חלוקת רכש \ מזונות
אנחנו לקראת גירושין
1.אם אני הבאתי לרכישת הדירה 70% מסכום הדירה האם זה האחוז שאני יקבל מסכום הדירה כיום?
2.אם בעלי לא עובד כבר 8 חודשים ואני מרוויחה 6500 יש לנו 2 ילדים בני 11 ו8 (אין משכנתא) איך מחשבים את המזונות?
חלוקת רכש \ מזונות
דינה שלום,
הפורום הנו פורום גישור, אם שניכם מעוניינים לפרק את הנישואים בהסכמות ובשליטה על הכתוב בהסכם הגירושין כפי הנראה גישור גירושין הוא הכתובת עבורכם.
שאלותיך הן שאלות משפטיות והתשובות המשפטיות עליהן דורשות מידע נוסף שלא פירטת, יש פרמטרים נוספים לשאלת הרכוש שנרכש באחוזים שונים ולשאלת המזונות.
משפטית, ברמת העיקרון אם הדירה נרכשה לאחר שהתחתנתם, נרשמה על שם שניכם ואתם מתגוררים בה בתקופת נישואיכם הרי שעל פי חוק יחסי ממון בין בני זוג לעניין חלוקת הנכס - חצי חצי, בהנחה שאין הסכם ממון חתום בינכם.
לגבי מזונות יש צורך להבין עוד פרטים רבים כדי לתת לך מענה ספציפי. זה קשור להחלטה על משמורת, להחלטה על עתידה של הדירה המשותפת לאחר הגירושין, להכנסות הקודמות של בעלך ופוטנציאל ההשתכרות שלו, למקום מגוריכם ועלות שכירות בעיר, לצרכים מיוחדים של הילדים אם ישנם כאלו, ועוד ועוד.
תשובות בדיני משפחה הן בדרך כלל תשובות שנעות בטווח שניתן לתחום בין X ל-Y, לא תשובות ברורות ומוחלטות אלא יש מקום לשיקול דעת ולתפיסת עולם שיפוטית.
בגישור מרחב התמרון להחלטה רחב הרבה יותר מהחלופה בהליך משפטי.
את מוזמנת לפנות טלפונית, אשמח לתת מענה מפורט ואישי.
בברכה
רן