אנטרפרייז זה לא זה.

../images/Emo45.gif אינדיד.

הפרק המסכם הטוב ביותר. מה שכן, התאכזבתי שבוויאג´ר הם (היוצרים של הסדרה) לא הצליחו, מנטלית, להחזיק במבנה חברתי קולקטיבי והיו "חייבים" להמציא לבורג מלכה.

אילן די

New member
מלכת הבורג לא הומצאה בוויאג´ר

אלא עוד ב- NG. וויאג´ר מן הסתם היו חייבים ללכת עם זה, אני דווקא מאד אוהב את השחקנית שמשחקת אותה. הסיבה שנתנו לבורג מלכה היא שהאויב צריך פנים.

אילן די

New member
הפרק עם לוקוטוס היה לפני הסרט

פירסט קונטאקט. אמנם לא בארץ אבל בארה"ב, כך שהמלכה נראתה לראשונה ב- NG. לדעתי בסרט שיחקה שחקנית אחרת את המלכה. זה נכון ?

כן, זה נכון...

אבל אי אפשר ממש לשמור על Timeline אחיד כשמכלילים את הסרטים בהמשכיות של הסדרות... First Contact שבר הרבה מיתוסים מתוך רצון להיות סרט מצליח, יותר מאשר לשמור על "מסורת".

the best of both worlds שודר בארץ

לפני הסרט, אבל בכל אופן הקונספציה המלאה של הברוג קווין (וגם הפעם הראשונה בה היא נראתה ולא אוזכרה) היה בfirst contact, בזמן שהבורג השתלטו על פיקארד והפכו אותו ללוקיטוס, לא זכינו לראות את המלכה (שמענו עליה רק אח"כ, בדיעבד, בסרט). אליס קרייג ששיחקה את הבורג קווין בFC לא היתה זמינה בזמן שוויאג´ר צילמו את Dark Frontier ואת Unimatrix Zero (שבהם שיחקה את התפקיד סוזנה תומפסון - שהיתה וארל בTNG, לנארה קאן, המאהבת של דקס בDS9 ומשחקת את הגרושה של הבחור המכוער מ"להתחיל מחדש"), אבל כשהם צילמו את Endgame (הפרק האחרון) היא כן הופיעה בתפקיד המלכה.

אילן די

New member
שאלה

אני לא חזק בשמות הפרקים. האם Dark frontier הוא הפרק בו הצוות של וויאג´ר חודרים להייב בנסיון לנטרל אותו ו-7 נשבית ע"י הבורג קווין ? הבורג קווין מנסה להפוך את 7 למעין עוזרת שלה ולא מצליחה...

rdaffi

New member
תסלח לי...

אבל שלוש העונות האחרונות של DS9 לא מתאימות להיות סטארטרק! מה בדיוק "מסע בין כוכבים" שם? את מה הם חוקרים? את מערכת צ´ינטוקה? את הבלוקאדה מסביב למערכת הבייג´ורית? את קרדאסיה פריים? הרוח של הסדרה היא "ללכת באומץ למקומות ששום רגל אדם לא דרכה בהם מעולם". מלחמה כוללת זה יופי בתור סיפור מסגרת, אבל שימשיכו לחקור! וויאג´ר לדעתי היא סדרה עם פוטנציאל אדיר שבוצעה בצורה עלובה.

אילן די

New member
טעות

האנטרפרייז המקורית נעה במהירות 4 ויכולה לנוע עד 6 במצבי חירום.

אילן די

New member
8 היתה המהירות המירבית של

אנטרפרייז D בנקסט ג´נריישן. אולי זה הבלבול ?

^hunter^

New member
אם תואיל בטובך להתסכל

באתר המצורף במספר 28 , שזה מתאר את האנטרפרייז המקורית, תוכל לראות שהיא מגיעה לעל חלל 6 במהירות רגילה ומסוגלת להגיע אף ל8. http://www.cs.umanitoba.ca/~djc/startrek/SNE.html

אילן די

New member
מעניין

אני מקבל מה שאתה אומר למרות שזה לא אתר רשמי. אני עוד אבדוק עם מקורות נוספים. תודה.

^hunter^

New member
אני רק רוצה לרשום משהו...

היא לא אמורה להיות המשכיות של סטאר טרק. היא אמורה לבוא לפני הכל... בגלל זה הדברים אמורים להיות יותר גרועים שם
.. גם אני לא מעריץ כזה גדול שלה אבל זה סטאר טרק ולכן כל יום חמישי ב 23:10 אני מתיישב ונותן את הכבוד :=) TNG RULLZ

אייל77

New member
אותה הסדרה בוורפ אחר

מה שמדכא בסדרות מבית היוצר של Star Trek הוא שהן מיצו את עצמן, ודי נמאסו. גם הסטנדרט שהן קבעו (ספינת חלל גדולה במסע אפי או תחנה ענקית במקום הכי "חם" בגלקסיה) יצא כבר מהתחת. אחד מהמאפיינים של מד"ב הוא חדשנות, וזאת הסיבה שאני מזכיר את ה- LEXX שכמו כל הסדרות עוסקת בהרפתקאותיהם של צוות של ספינה אימתנית, אבל חוץ מזה היא פי 1000 יותר מעניינית רק בגלל החדשנות שלה (טכנולוגה מבוססת על חלקי גוף של חרקים ונוזלים סמיכים ודוחים, הומור ציני ומרושע, ...והתעסקות מוגברת בסקס). תורידו מהנט, שווה צפייה. ודרך אגב, תנחומי לצופי וויג´ר שצריכים לסבול את הבלבולי שכל של קפטן ג´נווי הפלצנית. לפעמים באמת קיוויתי שיהרגו אותה. :)

למעלה