אנחנו והם: "החומה" מול "טומי"

אנחנו והם: "החומה" מול "טומי"

בשעה טובה אנו מתחילים במשחק חדש בו מתחרים שני אלבומים על אהדתכם. אינכם חייבים לבחור באלבום של הפלויד, אבל בכל מקרה נבקש נימוקים לבחירתכם. ונתחיל עם שני אלבומים ידועים: "החומה" של הפלויד מול "טומי" של ה"הו". Jason2 מציג את הטיעונים: "טומי, אופרת רוק שחוברה ע"י להקת המי , מביאה את סיפורו של טומי. טומי יתום מאב אשר נהרג במלחמת העולם הראשונה, נולד כילד נורמאלי אך בעקבות טראומה הופך בבת אחת לאילם, עיוור וחירש. היצירה עוקבת אחרי ניסיונות הריפוי השונים ובעיקר המשונים עד שלבסוף הילד מתעורר ומקבל את חייו בחזרה. היצירה עוקבת בעיקר אחרי ניסיונות הסובבים את טומי לדובב את הילד ולגרום לו לתקשר ובחלק השני מתארת את טומי הער ואת התייחסותו לעולם החדש שלפניו. החומה מתארת את פינק. פינק יתום מאב אף הוא, אביו נהרג במלחמת העולם השנייה. היצירה מתארת את תהליך התנתקותו ההדרגתית של פינק מהעולם הסובב אותו. התנתקות מבחירה. בחלקה הראשון היצירה מתארת את תהליך הניתוק בצורת חומה הנבנית מהילדות ועד לחיים הבוגרים. בחלקה השני של היצירה מתוארים החיים בתוך החומה ואת התחבטויות הנפש של פינק עד לשבירת החומה וחזרתו לעולם. ההשוואה בין היצירות מתבקשת. בשתי היצירות מתמקדים באדם ובתקשורת שלו עם הסובבים אותו. טומי מתאר יותר את הסובבים מאשר את טומי ואיך שהוא רואה אותם בסופו של דבר ומתארת את נפילת חומת הניכור בצבעים אחרים. החומה מתארת את פנים האדם וכיצד הוא נלחם בשדים הפנימיים על מנת להתמודד (או לא) עם האנשים שבחייו ועם העולם הסובב אותו. שתי היצירות מתמקדות באדם הבודד ואיך הוא מסתגל לעולם . יש לציין ששתי הדמויות זהות בילדותן ובאות מאותו רקע ומאותו תא משפחתי. אך הבחירות שהן עושות וההתייחסות של הדמויות האחרות מביאות אותן למקומות שונים בסופו של דבר." מי לדעתכם, היצירה הטובה יותר? מי משתיהן מעבירה את הרעיונות הנ"ל טוב יותר? כיצד הייתם רואים אתם את הקווים הדומים והשונים בין שתיהן?

רק לתקן

טומי לא הופך לעיוור חרש ואילם בגלל מותו של אביו במלחמה אלא בגלל שהמאהב של אמו הרג את אביו מול עיניו (הוא חזר בהפתעה מהמלחמה ולא ציפו לו אבל למעשה טומי ידע את זה שאביו מת) ללא ספק החומה יותר טובה! הביצועים המוסיקליים עם זה בתופים או כל הכלים המשתלבים שם באופרת הרוק הרבה יותר מגוונים עשירים בצלילים ואפקטים ומעניינים, ולמרות זאת בטומי אין מורכבות מוסיקלית ואין שלל גוונים בצלילים ואפקטים... אין חידוש ובשלב מסויים נמאס מטומי. אם נתייחס גם לסרט הסרט החומה מבטא באופן רציני ומדוייק את הקונספט והחוויה של היצירה החזקה ולעומת זאת הסרט טומי הוא בדיחה אחת גדולה. סרט די מעצבן... (יש לציין כי פעם הייתי גרופי של המי וטומי בפרט היום אני לא מסוגל לשמוע את טומי) נוסף על כך אני חייב לציין כי זאת דעתי אז בלי התקפות חחח

Drums

New member
../images/Emo26.gif

אני לא הולך להשתתף במשחק הזה, רק לצפות מהצד, מהסיבה שקשה לי לבחור רק אחד מהאלבומים המדהימים והפורצי דרך האלה... ובכל זאת... "ולמרות זאת בטומי אין מורכבות מוסיקלית ואין שלל גוונים בצלילים ואפקטים... אין חידוש ובשלב מסויים נמאס מטומי." ??? אין מורכבות מוסיקלית? אין שלל גוונים בצלילים ואפקטים? אני לא יודע איך להתחיל להגיב לזה... עדיף שאני אשתוק.

אין

רוב השירים שם הם אקוסטים וטיפה דיסטורשן האלבום די חוזר על עצמו בלחנים . בשבילי הוא משעמם תגיד מה שתגיד זו דעתי... ואני ממש לא מוריד מהערך שלו אבל לעומת החומה זה מה שאני חושב

RoieL

New member
כמו שאתם יודעים

אני מעדיף בד"כ את הפן המוזיקלי של האלבומים, למרות שפה העלילה מאוד מעניינת. אבל מבחינתי, אם כל הכבוד לעלילה, בכל אלבום יש רשימת שירים ששמם הולך לפניהם. אני אישית מעדיף את CN על ג'ורני, למשל. אז למרות שבסרטים המשוואה בין כוכבי הרוק שמופיעים שם היא אריק קלפטון מול בוב גלדוף, אני אלך נאמנה עם החומה.

