אני אשדר חיוניות לעת יום חמישי-זה מה בסירים לסופ"ש

אני אשדר חיוניות לעת יום חמישי-זה מה בסירים לסופ"ש


הזמנתי לערב שבת את הצד שלי לארוחה.
החלוקה די חוזרת על עצמה וזה מה שהולך להיות:
אמא-שניצלים ו"עוד משהו שילדים אוהבים"
אני-שני עופות שלמים בתנור ומסביבם תפ"א, סיר קציצות ברוטב עגבניות
אחותי-קיש כולשהו, סלט חסה
אחי-סיר אורז
וזוהי החלוקה החוזרת על עצמה כאשר אנחנו נפגשים


בקינוחים-הבת הכינה עוגת גזר, מחר אכין שמרים ובפריזר יש עוגת בסקוויטים זברה.
מניחה שאחותי תכין עוגה.
שבת-שאריות ובמוצ"ש פיצה כרגיל
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פ"ש עקב?

אחי ה"קטן" מגיע בע"ה לשבת וזוג חברים ייצטרף לסעודת שבת בצהריים.

כרגע בתכנון:

מטבוחה, חצילים בצילי, חציל קלוי
מרק עדשים "קל" (סרבן מרקי הירקות אוהב מרק עדשים, אז אשים מעט עדשיםואתבל באותו אופן בתקווה שיעבור את המבחן)
סלמון בעשבי תיבול, סושי (הגדולים יכינו), בורגול, לביבות חצילים פיקנטיות של פירגה שהמליצה honey וירקות חתוכים

צהרי שבת:
נוסיף לסטים מאתמול סלט גזר חריף, פטריות פיקנטי וקולרבי בלימון כבוש עפ"י ביזול
מיט לואוף (עם גזר מגורר במקום תרד)
פרגיות בעגבניות מיובשות/לאה ס.-בני סיידא
אטריות אורז מוקפצות בירקות
אנטיפסטי (חציל, קישוא, שום, בטטה, גזר ופלפלים)
צלי קישואים של סבתא של החצי של טליק
סלט חסה בווינגרט

מאפים:
חלות יפה (פריזר)
עוגת מנגו וקוקוס פרווה
מיני טארטים עם שזיפים (הבת תכין בע"ה)
וואפל מקמח מלא לילדים כשיקומו (המלחמה על הדגנים)
בא לי להכין קינוח מפניני טפיוקה (שוכבות לי בארון), לא בטוחה שאספיק

שבת שלום ובשורות טובות
 
אצלנו

ערב רגיל - מרק, פשטידה ותפו"א
צהרים - הזמנו חברים
על האש (פרגיות, חזה עוף, קציצות ונקניקיות כי הילדים לא מוותרים)
חומוס עם בשר
מאפינס בצל
אנטיפסטי (בטטות, חציל וקישוא)
כרוב ועלי גפן ממולאים באורז (קונה של יסמין ורק מחממת)
תפו"א אנה
סלטים חיים
&nbsp
 

אפיהיל

New member
אז עשיתי את קציץ הבשר עם התרד של אמא-בת מתהוללת
זה היה די מותח מאחר וכאשר טעמתי את העיסה לא היה לי כל כך טעים ודי נבהלתי כי אני תמיד אוהבת את העיסה
אבל כנראה שזה היה בגלל שהתרד היה שם והוא לא היה מבושל
מפחד עשיתי את מה שלימדה אותי העוזרת בית שלי שלא טועמת שום דבר נא, וזה לטגן קציצונת. ולשמחתי הרבה זה היה טעים

כך שהמשכתי בשמחה והרגע טעמתי את המוצר המוגמר (אחרי שכבר טעמתי לפני, תוך כדי ועוד תוך כדי ועוד תוך כדי....)
טעים, רך, שונה. מבינה את התפקיד של הקטשופ.
אני חושבת שלפחות אצלי להשאיר לא מכוסה כל הזמן ועל טורבו, כי אז הנוזלים מתאיידים ואלו שנותרו נספגו תוך כדי שאני כותבת (הרגע הלכתי לבדוק ולטעום שוב)
בקיצור, אני הקטנה מצטרפת לדעת גדולים וממליצה על קציץ הבשר של משפחת האמא-בת מתהוללת
 

אפיהיל

New member
ואצלנו רק אנחנו הפעם כך שאוכלים בשבת בבוקר יותר מוקדם וחלבי
בתכנון מתקדם (כלומר יש אפילו את המוצרים אבל עדיין פתוח לשינויים של הרגע האחרון לפי המצב רוח והמוזה....)
בערב
מרק עוף
עוף עם אפרסקים
meat loaves עם תרד (ברגע שראיתי הבנתי שאין ברירה וחייבת לנסות)
אורז לבן
שעועית ירוקה דקה עם עגבניות שרי
סלט (מאסטר סלייסר בפעולה! כנראה אסור בשבת ולכן אכין מראש כנראה סלט כרוב)

בבוקר
סלמון בתנור עם שום שמן זית ולימון
פשטידת קישואים
סלט ביצים
סלט מלפפונים ביוגורט

וסעודה שלישית
פריטטה בצל ופטריות
אורז ושעועית ברוטב עגבניות
סלט ירקות טרי

לקינוחים עוד לא החלטתי. יש גלידה זה ודאי. אבל עוד לא החלטתי על עוגה
 

אפיהיל

New member
כפי שכתבתי כנראה שאסור לפי מה שכבר ענו אבל כל אחד צריך לבדוק
עוד לא שאלתי, אלא ניסיתי כמו תמיד לחפש מה כבר שאלו וענו לפני
ועד כה כל התשובות שראיתי הן שאסור
הסיבה העיקרית הינה שרוב הדעות הינן שמותר להכין סלט בשבת
אבל אסור לטחון. כלומר גם כאשר מכינים סלט לא אמורים לקצץ קטן קטן קטן כי זו כבר טחינה
למרות שיש ויכוח כמה קטן זה קטן
וברור שבמאסטר סלייסר הסכנה לזלוג לטחינה היא כל הזמן קיימת
ולכן מותר לדוגמא להשתמש בפורס ביצים, או במכשיר החותך לפי תבנית ריבועים בגודל נתון מראש, כי שם אין סכנה לזלוג לטחינה
בנוסף לבעית הטחינה, יש את העניין שמוגדר כדהוי כעובדין דחול. כלומר אנחנו מכינים כמויות יותר גדולות וכו, וזה לא שבתי.
תקראי לדוגמא בקישוריות הבאות
קוצץ ירקות 1
קוצץ ירקות 2
קוצץ ירקות 3
קוצץ ירקות 4
אבל כמובן צריכים לברר יותר ונראה מה יענו פה האחרים שיודעים יותר ממני
 
למעלה