אנטנת רדיו טלסקופית

4Z7CBF

New member
מצויין

עבודה יפה מאוד לאור העובדה שזו האנטנה הראשונה שבנית. ראה תמונות של מערך אנטנות שבניתי לפני מספר שנים.

liavh

New member
אני רואה שאתה ממש רציני בתחום :)

האנטנות שלך משמשות לתקשורת? (אני מניח) שכחתי לציין בכלל את השימוש שלי במקלט. אני מטיס טיסנים "חופשיים" (לא מונחים ע"י שלט). טיסנים כאלו יכולים לטוס למרחק של 1.5 ק"מ בטיסה רגילה שאורכת 3.5 דקות. לפעמים הטיסנים מתרחקים אף הרבה יותר בגלל רוחות חזקות או בגלל תקלה טכנית שמפריעה למנגנון הנחיתה לפעול, ולכן קשה לדעת את מיקום הנחיתה המדוייק. במקרים כאלו אני משתמש במקלט לאתר את הטיסן בזכות משדר קטנטן שנמצא עליו. קרו כבר מקרים לטיסנאים אחרים בארץ שטיסן "ברח" להם למרחק של מעל 10 ק"מ ונמצא בזכות המשדר שהיה עליו.

mot264

New member
שידור-קליטה

חבר נחמד בטיסן אין בדרך כלל משטח הארכה אשר יוכל לשמש להגדלת שבח הקליטה. ההגדרה שכתבת שידור הוא מה שיש בצד המשדר קריא: בשלט של הטיסן שלך. כל אנטנה בתחום השידור. מה שעליך מומלץ הוא לא לעבור על אורך החוט של המקלט מאחר ואורכה לא תשפר את הקליטה אלא יכול להיות ההיפך בגלל אי תאום שלה. 1. באיזה תדר אתה רוצה להפעיל 2. טווח הקשר נקבע למה שאתה יכול לראות בעיניים וכך תוכננו מערכות הרדיו של הטיסנים. 3. נקבעו קריתריונים גם לרשות השימוש במחלקת איכות הסביבה במשרד הבריאות 4. ראה את האיפיון שלי ותזהה איך פחות או יותר אני קשור 5. כנס לקישור המצורף:

mot264

New member
הקישור

http://video.google.com/videoplay?docid=-6297584947428758272&pl=true

mot264

New member
נדמה לי שאני מתקרב לשאלתך

כדי לקבל רגישות קליטה גבוהה צריך קודם כל להבין מה התדר של המשדר שלך בטיסן. על פי זה משתמשים באנטנה כיוונית לדוגמה של טלביזיה אך מותאמת לתדר העבודה שלך. ראה דוגמה במצורף http://www.com-spec.com/csilocator/index.html האם מתקרב לשאלתך ?

liavh

New member
השתמשתי גם באנטנה כיוונית (שהשאלתי מחבר)

הבעיה איתה היא שהיא מסורבלת ולא נוח להשתמש בה על בסיס קבוע. במקרים חריגים שבהם הטיסן בורח למרחקים, רצוי להשתמש בה. אנטנת לונג עושה את העבודה מצויין עד טווח של 3-4 ק"מ ואני תמיד מצליח לאתר איתה את הטיסן. רק רציתי להגדיל את טווח הקליטה כמו שחבר שלי עשה ולכן בניתי את האנטנה החדשה.

למעלה