אנזימים- המלצה

התותים

New member
אל תשאל, זה קורה לי כל יום ולא

הצלחתי להיגמל.. אבל אתה, מה אתה עושה ער באמצע הלילה?

אורזיגל

New member
רז, אודה לך אם תתייחס לשאלה של

התותים לגבי השימוש באנזימים לילדים שאינם סובלים מבעיות כלשהן במערכת העיכול, אלא "רק" מבעיות תקשורת ומגוון דל של מזון.

razgalili

New member
אנזימים לילדים בלי בעיות עיכול

הי לעניות דעתי העניה, אנזימים יכולים להועיל גם לילדים שאין להם בעיות עיכול ידועות, וממה שקראתי אכן זה המצב. הסיבות לדעתי הן: 1) לרוב הילדים בספקטרום אם לא לכולם יש בעיות מעיים, גם אם אין לבעיה תופעה חיצונית מזוהה. 2) האנזימים עוזרים לפרק גלוטן וקיסין כמו גם מגוון רחב של חומרים אחרים שהינם רעילים לילדים בספקטרום. 3)כנראה שאנזימים הם נוטריינט שהגוף קולט ומשתמש בו, ולא רק במעיים. גם אם לילד אין בעיות מעיים ידועות אני ממליץ מאד לנסות. זאת התערבות קלה יחסית, זולה יחסית, ומאד מועילה ויעילה.

אמאלה ט

New member
אינזימים לילדים קטנים

בשיחה שלנו עם ד"ר גבעוני. הוא לא הרשה לתת לפשוש אינזימים. האם יש תופעות לואי מסוימות? או סכנות במתן אינזימים? האם משהו יכול לפרט מה כתוב באותיות הקטנות ? האם זה ממכר ? האם יתכן שנותנים אינזימים מערכת העיכול לא לומדת בעצמה לפרק את המזונות? בקשר לאוכל הלא מפורק ד"ר גבעוני (גסטרו ילדים היחידי שמצאנו שמבין בילדים מהספקטרום). לטענתו יש איזו אבקה שגורמת לאוכל להשאר זמן רב יותר במערכת העיכול ולהתפרק. אשמח לקבל תגובות. ותודה לכולכם על השיתוף באינפורמציה.

razgalili

New member
האותיות הקטנות

אנזימים בטוחים. נקודה. לא יכול להסביר למה ד"ר גבעוני אמר מה שאמר ואני אשמח מאד לדבר איתו כדי שיסביר לי. האנזימים לא ממכרים. מתן אנזימים לא גורם לניוון כלשהו של מערכת העיכול. מערכת העיכול לא "לומדת" לפרק מזונות. הידע כבר קיים בתוך המערכת מהלידה. הבעיה עם ילדים בספקטרום שחלקים ממערכת העיכול לא עובדים כראוי. כדי שהמזון יתעכל כראוי מערכת העיכול צריכה לעבוד בתיאום מושלם כמו שעון שוויצרי. כשיש בעיות נוירולוגיות והורמנליות, החלקים השונים לא עובדים בזמן הנכון. תוספת של אנזימים מאפשרת לעקוף את הבעיות הנ"ל. הרעיון של "להשאיר את האוכל זמן רב יותר במערכת העיכול" הוא רעיון רע. מאד. אם הילד לא סובל מפעילות יתר של המעיים שגורמת למזון לטוס החוצה, עיכוב של המזון יגרום לתסיסה ולקילקול שלו, ולהגדלת העומס הרעיל על הילד.

Freed1

New member
אנזימים

התחלנו להשתמש בקירקלנד בשעת חרום, אבל נראה לי שננסה גם את יוסטון. אני לוקחת על עצמי לשאול אותו מה דעתו ואעדכן אתכם. אולי הוא יסכים לענות פה בפורום.

באופן אישי אני חושבת שלמדתי

לא לסמוך, בצורה של נעשה ונשמע, על הרופא לשאול שאלות,אם הרופא לא ממליץ על משהו לשאול מה הם נימוקיו.אם הוא מדבר על איזושהיא אבקה הייתי שואלת מה השם שלה כדי לקרא עליה גם בעצמי. הרופאים בעצמם לא ממש יודעים הכל על הצד הביולוגי של האוטיזם,כך שאינם יכולים להיות נחרצים.הרופא עצמו מנסה טועה ותוהה(אם הוא רופא טוב) כל הדברים לעיל לא נכתבים על הרופא הנ"ל באופן אישי,מעולם לא ביקרתי אצלו.

למעלה