אני אבא שבור.החיים נהרסו לי.

• פותח הנושא abni
  • פורסם בתאריך

abni

New member
אני אבא שבור.החיים נהרסו לי.

אנני יודע איך להתחיל לספר את המיקרה הטרגי שלי.הבן שלי בן 17.לפני שבוע החליט לספר לי שהוא הומו ונמשך לבנים.זה היה במסעדה הוא החליט לספר לי את זה ביחידות.תוך כדי שאנחנו אוכלים הוא פתח את הנושא.ואני פשוט נחנקתי עם האוכל.התגובה שלי היתה קשה,אני פשוט קמתי ועזבתי את השולחן וחזרתי הביתה לבדי.כל עשיתי לו .עזבתי אותו במסעדה לבד.טעות גדולה אבל זה היה ספונטני.הילד חזר הביתה מאוחר יותר ולא דיברנו כלל.למחרת אמרתי לו שאני ממש הרוס מיזה לא חלמתי שזה יהיה כך.הוא היה מאוד פגוע מהתגובה שלי.הוא נער מקסים יפה ואכותי.ואהי לא יודע איך להתמודד עם המצב.אני מרגיש נורא רע עם זה.וממש לא יודע איך להתנהג.אני אוהב אותו.אבל אני מרגיש בסערה.נפשית.בן יחיד כל עולמי.אין אמא בבית.והוא לעולם לא יהיה אבא וכו.וזה שבר אותי לגמרי.מה גם שבטח הוא מאוד סובל.אני ממש חושב לא לחיות אני לא רוצה להיות בסיטואציה שקרתה לו.

האהבה מעבירה אותנו על דעתנו

סביר שתהייה מופתע ,עכשיו תורך לעבד את הידיע לקראת יציאה מהארון שלך,אבא להומו. הוא בנך יחידך ואתה אביו היחיד ,שניכם אינכם מעוניינים בקרע בינכם,הוא בא אליך כי אתה אבא שלו,בו הוא שם את תמיכתו בא לבקש ממך לקבל אותו כמי שהוא ולא כמי שאתה חושב שהוא. הנה הגעת לפורום שבו הורים הומולסבים ,ההומואיות לא מונעת מהאדם להיות הורה. מקווה שיהיה לכם רק טוב.

איך להתמודד? כמו אבא

abni יקר, כל כולך מרוכז כרגע בעצמך ובכך שאתה "הרוס". שכחת לגמרי שאתה אבא? חשבת לרגע על מה שקורה מטר ממך לאדם הכי אהוב עליך? לבנך הצעיר, שבוודאי עבר תקופה נורא קשה בשנים האחרונות, ואתה לא היית שם בשבילו? והוא בטח תכנן את השיחה הזו ובנה עליך, וחשש, ולא ישן הרבה לילות, וחשב על כל פרט, ובטח היו לו כמה תסריטי תגובות שלך... ברור שנורא קשה לך עכשיו, כי הכל נחת בהפתעה ושינה את עולמך, אבל תחשוב רגע מה עובר עליו. איך הוא מרגיש עם תגובתך. כתבת שאתה אוהב אותו, ושהוא נער מקסים. ובכן, לא להרבה הורים ניתנת הזדמנות להוכיח את אהבתם. הוא פנה אליך, מיוזמתו, בגיל צעיר יחסית, וזו מחמאה ענקית!!! אל תאכזב אותו. עזוב ברגע זה את כל מה שיש לך ביד, ודבר ראשון פנה אליו וחבק אותו. אמור לו שקודם כל אתה אוהב אותו ותתמוך בו. בקש סליחה על "בריחתך" מהשולחן ועל תגובתך הראשונית. נכון, גם אתה בן אדם, אבל אתה גם הורה, וזה מייחד אותך מבני אדם שאינם הורים, ומוסיף לך המון אחריות. יש לי בן הומו מקסים. נכון, זה בכלל לא פשוט להבין פתאום שכל מה שחלמת עליו, חתונה, בית, ילדים, לא הולך לקרות. זה לוקח זמן לעכל, להפנים, להבין, ללמוד, ולאמץ חלומות חדשים. אבל תמצית החלום הלא היא בן מאושר ופורח, וזה אפשרי בגדול, בעזרתך האוהבת. אולי אפילו יהיו לו ילדים, ביולוגיים או מאומצים, זה פחות חשוב, הוא רק בן 17 ויש לשניכם כברת דרך ארוכה לעשות אל האושר, אבל כרגע נראה לי שהמפתח לאושרו נמצא בידיך. אז אנא, מלא את תפקידך החשוב ביותר מאז נולד לך בן, וגש אליו. ביחד תמצאו המון תשובות לשאלות שמטורידות כל אחד מכם לחוד. אל תמעיט בכחך לתמוך בו בשעה שהוא כל כך זקוק לך. בעניין זה אין לך תחליף. חזק ואמץ (א'בצירה, מ' בפתח) ואמץ (א' בפתח מ' בצירה) נ. ב. אשמח לענות על שאלותיך או סתם להקשיב.

