אני אוהבת עוגיות!

אני אוהבת עוגיות!

רוב הסוגים
הבה נשרשר מתכוני עוגיות שווים?
אני אתחיל
אתמול התחשק לי מאד מאד לאכול עוגיות, פריכות אבל לא קשות, נימוכות במידה, לעיסות במידה...

ניגשתי למטבח ובלי מתכון עירבבתי ויצא לי יאמי לחלוטין ושווה!
מן הסתם יש לי כבר בראש יחסים עקרוניין בין רכיבי עוגיות אז לא אזקוף לזכותי את כ-ל הקרדיט.

אז ככה-
כמעט שתי כוסות שקדים טחונים היטב בבלנדר . הכנסתי חופן אחר חופן כולל חופן אחד של אגוזי מלך וזו העמות שיצאה.
100 גרם אבקת סוכר.
שתי כוסות קמח נ"ג- כוס וחצי סורגום, חצי כוס טף.
כפית גדושה קסנטן גם.
רבע כוס סירופ מייפל טבעי ללא תוספות.
קמצוץ מלח.
שקיק אבקת אפיה.
4-5 כפות חלב סויה.
4 כפות שומן קוקוס, 5 כפות שמן רגיל לא זית.
תמצית וניל איכותית, אפשר גם זסט לימון. קינמון או כל תבלין אחר אהוב.

לערבב הכל. אם רטוב מדי להוסיף קמח בעדינות, סורגום. צריך להיות רך אך לא דביק.
גילגלתי הניר אפיה לנקניק והכנסתי למקרר. הוצאתי. חץכתי לפרוסות בעובי חצי ס"מ. הנחתי בתבנית ואפיתי עד השחמה קלה.

מעולה כבר אמרתי?
 

RSPA

New member
נשמע מעניין.

באיזה קוטר בערך ה"נקניק" המגולגל ?
 

RSPA

New member
תודה. חשבתי להכין אבל אין לי סורגום.

מה אפשר במקום?
 
אמממ

תערובת של חצי קמח אורז מלא חצי תפוחי אדמה, או תירס דק חצי וחצי תפוחי אדמה או טפיוקה
 
אזהרה

אם אתה אוהב עוגיות פריכות וגזרתך חשובה לך- אל תכין אותן!
אנחנו תיכף מסיימים את הקופסא, אי אפשר להפסיק
 

ladybug6

New member
גם אני אוהבת עוגיות

אבל אין לי יותר מדי נסיון עם מתכונים, כשממש בא לי עוגיות אני מכינה את עוגיות השוקולד צ'יפס מהבלוג של וגאנסקי. אני תמיד אומרת לעצמי שאני צריכה לעבוד על יותר מתכונים לעוגיות, ותמיד אין לי כח לכשלונות אז אני מוותרת מראש..

אז אשמח למתכונים ורעיונות מאחרים
 

NoaHK

New member
נראות מעולה!

את יודעת אולי אם אפשר להשמיט את זרעי הפשתן או להחליף אותן במשהו קצת יותר נגיש?
 

merav999

New member
לא יודעת, מצטערת
תנסי לשאול אותה בבלוג

או שמישהו כאן אולי יידע להגיד.
 

ladybug6

New member
זרעי צ'יה.. אבל זה אפילו פחות נגיש

זרעי פשתן זה דבר נפוץ, יש בכל סופר/חנות תבלינים/חנות טבע. קונים חבילה של זרעים שלמים ומאחסנים במקפיא לנצח
 
אני מאוד מאוד אוהבת עוגיות.. נותרתי עם

העוגיות המושחתות של לפני הטבעונות, מהבחינה הזו דבר לא השתנה

על עוגיות שוקולד-צ'יפס אני לא מוותרת. מכינה אותן ענקיות ועם חתיכות שוקולד ולא שוקולד צ'יפס. המתכון אצל אורי שביט מצוין. אני צריכה לנסות לטבען את המתכון של רוני ונציה עכשיו כשאני חושבת על זה.. הוא במרקם הכי מושלם שיצא לי להכיר.. (חצי חיטה חצי שיבולת שועל)

יש לי מלא מתכונים בבית.. אני אצרף כשאגיע. אבל ראו הוזהרתם
 
מבינה לליבך

אצלנו שעות נוספות על הפקת סהרוני שמרים עם גבינת סויה/ קרם וניל ושברי שוקולד.

לדעתי אין בעיה לטבען , כדי להימנע מארומה עזה של קוקוס מורידים את כמות השמן לשני שליש ואז מכניסים חצי כמות שמן קוקוס וחצי שמן צמחי אחר.

אני בעד חיתוכיות- חתוכיות ריבה פרורים, חיתוכיות שומשום ושקדים, חיתוכיות בצק פריך עם תבלינים...
 

ladybug6

New member
אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס בלי טעם

ואז אין בעיה של ארומה וטעם לא רצוי
 
כמו שליידבאג אמרה, יש שמני קוקוס ללא ריח/טעם

דומיננטי של קוקוס, שזה נורא נחמד, אם כי יקר, אז אני לפעמים כן משלבת שמנים. חיתוכיות זה מצוין..
עוגיות חמאת בוטנים מצוינות מ- vegan with a vengeance :
1/3 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס חמאת בוטנים
1 כפית ת. וניל
1 כף עמילן תירס
1 כוס קמח
1/2 כפית א.אפייה
1/8 כפית מלח

ערבובים: 1. שמן, סוכר, חמאת, וניל. 2. הוספה וערבוב עמילן. 3. הוספה וערבוב קמח, א.אפייה, מלח.

משטחים רק קצת על נייר אפייה, אפשר לעשות קריס-קרוס לקבלת עוגיות חמאת בוטנים במראה מסורתי (http://www.simplyrecipes.com/wp-content/uploads/2005/12/peanut-butter-cookie-web.jpg), אני לפעמים עושה גומה עם האגודל ואז שמה בפנים ממרח טעים, כמו חלווה או שוקולד השחר פרווה (אחרי האפייה) [להלן עוגיות מושחתות של אוותר עליהן לעולם
]

אופים ב-180 כ-12 מעלות וכמובן מקררים היטב לפני שזוללים :] אני שמה את הממרח בגומה כשהעוגיות קצת התקררו - הן לא רותחות, אבל עדיין חמימות, כך שהחלק התחתון של הממרח נהיה נוזלי וטיפה נספג בעוגיות, אבל לא נמס ונמרח לכל עבר. אויש יאמי.
 

NoaHK

New member
איזה עיתוי מוצלח

לפני יומיים הכנתי מאפינס שיצאו ממש לא משהו.
המתכון שהשתמשתי בו היה אדפטציה מהראש לבלילת עוגה טבעונית, אשמח אם מישהו יכול לומר לי למה זה יצא כזה לא טעים:
ערבבתי חצי כוס סוכר, כוס וחצי רסק תפוחים, ורבע כוס שמן בקערה.
הוספתי כוס וחצי קמח (רגיל לא תופח) וכפית אבקת אפייה.
הוספתי שוקולד קצוץ.
אחרי עשרים דקות הן יצאו מהתנור, ואחרי קירור הן נטעמו כמו רסק תפוחים שהתמצק מעורבב עם חתיכות שוקולד.
שוקולד ותפוחים זה איכס.
אז מה עשיתי לא בסדר?

(הולכת ללמוד טוב טוב את שאר המתכונים בשרשור)
 
למעלה