אני אמא! איזה פחד

אני אמא! איזה פחד../images/Emo70.gif

נזכרתי שהיה כאן סקר לא מזמן מתי הרגשת לראשונה שאת אמא. לא השתתפתי בסקר. הרגשתי קצת לפני כמה שבועות כשהתקשרתי לבית התינוקות שבחרנו ליותם ומישהי קראה למטפלת בטלפון וצעקה לה "זו אמא של הילד החדש" ובשיחה אחרי היא קראה "זו אמא של יותם". הרגשתי קצת אמא כזאת גם כשהלכתי לקנות מתנת יומולדת לחבר בגן שחגג יומולדת שנה. א-ב-ל, האסימון הרגשי הזה נפל לי באמת רק אתמול בלילה. יותם התעורר ב- 2 בלילה. מדדנו חום 37.7, חשבתי לעצמי איזה יופי סוף סוף רואים תהליך של החלמה. בעודי מלבישה אותו במכנסיו הילד התחיל לרעוד כולו, צמרמורות נוראיות, השיניים נקשו (עם קול). הוא מלמל בצורה מוזרה שמאוד לא אופינית לו. ואני התחלתי לפחד. קירבתי אותו אלי והנקתי אותו. הוא כולו רעד. לפתע חטפתי סילון אדיר של קיא. מדדנו חום ותוך רבע שעה הילד הקפיץ חום ל- 39.5. נבהלתי. מיד נתנו אקמולי בנר והעמדנו אמבטיה של מים פושרים. מסכנון, הוא בכה כל כך ופשוט לא מצא את עצמו גם לא בידיים שלי או של אבא. לאחר שעה מדדנו שוב חום, האקמולי והאמבטיה לא השפיעו, 39.6. ופתאום זה היכה בי. הרגשתי שאני עומדת לאבד שליטה על טמפרטורת הגוף שלו. שהמצב מחמיר. ואני אחראית על הגוף הקטן הזה! אני צריכה לעשות שיהיה לו טוב ושהוא ירגיש טוב, לעצור את הסבל שלו, הכאב שלו. אני צריכה לדעת מה לעשות עכשיו! ברור לכולנו שמרגע היותנו הורים מונחת על כתפנו אחראיות גדולה. אבל אני הבנתי את גודל האחראיות והמשמעות של להיות אמא רק במצב הנוראי הזה שאת פוחדת שתכשלי ולא תעמדי בה. אז היום אני מרגישה אמא על אמת. כזאת שיושבת בתוך שלולית קיא מסריחה, מרגישה איך שזה נספג במכנסיים שלי, בתחתונים שלי ונותרת כך לשבת כשכל מה שחשוב לה זה רק לחבק את הילד שלה. וכפרה על הספה החדשה, ולעזאזל הסירחון, רק להרגיש אותו קרוב קרוב אלי, ושידע כמה שאני אוהבת אותו, דואגת לו כי אני... אני אמא שלו.

רותי&ע

New member
אחריות-השלב הבא..

ההודעה של ניריתי הזכירה לי משהו שאני מרגישה בזמן האחרון. עם תחושת האחריות על בריאותו ושלומו התמודדתי לפני שנה כשהוא היה חולה מאוד. ועכשיו אני מתמודדת עם תחושת אחריות מסוג שונה-כל מה שאני מחנכת אותו מעצב לו את האישיות. האם אני נותנת לו כלים להתמודד עם העולם בחוץ? האם הוא יהיה מאושר עם החינוך שקיבל מהבית? וזה לא פחות מפחיד מהתמודדות עם האחריות בנושא הפיזי..

העניין של אחריות עיצובו ואושרו

של ילדי.... אני חושבת המון המון על לתת לנוריאל את הכלים הנכונים להיות אדם מאושר ושלם, ובריא בנפשו. האם גם אתן מרגישות כך - אולי תגובה כזו היא טעות או תגובה אחרת היא טעות. אני מכירה מבוגרים ואמהות שלהם ואני יודעת שהם דפוקים בגלל האמהות שלהם, וזה יושב אצלי חזק על הנשמה. איך זה אצלכן?

עירית ל

New member
רגשת אותי מאוד

למרות שאצלי תחושת האחריות המוחלטת הקדימה אפילו את ההתאהבות, הזדהיתי מאוד עם תיאורך. ממש מרגש.

יונית ש

New member
קודם כל שיהיה בריא ומהר

ודבר שני את כל כך צודקת הרי באמהות קודם כל זה האחריות. ריגשת אותי בכל מילה שוב המון בריאות יונית

באמת מרגש

ניריתי, הסימפטומים שאת מתארת נשמעים כמו מה שעשוי להיות דלקת אזניים חריפה והייתי ממליצה לך למהר לבדיקה של רופא אאג (ולא רופא ילדים). ייתכן שיש צורך לנקז את הדלקת, מה שיפעל באופן מיידי להורדת החום ותחילת החלמה. לצערי, אנחנו מנוסים בסיוטים כאלה, וזו ההמלצה הכי חשובה שאני יכולה לתת כרגע. רק בריאות !

בינגו!

