אני אשדר חיוניות לעת יום חמישי-זה מה בסירים לסופ"ש

michalgad1

New member
אצלינו אז ככה

שבת אחרונה לפני שהגדולים חוזרים לקולג' ועם הרבה(!) אורחים לצהריים
מרק עוף ירקות וקניידלך
אורז בחש
עוף תום פרנץ
צלי בקר של אמירה
לצהריים
סלט יווני עם קוביות פסטרמה במקום פטה וליד בורקס וביצים חומות
סלטים
שאריות צלי הבקר
כדורי בשר בסילאן ודבדבנים
גלילות עוף עם פלפלים
פשטידת בצל ובטטה
מיני קוגלים תפוחי אדמה
קוסקוס
שעועית ירוקה טריהה ואספרגוס טרי בתנור
סלט כרוב ומנגו
סלט.תוספת שתביא האורחת
חלות ביתיות
עוגת אספרסו שוויצרית
עוגיות לימון מושלגות ביזול
עוגת שוקולד תבלינים
פירות
 

michalgad1

New member
הבן ״הזהיר״ שמדובר במשפחות שאוהבות לאכול אז לא לקחתי צ׳אנסים

מקווה שאכן לא יחסר...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נדחפת כי חושבת שמיכלגד ישנה כרגע (מעבר לאוקיינוס)עוגת מוקה

מצטרפת להמלצה - עוגה נהדרת, שמחה שמיכל הזכירה לי אותה.

עוגת מוקה בזיגוג קפה, ללא מיקסר/שוויצרית

עוגה רכה מאוד ונימוחה, סוג של עוגת שוקולד לגדולים. ממש כמה דקות הכנה, הכנתי בתבנית שנקראת BUNDT PAN, לא ניסיתי בתבנית אחרת אך משערת שמלבד קיצור זמן האפיה יצא טוב.

2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
2 כפיות א. אפיה
3/4 כוס מים רותחים
1/4 כוס אבקת קפה נמס
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים גדולות
1 סוכר וניל

משמנים את התבנית ומחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים קמח, קקאו וא. אפיה.
מערבבים מים, קפה, סוכר ושמן עד שהקפה נמס, מוסיפים ביצים וסוכר וניל ומערבבים היטב, מוסיפים את תערובת היבשים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
שופכים לתבנית ואופים בין 45 ל 50 דקות. להזהר לא לייבש את העוגה.
מחכים 10 דקות והופכים את העוגה לצלחת.
מקררים ומצפים בזיגוג קפה.
זיגוג קפה:
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית קפה נמס
1 כף מים רותחים
3 כפות שמן
מערבבים היטב, אם מידי סמיך להוסיף מעט מאוד מים רותחים עד למרקם הרצוי.

התמונה לא יצאה כ"כ טוב באור של הבית, אם אחכה למחר לא תהיה לי עוגה שלימה לצלם...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגיות לימון מושלגות/ביזול ("בישול בזול")

עוגיות לימון מושלגות (תמונה וסיפור בקישור) (פרווה, ללא מרגרינה)/בישול בזול

כמות: כ-30 עוגיות

מרכיבים
גרידה מלימון אחד
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
אופציונאלי: כמה טיפות צבע מאכל צהוב
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כף קורנפלור

הוראות הכנה
טורפים בקערה את הגרידה, המיץ, השמן, הסוכר, הביצה והחלמונים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. אפשר להוסיף גם כמה טיפות צבע מאכל צהוב לקראת סוף הערבוב כדי להעצים את הצבע הצהוב של הבצק, אבל בהחלט לא חובה.
בקערה נפרדת מערבבים את אבקת הסוכר והקורנפלור.
מעבירים גושים קטנים של בצק לתוך קערת אבקת הסוכר בעזרת כף, מגלגלים אותם באבקת הסוכר ומנסים לתת להם צורה פחות או יותר כדורית. חבל לנסות לעצב אותם לכדור לפני הגלגול באבקת סוכר כי הבצק יידבק לכם לידיים.
מעבירים את כדורי הבצק לתבנית אפייה משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה (העוגיות די נדבקות אם תשימו ישר על התבנית, מנסיון), ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני,180 מעלות, כ-10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות ומתייצבות. אם אתם אוהבים עוגיות פריכות יותר, תנו להן להזהיב טיפה בצדדים, אם אתם אוהבים עוגיות רכות ונגיסות יותר הוציאו אותן לפני שהן מתחילות להזהיב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד ותבלינים מפתיעה/ביזול/בישול בזול

עוגת שוקולד ותבלינים (תמונה וסיפור בקישור) מפתיעה ועסיסית/ביזול ("בישול בזול")

