלרגיים מגלים תגובה לאנזימים שמכילים פאפאיה, אבל לא רק. אז כן ועוד איך יכול להיות ואולי כדאי שתנסו אנזימים יותר עדינים. כמו כן כמו שציינה זוגתי שתחיה, האנזימים עלולים לגרום לשלשולים והרגשה רעה למשך כשבוע כתופעת לוואי. אחרי שלושה ימים עד שבוע מתחילים להופיע השיפורים (לפעמים עד שבועיים, אצל ילדים מוכשרים באופן מיוחד) הסיבה לתופעה היא שהאנזימים הורגים פטריות וחידקים במעיים. הפטריות משחררות רעלים ונבגים. לאחר כמה ימים הנאחסים מתים והילד מרגיש הרבה יותר טוב.

maanina

New member
פאפאיה כן או לא?

אינני יודעת אם הילד רגיש לפאפאיה או לא. לכן השאלה היא האם כדאי לקחת מלכתחילה את האנזימים שאינם מכילים פאפיה או שמסיבה כלשהיא האנזימים ה"רגילים" עדיפים.

razgalili

New member
כדאי להתחיל מהאנזימים בלי הפאפאיה

ולנסות לעבור לאנזימים עם פאפיה אח"כ. האנזימים עם הפאפיה נחשבים יעילים יותר.

גליליים יקרים

לאחר שבוע אולי הילד מרגיש טוב ,אבל ההורים שפוכים ,אך גמורים... בזמן האחרון יכולת ההבלגה שלנו לכל שינוי לרעה נמוכה מאוד.

razgalili

New member
אז אולי תקחו אתם אנזימים?? ../images/Emo151.gif

שמן דגים? עשבי תיבול, עישון והרחה? עם ישראל high

maanina

New member
לרז

אין אין כמוך. תמיד משמח אותי לפגוש בתוך כל הדאגות טיפה הומור.

פביולה

New member
מנסה להבין

ערב טוב לתותים אני מאוד שמחה על השיפור שיש אצלכם ,זה תמיד מעודד לשמוע . וזה מביא אותי לחשוב ולהבין מה לתת לאביתר שאגב ביום חמישי יהיה בן שש ב"ה. היום הוא לוקח כך - קוקטייל של קומפלקס B אבץ ,ויטמין C , ( הקוקטייל זה בגלל שהן טיפות ואז הכל ניתן לערבב ) בנוסף שמן של קרלסון את האצידופולוס רק לפעמים אני מצליחה לתת לו כי נמאס לו ממני ומהמזרקים ומאוד רציתי להתחיל לתת לו מגנזיום רק שהאבקה לא נמסה בכלום ובאוכל המוגבל שלו אין איפה לערבב. וזה מביא אותי לאנזימים . שאלה 1) איך אפשר לתת לו כאשר אין סיכוי לתמרים או למתוקים כמו ריבה וכו. 2) האם אפשר להוסיף לו אנזימים למרות כל מה שהוא לוקח ? 3) אביתר לוקח כבר כמעט שנה ויטמינים , האם כידי לעשות הפסקה ? 4) והאם בארץ יש את האנזימים של יוסטון ? כי אני מבינה שהם הכי מתאימים לילשים שלנו . ובכלל - אני לא מרבה לכתוב אך אני קוראת באדיקות את כל הכתוב כאן ובפורום הרגיל .( הוותיק יותר ) ואני רוצה לומר תודה לכולם על חלוקת האינפורמציה והפתיחות והשותפות , בזכותכם יש תקווה להביא את הילד שלי לשיפור באיכות החיים שלו , ועל כך תודה . פאבי

razgalili

New member
תשובות

1)איך לתת אנזימים - אם הוא לא אוהב את הסוכריות אנזימים ומסרב לבלוע קפסולות, אפשר לפתוח את הקפסולות ולערבב בכל מזון שהילד מוכן לאכול. 2) אפשר ורצוי להוסיף אנזימים וזה רק יחזק את האפקט החיובי של כל דבר אחר שהילד לוקח. יוצא דופן אחד זה האסידופולוס שצריך להפריד ביניהם לפחות חצי שעה, כי האנזימים יכולים להרוג את האסידופולוס. 3) האם לעשות הפסקה עם הויטמינים - הילד צריך את הויטמינים בכל מקרה, שווה להפסיק לכמה ימים ולראות אם יש שיפור, יכול להיות שהילד בינתיים פיתח אלרגית מזון למוצר הספציפי והגיע הזמן להחליף. מעבר לזאת ילדים בספקטרום (ואנשים חולים בכלל) שורפים כמויות הרבה יותר גבוהות של ויטמינים מאדם בריא וזקוקים להשלמה כל זמן שהם חולים. 4) האנזימים של יוסטון ניתנים לקנייה מארצות הברית דרך האינטרנט. לא קיים יבואן בישראל. אני מקווה שככל שיתרחב השימוש בקרב הורי הפורום ניתן יהיה לענין יזם להביא אותם לישראל בצורה מרוכזת.

התותים

New member
אנסה להשיב

הי פאבי. הנה מה שידוע לי ואחרים ישלימו אותי: 1. אולי לכם יתאים לנסות לשקול לתת אנזימים לעיסים שהם כמו סוכריה. רעיון אחר:לערבב באוכל שהאנזימים לא יפרקו. למשל, המחפש בנרות מערבב בפורמולה על בסיס תפוחי אדמה, והציע לנסות גם בחלב שקדים. אולי בפירה או באורז (לנסות לחשוב על תוספת שאוכל כל יום שיהיה לך נוח). ובכל מקרה - לנסות. תתחילי לנסות - יבואו רעיונות נוספים. 2. נראה לי שכן. 3. נשמע לי שאין קשר לויטמינים אבל את השאלה הזו אני משאירה למבינים יותר 4. אין בארץ אנזימים של יוסטון. הזמנתי באתר של יוסטון באינטרנט והם היו יעילים ואדיבים והכל הגיע בסדר. שיהיה המשך שבוע נעים תותים

למעלה