אנחנו זן נדיר?

hag70

New member
אנחנו זן נדיר?../images/Emo192.gif

ביום חמישי שעבר היינו ביום כיף מטעם העבודה (יום שלם). הגיעה מישהי שהיא בחופשת לידה מיוני וכולם שאלו אותה מי נשאר עם הילד הקטן (כאמור בערך חצי שנה). אז היא אמרה "אבא". והתשובה הכמעט יחידה היתה "אבא?!?!?!
באמת?!?!?!". והבחורה ענתה "כן. באמת לא רציתי שהוא ישאר אבל לא היתה לי ברירה".
.

schlomitsmile

Member
מנהל
כן ../images/Emo13.gif וכשאני אמרתי את זה, התרגזו עליי כאן, במקום לראות זאת כמחמאה... ../images/Emo13.gif

hirshfe

New member
אני יותר ויותר קולט

כמה אני חורג מהנורמה המקובלת למרות שבבית כזה גדלתי אחי הוא אבא כמוניי חבריי הורים דומים לי אבל שאני מתרחק מהסיביבה שלי, פתאום אני זן נדיר שכן שלי הודיע לי בזמנו, שהוא לא מוכן להשאר עם ילדה שלו, רבע שעה לבד. אישתי, גילו לה בגן, שכולן מקנאות בה - על זה שאני יורד עם הילד לטיול ומחליף לו חיתול. בעבודה שלי צוחקים על העובדה שאני יכול לדבר 24/7 על נדב, ואומרים לי שזה התפקיד של אמא ואנשים מופתעים מזה, שאני עשוה בייביסיטר לילד שלי ושאני מתרגז עליהם, שהם אומרים לי שאני עושה בייביסיטר עליו- כי אני טוען שעל ילד שלי, אני לא ושה בייסיטר - אני פשוט איתו

postdoc

New member
אני תמיד מופתע

כשאני עם הילדים ושואלים אותי "אתה עושה להם בייבי סיטר ?"

Master Stav

New member
וואלה לא יודע ....

כאור פה ביישוב שלי זה די טבעי ..... בוכל זאת ...נוכח התגובות של כולם ....כנראה שכן
עצוב שמהו לא ?

schlomitsmile

Member
מנהל
תלוי איך מסתכלים על זה היום אתם פחות "נדירים" מבעבר, כך שהכיוון הוא חיובי ../images/Emo13.gif

akavishon

New member
לא הייתי קורא לנו זן נדיר, אבל בהחלט לא זן

נפוץ. גם החברים הקרובים, וגם כמה קולגות בעבודה הם אבות "כמוני". נשארים עם הילדים, עוזרים בטיפול, נשארים בבית עם ילד חולה (אולי כי בהייטק אפשר גם לעבוד מהבית, למרות שעם יחד חולה אי אפשר באמת לעבוד). שבוע שעבר, הבוס שלי היה בארץ והודעתי לו שאני מתכוון לקחת שישה שבועות חופשת לידה. לרגע הוא היה בשוק, אבל מהר מאוד הוא התעשת ופירגן.

postdoc

New member
אתה עוזר בטיפול בילדים?

הילדה שלי כבר בת עשר ומעולם לא עזרתי בטיפול, היא הילדה שלי ואני מטפל בה יחד עם האמא שלה.........

Master Stav

New member
למה להיות קטנוני ?

שותפ מלא לטיפול ולגידול .... וכן היא עוזרת לו והוא עוזר לה איפה הבעיה ?

akavishon

New member
../images/Emo45.gif אנשים תנפסים למילה אחת והיא הופכת להיות

מרכז הכובד של הדיון.

elena20

New member
"עוזר"? זה לא התפקיד שלך לגדל אותה בדיוק

כפי שאשתך מגדלת אותה? גם בעבודות הבית אתה רק על תקן "עוזר"?

akavishon

New member
התגובה שלך רק מראה למה עדין מתפלאים שגברים

לוקחים חלק מלא בטיפול הילדים. את מתעלמת מהעובדה שאני יוצא לחופשת לידה, נשאר עם הילדים בבית כשהם חולים, וככל שאני עונה לך, יש לי תחושה שאני צריך להתנצל על משהו.. אם הייתי כותב שאשתי עוזרת לי לגדל את הילדים, זה היה הופך אותה לאמא רעה? ולשאלתך: ולא. אני לא חושב שאני צריך לגדל אותה. בדיוק בשביל זה יש להם את אמא שלהם. שתגדל אותם, תקלח אותם, תספר להם סיפורים לפני השינה. הכיף הכי גדול שלי, זה לחזור בסוף היום הביתה ולראות את הילדים שלי רבים בינהם מי יחלוץ לי את הנעלים ויגיש לי את הקפה והעיתון בזמן שאשתי מכינה לי ארוחת ערב (בדיוק אחרי שסיימה לנקות את הבית ולאסוף את הצעצועים של הילדים מכל הבית). לפעמים, אני גם עושה טובה לאשתי ועוזר לה, בזה שאני מסכים לשמור על הילדים בזמן שהיא יוצאת לעשות קניות. ועכשיו ברצינות - אם היית מכירה אותי, לא היית כותבת את התשובה הזאת.