. המתכון:
1 3/4 כוס קמח
1 1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית וניל
1 כוס מים
1 1/2 כפית אבקת אפייה
1 1/2 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כפית קינמון
קורט פלפל אנגלי
1 כוס תה בסגנון הודי (צ'אי וכאלה), רותח

מערבבים את כל המרכיבים למעט התה עד שמתאחד. מוסיפים את התה, מערבבים, ומעבירים לתבנית בינונית, משומנת ומקומחת, באיזה צורה שאוהבים. אופים ב-175 מעלות במשך 20-45 דקות, תלוי בגודל התבנית.
 

michalgad1

New member
התעוררתי ולרגע חשבתי שאני צדקת , כי מלאכתי נע

אבל אז שטפתי פנים והבנתי שאת הצדקת האמיתית שתמיד נכונה לעזרה לכל בקשה.!
 

חנהפ

Active member
אין לי, ממש אין לי חשק להכנס למטבח!!

טארט גבינה עם שוקולד -כי עוד לא הגעתי לשלב שבו אני קונה עוגת גבינה... אולי בשבת אחרת, השבת מארחת את 2 האמהות שלנו....ודי לחכימא ברמיזא.
לשישי בערב: טעימה ממרק יוגורט, פטריות ממולאות סלט קטן ואם אני אשתגע קשות אז אנסה להכין קרקרים ליד.
סולים מטוגנים בפסטו -במקפיא
מלא עגבניות שרי יהפכו לרוטב טעים שאבשל בו ניוקי
איזה ירק
ויש לי במקפיא קינוח קרם גבינה עם שוקולד לבן בציפוי מחית תותים

לצהריים -בשר טחון בצ'ילי מתוק -יש קופסא במקפיא עם חומוס וסלט
פרגיות -יש במקפיא
נודלס הג'וניורית ביקשה שאנסה לשחזר מנה שאכלנו בריבר
ירקות אפויים
ולקינוח יש במקפיא עוגות פרי רבות, יש גם פירות

אני אוהבת את השרשור הזה... זה מכניס לי סדר בראש ומסדר לי את לו"ז העבודה במטבח
 
אפשר הסבר לגבי הפטריות הממולאות בסלט? באיזה סלט? והאם את

אופה אותן לפני/אחרי המילוי?
 

חנהפ

Active member
סורי הכל בגלל פסיק קטן

פטריות ממולאת, סלט קטן
הפטריות ימולאו בפטריות קצוצות, גבינת פרומעז וירוקים
 

אמרלדה

Active member
הפעם יש לי מה להוסיף, שלא כרגיל

כי הילדים באים לשבת, כולם למעט ההוא שמטפס על עצים בארה"ב ובת זוגו, שנוסעת להוריה בצפון
וכי הכנתי רשימת קניות לשלם כבר אתמול, אז הסדר בראש הגיע מוקדם:
מושטים בתנור - השלם מכין, מחר
חזות עוף של תום פרנץ - אכין היום
דפי אורז עם ירקות וטופו – להכנה בשישי (גפרורי גזר, כרוב וקישוא להקפצה קלה ברוטב סויה, שמן זית וצ'ילי גרוס. הטופו: חצי שעה השרייה בסויה, צ'ילי גרוס, קצת סוכר חום ושום)
טאבולה מקינואה – להכנה בשישי
תבנית קטנטונת של עוף ואורז לילדים - להכנה היום - יש משהו במה שנקרא "אורז בשרי" שהם חולים עליו, ואוכלים אותו רק אצלי
כשהילדה בת החמש פרצה בבכי יום אחד כי לא היה לי אורז, הבנתי ש- אין ברירה, הם את האורז הבשרי שלהם יקבלו.
וסוף סוף השלם הסכים לקבל עזרה מידידיו:
שעועית מוקפצת בזרעי חרדל - הכלה שלי מביאה
סלט ירקות - הבת שלו, שגרה מאוד קרוב, תביא, כי החתן מכין סלטי ירקות חתוכים דק דק מדהימים
תפוחי אדמה - הבן שלו מביא, כי הביא כמה פעמים והיו טעימים בטירוף. לא יודעת במה תיבל אותם...
פשטידת בצל פרווה - הבן השני שלו
קינוח: סברס, תאנים ועוגת שוקולד קנויה טעימה שאוציא מהקפאה ואשדך לה רוטב שוקולד חם.
תכף השלמת קניות וקצת סידורים. אחר כך העופות. אחר כך פגישה עם מדריכת הכושר לשעה, אחר
כך יציאה בערב עם חברים.
ומחר - קודם כל חצי בוקר בבריכה ובחדר הכושר. אחר כך השלמות...
שיהיה סופשבוע שקט, לעזאזל אתם.
&nbsp
 
למעלה