אנטנת YES ,האם יש סכנת קרינה

mor dani

New member
אנטנת YES ,האם יש סכנת קרינה

שלום בשכנותי קיימת אנטנת YES ,במרחק כ-7 מטר ובגובה של כ 3 מטר. מדובר על שכנות שך 2 בתים צמודי קרקע. האנטנה מכוונת חלקית אל ביתי. האם יש סכנת קרינה כלשהיא במצב זה ? בברכה דני

מציעה לך לפנות למשרד לאיכות הסביבה

מציעה לך לפנות למרכז לאיכות הסביבה ולהזמין בודק קרינה, על מנת שתוכל לדעת האם רמות הקרינה עומדות בתקן. במידה והרמות חורגות, צריך לפנות בדרישה להסרת האנטנה, ובהמשך (במידה וזה לא יעזור) לשקול פניה לערכאות שיפוטיות.

אנטנה הקולטת שידורים, או המשדרת?

אם הבנתי נכון, מדובר באנטנה הקולטת שידורים על גג בית פרטי. הקליטה לא מסוכנת. רק בזמן שידור יש קרינה. ואז באמת יש לבדוק עוצמת השידור ובעיקר מרחק מאנטנה.

מי שלא מקצוען לא יודע להבדיל

נראה לי שמי שאינו מקצוען לא יודע להבדיל בין אנטנה קולטת או משדרת, לכן עדיף בכל מקרה להזמין בדיקה.

צחי24

New member
חד משמעית אין סכנת קרינה

כמי שעבד בחברה (אמנם לא בהתקנות אלא בחברה עצמה אבל בכל זאת), אני יכול להרגיע אותך ולומר שאין שום סכנה קרינה מאחר והצלחת (שאינה אנטנה) רק קולטת שידורים מוצפנים ולא משדרת- אין לה יכולת שידור בכלל. מרכז השידורים של YES שנמצא בכפ"ס הוא היחיד המאכלס צלחות לווין שגם משדרות...ויש על כך אישור מהמשרד לאיכות הסביבה וכו'. לסיכום- הסר דאגה מליבך.

צחי תודה על תשובתך

צחי, תודה על התשובה: אולם לשואלת אני עדיין מציעה לבדוק בעצמה, בדומה לאופן שבו אני מציעה תמיד לחולים להזדקק לחוות דעת שניה.

אם בקרינה מדובר...

אנטנות של חברות סלולריות המפוזרות בכל הארץ בקניונים, בניני ציבור, על עמודי תקשורת, ולעיתים סמוך לבניני מגורים, וכל זאת גם במרכזי ערים - משדרות בוודאות, ובעוצמה די גדולה (שלא נתלונן שאין קליטה). לא תמיד יש רישוי להתקנת אנטנות האלו, וגם אם יש - לא תמיד בהליך תקין. האכלוסיה לא מודעת ולא מבחינה בין אנטנות השונות, ולכן לא מוגשות התנגדויות. כאמור, אנטנה משדרת = קרינה = סכנה בריאותית, וזאת כפונקציה של עוצמת השידור, מרחק המצאות מאנטנה המשדרת, ומשך החשיפה. מה אפשר לעשות?

אנטנות

תמיד אפשר להגיש התנגדות לבית המשפט, במידה ומוכח כי יש סכנה לבריאות- לכן, כדאי לערוך מדידת קרינה מקצועית ואחר כך לשקול את ההמשך.

למעלה