elena20

New member
כאשר אתה משתמש במילה "עוזר"

זה אומר שזה לא התפקיד שלך וזה באמת לא להיתפס לקטנות, פשוט השימוש במילה הזו בעייתי מכיוון שזה אומר שזה לא באמת התפקיד שלך , אלא של אישתך. אף פעם לא שמעתי גבר שאומר "אשתי עוזרת לי בגידול הילדים/בבית". ומאוד משמח אותי לראות את הפורום הזה (הגעתי מהעמוד הראשי) ולראות גברים שלוקחים חלק מלא בגידול הילדים.

akavishon

New member
סתיו תמצת את זה בצורה מושלמת

מטלת גידול הילדים מוטלת שווה בשווה על שני ההורים. אשתי עוזרת לי במטלה הזאת, ואני עוזר לאשתי. אין פה מישהו שזאת המטלה העיקרית שלו והשני רק "עוזר". אם זה לא ברור - צר לי....

Master Stav

New member
רק שהוא צריך לחשוב בשבילה הוא עוזר ...

כי אם אישה כולשהי חושבת שהגבר צריך לעזור ולא להיות שותף מלכתחילה ואותו כנ"ל היא ...העולם פשוט נראה מגוחך ...

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo207.gif איזו נחת... בעלי היקר לקח שבוע חופש. מנסה ללמד את פיצקי (בן שנה וחצי) שבלילה ישנים, לא יונקים. מובן שהוא עייף מאד... היום שאלתי אותו משהו והוא ענה:"תשאלי אותי בעוד שבוע..." לפני רגע אמר:"אוף... בבית אני לא יכול להגיד: 'עכשיו אני בהפסקה' " ../images/Emo13.gif אולי עכשיו יבין אותי טוב יותר...

ferdinand

New member
גמני ../images/Emo207.gif

עוד רגע אני מתפוצץ!!! הערב כשהגעתי מהעפודה, בנוסף לשלושת האפרוחים הפרטיים, היה (ועודנו כאן(!)) חבר (לפחות רק אחד) גיסתי עם שני גוזליה, ועוד איזו בת דודה.... לא אכנס לתיאורים מזויעים על הצורה של הבית! באיזשהו שלב גיסתי פרשה. אשתי היקרה באיזשהו מצברוח (מש'ו שקשור לענייני נשים
) איכשהו צלחנו את הדלקת הנרות, ואז היא פרשה למקלחת ולישון! (אנחת רווחה!) הותרתי את האפרוחים הזכרים (שהם בעצם כבר תרנגולים צעירים) להשמיד את מה שנשאר מהבית, והכנסתי ת'אפרוחית לאמבטיה. אחרי שהצלחתי להלביש 'תה היא נכנסה איתם לחדר... כל עוד לא בקעה משם דממה חשודה הייתי רגוע, וניסיתי לסדר קצת ת'סלון. אחרי שהורידו את כל הבובות מהמדף, חזרו לסלון, לפזר בחזרה את כל הצעצועים שאספתי! בשלב הזה נשברתי, וברגע שהפקירו ת'מחשב באתי לפה לקטר ולשאוב קצת נחת!
(אפרוחית אחת יושבת לי על הבירכיים ומנסה להלביש לי על הראש את הדלי של הלגו!, ותרנגול צעיר אחד יושב לי "על הראש" בקוצר רוח שאפנה לו ת'מחשב כבר, ומנסה לקרוא את מה שאני כותב!!!) יאללה, לשחרר ת'מחשב, ולהכין סבב שני של ארוחת ערב! ואיפה לעזאזל האמא של החבר?! אז מה אם יש חופש מחר??!!!!

hag70

New member
אתה יודע מאיפה קיבל חג החנוכה את שמו?

כל אם עבריה(
) אומרת אחרי כמה ימים בבית בערך את מה שאתה כתבת עכשיו ובסוף אומרת "אני לא יכולה יותר. אני ממש חנוקה"

למעלה