הבוקר היינו אצל הרופא. אז האבחנה הרפואית שלו השתנתה משפעת ויראלית שלא מצריכה טיפול לדלקת אוזניים חריפה . זה מדהים כי אנחנו "מבלים" אצלנו כבר כמה ימים רצופים. הוא תמיד בדק את האוזניים. זה פשוט כנראה פרץ היום בלילה. אז קיבלנו אנטיביוטיקה חזקה ל- 10 ימים וזאת לאחר שקיבלנו בשבוע שעבר גם אנטיביוטיקה ל- 10 ימים
איך זה היה אצלכם? כיצד טיפלתם? כמה זמן ערכה ההחלמה?

זה תלוי

בדלקות חריפות במיוחד המלוות בהקאות, לעיתים יש מצב בו האנטיביוטיקה לא מצליחה להספג כדי להשפיע (תעקבו אחרי זה, בדקו מה הפרש הזמנים בין לקיחת האנטיביוטיקה לבין הקאות ודווחו לרופא. תציקו לו בלי להתבייש) ואז נדרשת התערבות של ניקור עור התוף. במקרה זה ההתאוששות היא כמעט מיידית. במצב אחר של דלקות אזניים שטיפול אנטיביוטי עובד, תוך 24-48 שעות יש ירידה ניכרת בחום. רק בריאות !

iris & ben

New member
זה קרה לנו בדיוק לפני שנה..

בן היה עם חום גבוה ונשלחנו למיון ולא מצאו כלום. אחרי יומיים שוב הלכנו למיון ואז גילו התפרצות חריפה באוזן ניקזו לן את ההצטברויות-לא נעים.. טיפול אנטיביוטי עזר לאחר יומיים אבל ח ש ו ב מאוד לתת את כל הטיפול ולא להפסיק אפילו שמרגישים טוב תרגישו טוב

אמא של יותם ../images/Emo24.gif

כמה מפחיד ומרגש היה התאור שלך. שלשום שוחחתי עם חברה שלי שילדה לפני כמעט שבוע את בתה בכורתה בעניין האמהות. אמרתי לה, שבעצם מהרגע בו אנחנו מתעברות אנחנו אמהות, אבל אף אחד לא קורא לנו אמא, עד שיורש/ת העצר מגיח/ה מרחמנו. אבל מתי באמת מרגישים אמא? הטבת לתאר את התחושה: כשלא אכפת לנו מכלום, ואנו מעמידים את טובתו של הילד בעדיפות עליונה. האם זוהי מהות האימהות? אני חושבת שזוהי חלק ממנה. מאחלת לכם בריאות, סיגל, אמא של שגיא (שמשתוקקת כבר שאחד מחבריו העתידים לגן הילדים ירוץ אחרי ויקרא/ישאל: "אמא של שגיא אפשר לבוא אליכם אחה"צ?"...)

nonana

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo41.gif../images/Emo39.gif

שירגיש טוב. אחרי יום של אנטיביוטיקה חל שיפור- מנסיון. מאד ריגשת אותי

ניריתי, אני כל-כך מתחברת למה שכתבת

אז קודם כל כמובן שיותם יבריא מהר מהר
תעדכני אותנו מה קורה איתו. חוץ מזה לי היה רגע דומה בסיומה של מחלת שילשולים כאשר היתה לו סוף כל סוף יציאה נורמלית כמו פעם וחשבתי לעצמי
איזה כיף להריח את הריח של הקקי של פעם ולראות את הקקי מוצק כבעבר
ואז זה הכה בי שרק אמא יכולה להתרגש כל-כך (עד דמעות נשבעת לכן) מכזה דבר שמסמל את העובדה שהתגברנו על הווירוס. הסנפתי את הקקי באהבה והבנתי אני אמא שירלי.

בטח שיודעת. קראתי בפורום וגם קיבלתי

עדכון מאחי היקר (חברך משכבר הימים) שדיבר איתה. סיפרתי לאחי שיותר לא יהיה לו עם מי לאכול ארוחות צהריים והוא מאוד מאוד מבואס מהעניין
מה שלומכם? שירלי.

לאה_מ

New member
כמה מרגש... והחלמה מהירה ליותם!

אגב, אני חושבת שאני הרגשתי אמא ביום הזכרון הראשון אחרי שעומר נולד. החזקתי אותו על הידיים, ופתאום מילאה אותי מן חרדה קיומית כזו, שאולי יקרה לו משהו בצבא... והוא היה תינוק בן חודשים ספורים...

קרן*~

New member
../images/Emo7.gif מתי אני ארגיש אמא??????

לא להאמין....ושלושתם מסביבי....ומקיאים עלי...ובוכים....וקמה בלילה כי כואב משהו..שיניים אולי? והן יוצאות להן אחת אחת...וחיסונים...והכל דופק כמו אצל כולם...ואני לא מרגישה אמא....!!! והולכת לפיזיוטרפיה, להיתפתחות הילד, בדיקות שמיעה, ראייה, בדיקות דם ועוד כאלה וכאלה....אני בתוך רכבת מהירה של הזמן .....והזמן חולף ואפילו שחודש שעבר חגגנו שנה עם מסיבה גדולה וכו´....אני לא מרגישה אמא!!

ניריתי , ריגשת אותי מאוד , אפילו

צצה לי דמעה בזוית של העין
אני עדיין לא חוויתי את התחושה במלואה, אבל עם גל הפיגועים האחרון מצאתי את עצמי חרדה ולא על עצמי ומבטיחה להם לשמור עליהם מכל משמר (הבטחה שאני מאוד מקווה שיהיה בכוחי לקיים)

למעלה