אנטנת רדיו טלסקופית

liavh

New member
אנטנת רדיו טלסקופית

שלום, אני מחפש בנרות לקנות אנטנת Long, שזו אנטנה טלסקופית שבבסיסה חיבור Coax. המטרה - להגדיל את טווח השידור של המקלט שלי. כרגע אני משתמש באנטנת Short, אנטנה קצרה הקבועה באורכה. מאיפה אפשר להשיג בארץ אנטנה כזו ומה טווח המחירים? תודה לכל העונים :)

liavh

New member
לאף אחד אין מושג?

4Z7CBF

New member
הסבר

קנה תקע BNC אייכותי+תיל הלחמה עשוי נחושת/פליז ותלחים את הקצה שלו לפין המרכזי של ה-BNC ויש לך סופר אנטנה. כמובן יש לחתוך את התיל לאורך הרצוי. אנטנות בונים ולא קונים כי אין איפה. מצורפת תמונה של אנטנה ל-854 מגה-הרץ שבניתי.

4Z7CBF

New member
מה השאלה

מי כתב אנטנה לתחום חובבי הרדיו בתדר 864 מגה-הרץ ?

liavh

New member
קודם כל תודה על התגובה

השגתי תקע BNC, אבל לפי איך שזה נראה, לתקע יש שני מוליכים - הפין המרכזי וההיקף (סיכוך?). אז צריך להלחים את התיל רק לפין וההיקף לא אמור לגעת בתיל בכלל? ומה זה בדיוק תיל הלחמה ומאיפה ניתן להשיגו? בתמונה שלך האנטנה נראית יותר כמו צינורית פליז בקוטר 4 מ"מ מאשר תיל. אשמח לעוד פירוט. תודה

4Z7CBF

New member
תשובה

תיל עשוי נחושת או פליז משמש לריתוך חשמלי והוא נקרא תיל הלחמה/ריתוך או לחם הלחמה, ניתן לרכוש בכול חנות רצינית לאספקה טכנית. אני השתמשתי בתיל בקוטר 3.2 מילימטר כאשר את אחד הקצוות השחזתי (שיפתי) בצורת קונוס (שפיץ) בכדי שאוכל להלחימו בצורה קלה לפין המרכזי של ה- BNC. לפין המרכזי של ה-BNC יש קדח בקוטר 1 מילימטר מה שמאפשר הכנסת הקצה השפיצי לתוכו. רצוי להשתמש במלחם בעל הספק של לפחןת 50W ובטמפ' של 400 מעלות צלזיוס.. התיל אסור שיגע בחלק החיצוני של ה-BNC, פשוט השחלתי על התיל גליל מפלסטיק בקוטר מתאים בכדי לבודד בין שני החלקים. לאחר מכן יצקתי דבק אפוקסי לתוך המרווח בין התיל לחלק הפנימי של ה-BMC. מומלץ להשחיל גליל חלול באורך של 20 מילימטר בכדי שיחיזק את התיל בצורה טובה. קיימים הרבה סוגים של תקעי BNC כגון: ללחיצה,הלחמה, סגירה בעזרת אום או שיחוב של אחד מהם. איזה BNC אתה רכשת ? ראה קובץ מצורף.

liavh

New member
אני חושב שיש לי תקע ללחיצה

התקע שלי זהה לתקע שמופיע בסרטון, רק ששמתי לב שבפין המרכזי אצלי יש חור קטן מהצד באזור החלול - אולי זה אמור לאפשר גם להלחים? המגע שיהיה בלחיצה מספיק טוב? או שחובה להלחים? לגבי הבידוד - יש לי רעיון פשוט - אני יכול לשים בידוד מתכווץ מסביב לתיל

liavh

New member
אגב, מדדתי את הקוטר הפנימי

בחלק שבו צריך להיכנס התיל, והוא רק 3 מ"מ, מה שאומר שאני יכול להשתמש לכל היותר בתיל בעובי של 2.6 מ"מ (עובי הבידוד המתכווץ הוא 0.2 מ"מ) עד כמה משמעותי יהיה ההבדל בקליטה בין תיל בעובי 2.6 מ"מ לתיל בעובי 3.2 מ"מ?

