אניחולה ואני אמורה להתחיל לעבוד מחר

ornaok

New member
אניחולה ואני אמורה להתחיל לעבוד מחר

איזה ייאוש! מאוגוסט אני מחכה שתתחיל העבודה. הייתי אמורה להתחיל ביום שלישי הקרוב, ואתמול בבוקר הודיעו לי שהתחלת העבודה הוקדמה למחר. בינתיים פיתחתי כאב גרון אימתני וחום שלא מוכן לרדת ולי אף פעם אין חום! אצלי 37.6 זה כמו 39 אצל אחרים, ומאתמול אני קודחת. התחלתי עם 37.9 המשכתי ל38.3 ובלילה כבר 38.6. אני מרגישה ממש זיפת, ולא יודעת מה לעשות. לא מתאים לי בכלל "להבריז" מהימים הראשונים בעבודה, אבל במצבי הנוכחי איך אני אעמוד מול כיתה של ילדם בני 12 בפעם הראשונה??!! ייאוש

T noki

New member
אוי, אורנל'ה ../images/Emo24.gif תרגישי טוב!

אם יש לך חום גבוה, כאב גרון, בלוטות בצוואר, ואת לא מנוזלת או משתעלת, אז את כנראה צריכה אנטיביוטיקה... (בטח זינט כרגיל...) אז תלכי לרופא, מתי שאת יכולה. בכל אופן - תנסי את כל הכדורים להקלה וגם דברים טבעיים כמו שהמליצו לך. ואם זה עדיין כל כך גרוע - אין מה לעשות, אולי את כן צריכה חופשת מחלה... ואולי אחרי 3 ימים שאת כבר חולה, זה יעבור. בכל אופן,בהצלחה בעבודה החדשה!

תרגישי טוב! אגב- ד"ר T

מה הקטע עם זינט? זה עולה פי 4 מהאנטיביוטיקה הישנה, ופועל לאט לאט לאט.... כבר סיימתי היום 10 ימים של כדורים, ועדיין יש לי כאבים מדי פעם (סינוסיטיס). בעלי הלך לבקש כדורים אחרים בשביל עצמו....

nubi

New member
זינט היא דווקא

אחלה אנטיביוטיקה. צפלוספורינים מדור שלישי, שבדר"כ ניתנת לאנשים שרגישים לפניצילין. אבל לא כל זיהום רגיש לזינט. לסינוסיטיס נותנים בדר"כ מוקסיפן (או אוגמנטין) ואם אתם רגישים לפניצילין, אני הייתי נותנת דלאצין, שמכסה את סוג החיידקים האלו טוב יותר מזינט. (כמובן שזו לא המלצה-אם עדיין נשארו שרידי סינוסיטיס צריך לגשת לרופא משפחה, לעשות צילום מערות אף ואז להחליט).

הבנתי.

אז אולי ספציפית עליי ועל עמית זה לא ממש פועל כמו שצריך? אני אחכה עוד קצת, ואם ימשיכו הכאבים בפרצוף (אאוץ!) אני אלך שוב לרופאה. (וזה באמת חוזר. פעם שניה שיש לי סינוסיטיס). לא יודעת למה היא נתנה לי דווקא את זה. אולי בגלל ההנקה? מה קרה למוקסיפן הישן והטוב?

T noki

New member
הקטע הוא שזה לרגישים לפניצילין...

דווקא לא פועל לאט. נחשב יעיל לסינוסיטיס - אם זה סינוסיטיס חוזרת אז אולי צריך שילוב של תרופות. חוץ מזה, מותר בהנקה (גם מוקסיפן), אז זה גם טוב. תרגישי טוב! לא ידעתי שלא הרגשת טוב... גם אני מסובלי הסינוסיטיס (ולוקחי הזינט...)

nubi

New member
מוזר לי קצת

כי אותנו לימדו בפירוש שאין טעם לתת צפלוספורינים לסינוסיטיס, כי הרבה פעמים מקור החיידקים הוא מחלל הפה ואז צפלוספורינים לא מכסים, אלא קלינדמיצין.