אתה המחליט

אם חייך נהרסו, ואז אתה גם תגרום להרבה כאב לבן שלך, או - שחייך יכולים להיות טובים כי יש לך בן נהדר ואיכותי. הוא הומו. זה נתון. אנחנו כאן הומואים ולסביות ויש לנו חיים טובים. גם להורים שלנו. ככה בחרנו. ורובנו, אגב הורים לילדים. הסערה הריגשית שאתה עובר מובנת לנו. חלק מאיתנו וחלק מהורינו עברו אותה על בשרם. הגבת קשה ואין ספק שהוא נפגע ממך, אבל אתה יכול לתקן. פשוט תאהב אותו כמו שהוא.

קודם כל כל הכבוד שבאת אלינו

זה אומר שלמרות הכל אתה רוצה להכיר את החיים האפשריים של הבן שלך. אתה עובר עכשיו תקופה של אבל וזה לגיטימי אבל על כל מה שרצית שיהיה לבן שלך ואתה חושב שלא יהיה. אבל על הפנטזיות על בן מושלם ונורמאטבי. זה יהיה קשה מאוד בשבוע האשון ואחר כך קצת פחות אבל גם קשה בחודש הראשון. ועכשיו מנקודת מבט של הבן שלך הוא גם מפחד וגם רוצה את קרבתך זה לא אשמתו ולא אשמתו שהוא הומו. תספר לו על האבל שלך. מן הסתם גם הוא עבר תקופה קשה בעצמו שהוא גילה את היותו הומו.אתם נמצאים כרגע במצבים שונים הוא כבר רוצה קבלה ואתה עדיין בהלם ההתחלתי דבר איתו על זה. באמת אתה תגלה שהשד לא נורא כל כך ואפילו טוב יכול לצאת מזה. אני אישית בת למשפחה דתית שהיה לה קשה אבל קיבלה מההתחלה אותי ואת בת הזוג שלי. (ותאמין לי שלאבא שלי היה מאוד קשה ולמרות זאת הוא חיבק אותי) היום הוא ממש אוהב את הנכדים שיש לו ממני. בהצלחה רבה

אבא יקר -

אתה לא הראשון שנודע לו שבנו הומוסקסואל - ונבהל מאד. יש קבוצה בשם "תהילה" - שכולה מורכבת מהורים שכמוך. הנה מה שהם כתבו בדף הפתיחה לאתר שלהם: "הורים שזה עתה נודע להם שילדיהם הם בעלי נטייה חד-מינית, כלומר לסביות או הומוסקסואלים, נמצאים בדרך כלל במצב קשה. בתחילה הלם, אחר-כך באים הפחד, הכעס, רגשות האשמה והבלבול. הם זקוקים לאוזן קשבת, למישהו שיש לו מידע, שקרא מחקרים ופרסומים בנושא ושיכול לתת סעד נפשי להתמודדות ועיצה כיצד להגיב ולהתייחס. יעוץ מקצועי יכול לסייע, אך לשיחה עם הורים שנמצאים באותה הסירה השפעה עצומה. שיחה מלב אל לב וידיעה שהם לא לבד מביאות להרגשת רווחה והקלה אצל הורים רבים והם בבחינת צעד ראשון לקבלת הבת/בן ולקבלת עצמם. " אני מנחשת שנכנסת לכאן כי חשבת שיש כאן הורים כמוך... האמת היא - זה פורום של הורים (בעיקר) שרובנו הומוסקסואלים או לסביות! ואני שמחה בשבילך שהגעת הנה - כי: כאן תוכל לראות שיש לנו חיים, זוגיות, חתונות (חד-מיניות) וילדים. נשמח אם תישאר איתנו, ותספר לנו איך אתה מתמודד!

Freeda

New member
ואילו זה היה הפוך ?