Drums

New member
../images/Emo26.gifציף, הצעה

נראה לי שמאוד רצוי שבמשחק הזה תצייני את השנים של האלבומים... בסיבוב הזה ספיצית זה מאוד חשוב... טומי יצא בשנת 69 ואילו החומה ב-79, הפרש של 10 שנים... וההפרש הזה מדגיש את פריצת הדרך של THE WHO... אלבום כל כך מלוטש ומיוחד בעוד שפינק פלויד רק התחילו למצוא את עצמם (אני מדבר על התקופה שאחרי PIPER, זה משהו אחר)... בקיצור, ציון השנים במשחק הזה לדעתי ישפר את המשחק..

אין בעיה, אבל

לא הבנתי בדיוק את הטיעון שלך: האם העובדה שטומי בא קודם, נותן לו יתרון על פני החומה? אנחנו מדברים כאן על תוכן האלבומים, לא סדר הופעתם הכרונולוגית. האם התכוונת לדבר אחר?

Drums

New member
../images/Emo26.gif

בעיקרון רק טענתי שיהיה מגניב אם במשך המשחק תצייני את שנת יציאת האלבומים.. זה לא יהיה בשביל שאנשים יקחו את זה כקנה מידה לאיכות האלבום, אלא כ"על הדרך" - השכלה כללית + הסתכלות מעט שונה על הדיסקים כיריבים... וגם ציינתי שההבדל בין האלבומים האלה ספיציפית טיפה עושה הבדל, כי זה 10 שנים, זה תקופות שונות של מוזיקה... טומי נכנס לשנות ה-70, שנות הפינק פלויד... ואילו החומה נכנסת לשנות ה-80... שנות האיכס פלויד... וזו דרך מגניבה להסתכל על המשחק הזה... מאשר סתם להשוות את השירים עצמם.. לא יודע, אולי רק אני חושב ככה..

oribarak

New member
לדעתי אתה צודק

אם הבנתי אותך נכון לדעתי עצם זה שטומי יצא 10 שנים לפני החומה משפיע על ההשוואה בין האלבומים בכל זאת, טומי היתה פריצת דרך, והחומה היתה להיט...הוא לא פרץ דרך ולא חידש הרבה, לפי מה שהבנתי, הוא פשוט היה במקום הנכון בזמן הנכון והוא היה טוב... טומי היה פריצת דרך, מוזיקלית ועניינית, ה"אופרת רוק הראשונה"...אם הייתם נותנים להם כמה שנים להשתפשף, היה יוצא לנו טומי משוכלל, ראה ערך קואדרופיניה, למרות שאני לא מת עליה

Anuerysm

New member
באמת לא חשבתי על זה

ואני מסכים כאן, חתיכת הפרש יש בין שני האלבומים וגם אחרי ההופעה שטומי נתן בוודסטוק

מורנא007

New member
כידוע

הופעה בוודסטוק היתה מול קהל רב (חצי מליון צופים אם אני לא טועה). לכן קשה לי לקבל את הטיעון שטומי לא היה להיט.

melancholy man

New member
לא בטוח שטומי פרץ משהו

המשותף לשני האלבומים האלה, הוא ששניהם היו להיטים גדולים אולי הכי גדולים של הלהקות שעשו אותם (כאלבומים) עוד משותף הוא שהם האלבומים הכי פחות טובים שהלהקות האלה עשו עד לאותו הרגע. שניהם אלבומים עם שירים טובים והמון פילירים שמטרתם הייתה למלא את החללים הענקיים ב"סיפור" המופרך והאגוצנטרי של היוצרים (טאושאנד בטומי ווטארס בחומה), בהרבה מובנים, החומה סיים פרק בפינק פלויד וטומי בהמי, אלא שהמי היו צעירים יותר והצליחו למצוא כיוון יצרתי חדש ומעניין, פינק פלויד כבר לא יצאו מזה. אגב, עוד אין לי מושג מה זה "אופרת רוק" אבל טומי לא היה האלבום הראשון שמוגדר ככזה.

FunkyMonk

New member
טומי

עד כמה שידוע לי, היה מראשוני אלבומי הקונספט, והוא בהחלט אופרת רוק. החומה, היא ה"לא אופרת רוק" (או שנדמה לי שווטרס לא אוהב לקרוא לה ככה?).

Anuerysm

New member
האופרת רוק הראשונה נכתבה הרבה לפני

אבל טומי מפורסם יותר בזכות זה מה שכן דה הו הם הראשונים לשבור גיטרה (או יותר נכון תופים), אז הם בכל זאת די מהפכנים או שאולי אני טועה?

melancholy man

New member
אני עוד לא יודע מה זה

אופרת רוק (כלומר אני יודע, אבל זה נראה המצאה של עיתונאים) הכוונה כנראה ל S.F. Sorrow של ה Pretty Things שהיה אגב יותר טוב משני האלבומים הנדונים.

melancholy man

New member
טוב אלבומי קונספט

או כמעט קונספט היו מלא ב 67-8, גם אוגדן נט של הסמול פאסיס (סליחה אבל איות באנגלית לא בא לי טיבעי) היה כזה, כמעט כולם עשו או ניסו להוציא אלבומים כאלה אז (למרבה המזל הביטלס לא הצליחו והשאירו לנו את סרג'נט פפר...) אבל נדמה שהחברה מתכוונים למשהו אחר ב"אופרת רוק", לא בטוח, אגב, קראתי כמה שאומרים ולא בלי צדק, שאלבום הקונספט הראשון הוא הפריי ווילינג של דילן. ולמורנא, SF בהחלט מומלץ וממש רחוק מפרוג (שזה בעצם אחת הסיבות שהוא מומלץ
)

למעלה