או יותר נכון מהפרספקטיבה שנותנים לעולם אחרי שבוחנים את האפשרות הזאת. וממש לא מעניין אותי אם לא מזיז לך שהעלילה מופרכת(וקצת דהרת כשניסית לשכנע אותי, בשם כל הפורום, שמה שבכלל לא אמרתי לגביכם לא נכון).
ניצמד לסיפור O.K בני האדם סגרו את השמיים שהם היו הפתח היחידי למקור אנרגיה יעיל ( חום השמש) ואם נוסיף לזה את הנבואה של אסימוב : עד שנת 3000 בני האדם יכלו את כל המשאבים הטבעיים שלהם ליצירת אנרגיה (משהוא כזה) אז זה מאוד הגיוני שהמכונות יראו בנו כמקור חום (אנרגיה ) אפשרי ויעיל ואני אומר למה לא, למה לא
ובשביל הסיכוי שכן, אני אומר עוד פעם אחת ודי - בני אדם לא מייצרים אנרגיה, הם צורכים אנרגיה. ואם כבר נניח שצריך אותם בשביל לשמש מפרק(מעכל) בסוף תהליך ייצור של מולקולות עתירות אנרגיה, אז למה אותם ולא אלף בעלי חיים אחרים?
בני אדם צורכים מזון ומשתמשים בו לפעולת מחיי היום יום לדוגמא כאשר את רץ את צורך מזון/אנרגיה כדאי להפעיל את השרירים שלך אבל כמו כל מכונה אתה כפוף לחוקי הפיסיקה שאומרים שלפחות 66% מהאנרגיה מבוזבז במהלך השימוש במכונה ( או השרירים שלך אם תרצה) מתבזבז ( בצורת חום למשל) ואת האנרגיה הזו ניתן להמיר שוב לצורות שונות (חשמל אם תרצה) וככה לנצל את המבוזבז ועל בסיס זה בנוי הרעיון של "סדות של חשמל במטריקס" מה שיכול להיות רעיון יסים בגלל שכל מה שבני אדם צרכים לאכול זה מעט מעוד מינרלים, פחממות וסוכר. מבין
של הפחמימות וכל השאר? לידיעתך, רוב רובה של האנרגיה שבה משתמשים היצורים על הפלנטה באה מפוטוסינתזה שמתבצעת בצמחים חיידקים ואצות(שימוש באור השמש), וחלק קטן מאוד מאוד מבוצע על ידי כימוסינתזה וגם אם זה היה מספיק(וזה לא) זה עדיין לא סיבה להשתמש בבני אדם(ולתת להם את אותם 33% אחרי תהליך סינתוז מסובך).
בני אדם אכן מיצרים אנרגיה, הרבה מאד אנרגיה למען האמת. או אולי נדייק יותר: האנרגיה האגורה במזון שאנו צורכים הופכת לאנרגיה חשמלית ולחום. וכל זה בלי שום קשר להאם מה שמוצג במטריקס הגיוני או לא - זה כבר סיפור אחר.
הם לא מייצרים את האנרגיה שאגורה במזון שלהם. הצמחים מייצרים את זה בעזרת האנרגיה של אור השמש(וזה בלי שום קשר לכך שבמטריקס מוצג שאין אור שמש - זה כבר סיפור אחר).
אף פעם לא אמרתי כך. באמת מעניין מה היו מקורות המזון של בני האדם במטריקס, אם אני זוכרת נכון זה לא ממש הוזכר - למעט השימוש בגופות של המתים כמקור מזון (בררררר....)