אבא יקר לפני כחודש סיפרתי לילדי הבוגרים שאני אשה טרנססקסואלית לסבית, ולא אבא-איש סטרייט כפי שהצגתי עשרות שנים. רעדתי מפחד שבוע לפני כל ילד, מעי התהפכו בקרבי. ועשיתי זאת. והם נבהלו, שאלו, הציעו הצעות, אבל אמרו מייד "אנחנו איתך". בלי תנאים. לא הרוסים ולא הלכו ממני האהבה ניצחה. נדמה לי שמותר לנו ללמוד מהדור הצעיר. אילו היית אתה היית נאלץ לספר לו שאתה הומוסקסואל - מה היית רוצה שיאמר ? לך לבן שלך, חבק, נשק ואמור לו "אנחנו יחד באהבה ובגאווה" - ומותר לכם לבכות ביחד. אח"כ הבע נכונות להכיר את בן זוגו. אח"כ תלמד את כל הקשור לנושא ותבין שהוא בדיוק מה שהולדת אותו - לא יותר. אח"כ תהיה פעיל באגודה. זכור: מי שנופל למים הקרים עדיף שיתחיל לשחות לפני שיקפאו לו כל החלקים. חיבוקים לך ולו יערה

abni

New member
כן יקירי אני בהחלט חשבתי שכאן יש

הורים לידים הומו לסבים.אבל אחרי התגובות שקראתי כאן אני ממש שמח על הטעות אתם נהדרים אתם מלאי חום ואוהבי אנשים.וזה שאתם מבינים אותי ולא היתה התנפלות עלי מראה על הרגישות והאכות שלכם.תודה לכם.

y o l u

New member
שלום abni

קראתי את דבריך בהתרגשות ואני שמח שבחרת לחלוק זאת איתנו. אני רוצה להציע לך להיעזר בקו הלבן- קו תמיכה וייעוץ ללסביות, טרנס, בי, הומואים ולבני המשפחה שלהם. הקו מאוייש על ידי הומואים ולסביות שעברו הכשרה מתאימה ובו תוכל באנונימיות לשתף, להתלבט, לשאול וללמוד עוד על העולם של בנך. הקו פועל בימים א'- ה' בין השעות 19:30-23:00 ומספרו 03-7325560 אני מאמין שחשיפתו בפניך עשויה לשמש מנוף לקשר ולהתקרבות בינך ובין בנך. בהצלחה.

y o l u

New member
תיקון טעות

1. הקו פועל עד השעה 23:30 2. חשיפתו בפניך= כמובן שחשיפת הבן ולא הקו, כפי שהיה ניתן להבין בטעות

אז טוב שטעית ../images/Emo39.gif

אנחנו לא שופטים אותך, בין היתר , כי גם אנחנו הורים... כולנו חוששים מהיום שנקבל בשורות הנוגעות לילדנו - שלא נוכל לעמוד בהן... עיקר הפחד של כולנו כ-הורים הוא שילדנו לא יהיו מאושרים. ברור שאתה חושש שהיות הבן שלך הומוסקסואל - יביא לזה שהוא לא יהיה מאושר בחייו. שלא תהיה לו משפחה, שלא יהיה לו בית של-ממש. אני מקווה שתגלה שכ-הומוסקסואל יכולה להיות לו אהבה גדולה, בית וילדים, ואתה תהיה סבא גאה. יש לי זוג חברים טובים, הומוסקסואלים, החיים יחד כבר 21 שנה, ויש להם ילדה מדהימה . אני מקווה שתהיה אמיץ, ותתן לאהבה הענקית שלך כלפי בנך (שאותה מרגישים בכל מילה שלך) - לעזור לך לעבור את הקושי הגדול בפניו אתה ניצב. וכמובן - אם תרצה - תן גם לנו לעזור לך. ערבה.

abni

New member
היום מוקדם בבוקר קיבל ממני בני היקר

נשיקות וחיבוקים והתנצלות על הפאניקה שלי.אני אוהב אותך אמרתי לו .אני אתמוך בך אמרתי.מה שטוב לך טוב לאבא.תמיד אוהב אותך היום יותר.

abni

New member
גם לכם אני מאחל אושר ומיצוי כל מה

שחלמתם.אז הצתרפתי למישפחתכם באופן מוזר.אבל בהרבה גאווה.

../images/Emo24.gif ריגשת אותי

וברוך הבא

ברוך הבא למשפחה ../images/Emo140.gif

אתה אבא נפלא, ואני בטוחה שהבן שלך קם היום גאה ומאושר ליומו. שמחה מאד שאתה איתנו.

אמא של תןתן יקרה ../images/Emo24.gif

שמחה לראות אותך איתנו! מזמן כבר חיפשתי הזדמנות להושיט לך
- מקווה שבקרוב נראה אותך איתנו גם בתור סבתא של...

למעלה