אנחנו מוזמנים לועדת שילוב בביה"ס

מיכל153

New member
האם אבחון כישורי למידה מספיק ?

האם יש צורך בעוד אבחון ? עוד משהו בכלל ?

נשמע מאד מקיף

בתפקידי אני רואה הרבה אבחונים, חלק גדול מהם טובים מאד וחלקם פחות. הקטע שהבאת בהחלט נראה שנכתב ע"י אדם מיומן. אני מסכים עם הרבה מההערות שנכתבו במשך הימים האחרונים, אבל הייתי מציע עוד נקודה. עליכם לבקש מביה"ס סדר עדיפויות טיפולי. ז"א, מה יעשו ומתי? אתם רוצים לקבל לוח זמנים שעל פיו אתם יכולים לראות את ההתקדמות (או חוסר התקדמות). אתם רוצים שהמסמך יהיה כתוב עם חלוקת האחריות. אם אתם נעים בין ועדת שילוב וועדת השמה, אתם חייבים קודם לתעד בצורה קפדנית את הנעשה, את הצלחת העבודה, ואת הכישלונות. 3 מילים: תיעוד, תיעוד ותיעוד.

Diana M

New member
תח"י, תוכנית חינוכית אישית

החוק מחייב לאחר קביעת הזכאות לבנות תוכנית עבודה אישית. התוכנית כוללת את כל אשר המלצת עליו ועוד. ההורים והילד מוזמנים לשלב בו קובעים את היעדים בתוכנית וחובה על בית הספר לדאוג לצלם העתק של התוכנית להורים. זה לא ענין חדש, רק שכעת מדובר בהליך מתבקש על פי חוק. דיאנה

נמנעתי

תודה דיאנה, נמנעתי מלכתוב את המילה תח"י משום שאינני בטוח שבשלב שועדת שילוב הוא מחויב. (אך דעתי כדעתך בנידון) אגב, את כותבת דבר חשוב ביותר: "ההורים והילד מוזמנים לשלב בו קובעים את היעדים בתוכנית ..." למיטב ידיעתי, ההורים והילד אינם מחויבים להשתתף בקביעת התח"י או לחתום עליו (כשנושא התח"י עלה לפני כ-8 שנים והתייעצו אתי, המלצתי שללא חתימת ההורים ו/או הילד התח"י אינו בתוקף, אך הצעה זו לא התקבלה). הצעתי היא להגיע להסכמה או במסגרת התח"י או מחוצה לה.

Diana M

New member
עדיין ההורים אינם מחוייבים להופיע

שלב בניית התח"י, כפי שציינת אכן אינו חלק מועדת השילוב. בתום ועדת השילוב לאחר שנקבעה הזכאות , מתקיים מפגש של מורת השילוב/מטפל ,ומחנכת הכתה לצורך בניית תוכנית העבודה. למפגש זה מוזמנים ההורים וילד. גם כעת לא חלה על ההורים החובה להגיע. על בית הספר לעומת זאת, חלה החובה להזמינם. כנ"ל אגב, לגבי ועדת השילוב. הורים אינם חייבים להגיע, אך חובה להזמינם. ברור שבמצב בו ההורים אינם מגיעים לועדת השילוב ואינם מגיעים למפגש בו נקבעת תוכנית העבודה, יש ערך נמוך יותר לכל ההתערבות. ויחד עם זאת הרי לא ניתן למנוע סיוע, רק מפני שההורים מחליטים שלא להיות מעורבים, אך נותנים הסכמתם לטיפול. דיאנה

מיכל153

New member
לפנות להנהלה בגלל שלא נותנים תוספת

זמן ? בגלל שאין עבודה אישית ? אולי אנצל את ועדת השילוב כדי לדרוש זאת ? זה בעוד שבועיים בדיוק : 27.11.03

מיכל153

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif האם הילד יהיה נוכח בועדה?

הכוונה אם ביום הועדה בזמן הישיבה בועדה יש צורך שהילד יהיה נוכח או להפך לא נותנים לילד להכנס לחדר ?

Diana M

New member
תלמידים בועדות שילוב

מיכל, אני המלצתי לכל חטיבות הביניים איתן אני עובדת לשתף את התלמידים בדיון. סוף סוף מדובר בנערים ונערות בוגרים והדברים אמורים בהם. דיונים בהם השתתפו תלמידים סייעו רבות בגיוס המוטיבציה שלהם. אין חובה על בית הספר לזמן את התלמיד לועדה, אך גם אין מניעה כן לעשות זאת. דיאנה

מיכל153

New member
../images/Emo51.gifתודה לכולם עבור ההסבר המקיף.

עכשיו העניין הרבה יותר ברור וגם יש לכם עצות יעילות.

למעלה