T noki

New member
אז ככה, מה שאני למדתי על רגל אחת

מתוך "טיפול במחלות זיהומיות שכיחות בקהילה" - יולי 2003 (פורום מחלות זיהומיות, קופ"ח כללית): Amoxycillin היא תרופת הבחירה. לאלרגיים (ללא תגובה אנפילקטית לפניצילין) - zinnat. לאלרגיים עם סיפור של תגובה אנפילקטית - לתת קלינדמיצין. בשד לזיהום אנאירובי (סינוסיטיס המתלווה לזיהומי שיניים - ולזה את התכוונת) - אוגמנטין או קלינדמיצין. אגב, המחוללים הכי שכיחים: פנאומוקוק (20%-40%), המופילוס אינפלואנזה (20%-30%), מורקסלה קטרליס (עד 20%), סטרפ. פיוגנס (3%), לעיתים רחוקות יותר - סטרפטוקוקים אחרים, S/ Aureus , נסריה, אנארוביים (בסינוסיטיס ממושכת כרונית או בחולים עם זיהום דנטלי), פטריות (במדוכאי חיסון) כך שאצלכם רופאי השיניים והפה - המחולל העיקרי הוא בוודאי אנארוביים ולכן אתם נותנים קלינדמיצין. בקהילה באופן כללי - השכיחות ככל הנראה כמו שכתבתי.

nubi

New member
../images/Emo51.gif

א. מעריצה את הסבלנות שלך שבה את עונה לשאלות -כל הכבוד ב. אם יש משהו שלכל רופא יש דיעה אחרת - זה כנראה זיהומיות. אצלינו (ואני מדברת על הבי"ס בהדסה, ברפואה כללית, לאו דווקא שיניים), מעדיפים בזיהומי ראש צוואר (חוץ מאוזניים) לתת קלינדמיצין. בהחלט הם מסתמכים על מעורבות של אנאירוביים. טענה נוספת היא שצפלוספורינים מתפנים כל כך מהר בשתן שכמעט אין ערך בלתת אותם. אבל כן ממליצים על זינט לדלקות ריאה בקהילה, וכמובן לזיהומים בדרכי השתן ובעור. הבעיה עם קלינדמיצין זה תופעות הלוואי והטווח הכל כך רחב שהיא מכסה.

T noki

New member
../images/Emo51.gifעל המחמאות...../images/Emo13.gif באמת יש

הרבה דיעות, ובטח רובן לא טעות, בנושא מחלות זיהומיות. עובדה שיש כמה אפשרויות. נהוג בד"כ להתחיל עם התרופות השכיחות, והפחות יקרות (מה לעשות - גם זה שיקול בקופ"ח) ועם הטווח הלא כל כך רחב. אני לא מכירה את הטענה של הצפלוספורינים שמתפנים מהר בשתן...נשמע לי קצת מוגזם, לאור העובדה שמשתמשים בהם בכל כך הרבה סוגים של זיהומים. והאם מתן נרחב כל כך של קילנדמיצין לא תורם להווצרות עמידויות? היום יש מודעות מאד גדולה לעמידויו, ומאד מנסים לצמצם שימוש מיותר באנטיביוטיקה בכלל ובאנטיביוטיקה רחבת טווח בפרט כדי לצמצם את התפתחות העמידויות.

nubi

New member
על מרפי שמעת?

מאחלת לך שעד מחר בבוקר הכל יעבור!

yaelia

New member
../images/Emo24.gif

מקווה שתרגישי טוב מחר. ושתחילת העבודה תהיה פתח להצלחות ושגשוג. מה העבודה, אגב?

ornaok

New member
תודה לכולן../images/Emo24.gif

העבודה היא - מדריכת תקשורת ואנימציה בקרן קר"ב

dorlim

New member
העבודה נשמעת נפלא ../images/Emo9.gif

שיהיה בהצלחה והכי חשוב תרגישי טוב

rona25

New member
נשמע נחמד, צריך המון סבלנות../images/Emo20.gif

לילדים הקטנים הללו גם הבעל עשה זאת שנה שעברה - הדריך קולנוע בבי"ס יסודי אבל השנה מפאת חוסר זמן הוא לא עובד בזה בהצלחה

למעלה