4Z7CBF

New member
תשובה

1. קוטר התיל (אנטנה) ממש לא משנה אם זה 2.6 מיליטר או 10 מילימטר (רק האורך קובע). 2. הקדח בפין המרכזי בחלק העליון של הפין בסוג מסויים של קונקטורים מסוג BNC משמש לשם בדיקה שהגיד המרכזי של הכבל הוכנס מספיק עמוק. בקונקטורים אחרים הקדח הזה משמש לשם הכנסת בדיל בזמן חימום הפין. למה ? בהרבה מקרים המעטפת הדיאלקטרית של הפין המרכזי מוצמדת לחלק האחורי של הפין ולא ניתן להלחים במקרה כזה את החלק האחורי ולכן משתמשים בקדח לשם הוספת בדילץ אני מקווה שהסברתי מספיק טוה . כול הנכתב כאן הינו פרי ניסיון אייש וייתכן מאוד שהייצרן חושב אחרת.

liavh

New member
אם כך, זה מצויין

ההסברים שלך מצויינים ואני כבר מקווה שבקרוב אני תהיה לי אנטנה חדשה עם טווח קליטה מוגדל :) חישבתי את אורך הגל לפי C = lambda * f יצא בערך 2 מטרים. אז מה שנותר לי זה לחתוך את האנטנה באורך של רבע מאורך הגל? (מדובר במקלט נייד) תודה שוב על כל ההסברים המפורטים.

4Z7CBF

New member
תשובה

אנטנה בעלת אורך גל של 1/4 ללא משטח ארקה מתאים לא תעניק לך שום שיפור בשידור/קליטה. גם אנטנה בעלת אורך של 0.5 אורך גל לא תעניק הגבר משמעותיי. אני הייתי חותך את האנטנה ל-0.5 אורך הגל מחוסר ברירה. תנסה אנטנה בעלת 1 אורך גל אבל במקרה שלך זה לא פרקטי וגם ה-BNC לא יחזיק את התיל המרכזי.

liavh

New member
האנטנה המקורית שיש לי היא באורך 16 ס"מ

לחבר שלי יש מקלט זהה לשלי עם אותה אנטנה בדיוק. מאז שהוא קנה את האנטנה הטלסקופית (שנראית בדיוק כמו בתמונה בהודעה הראשונה שלי) הטווח שלו גדל מאוד. כנראה שבהשוואה לאנטנה בעלת 1 אורך גל יהיה הבדל משמעותי מאוד, אבל יתכן וההבדל בין 16 ס"מ ל-1/4 אורך גל (~50 ס"מ) יהיה מספיק משמעותי עבורי. מחר אני מקווה שאשיג את התיל ואני כמובן אעדכן מה השיפור בטווח.

liavh

New member
בניתי את האנטנה :)

אז כמו שהבטחתי, יש תוצאות. יש שיפור בטווח - הצלחתי לקלוט למרחק של כמעט פי 2 מהמרחק עם האנטנה המקורית! העניין הוא שבדקתי את זה בשטח בנוי, בעוד שהשימוש שלי במקלט הוא בשטח פתוח, ושם אני מקווה שההבדל יהיה משמעותי יותר.

liavh

New member
ועוד תמונה

שמתי בידוד מתכווץ סביב התיל כדי למנוע מגע בינו לבין ההיקף.

4Z7CBF

New member
שיפורים

יפה לך ! מה אורך האנטנה ? בכול מקרה אני ממליץ לך לחזק את האנטנה מבחינה מכנית על-ידי הוספת צינורית עשוייה PVC או ניילון 6:6 באורך 30 מילימטר ולצקת לתוך הצינורית אפוקסי. אני השתמשתי בצינורית מתקע בננה או ופרוב שעןלה 3 שקלים.

liavh

New member
תודה!

האנטנה באורך 55~ ס"מ. בינתיים היא ארוכה בכוונה מעט יותר מהאורך שהיא אמורה להיות. אני רוצה לבדוק אותה בשטח ולקצר מעט ולראות אם באמת הקליטה משתפרת. אגב, מאיפה אמורים להתחיל למדוד את האנטנה? אני מניח שמנקודה מס' 1 בגלל ששם נגמר הסיכוך, אבל אני לא בטוח שאני צודק... אהבתי את הרעיון של החיזוק. בהזדמנות אני אסדר גם את זה.

4Z7CBF

New member
שכחתי

עדיף שתקנה פרוב ארוך עם שפיץ בקצה מכיוון שאורך הפלסטיק הינו בסביבות 8 סנטימטר.

liavh

New member
הוספתי את החיזוק

מצאתי צינורית של פרוב (נראה לי) באורך של 25 מ"מ ומילאתי באיפוקסי.

למעלה