אני בבית

אני לא פוחדת ממחקר

(אני בעצמי חוקרת את מאפייני האישיות של חולי סרטן - לא נושא מאוד אופטימי בפני עצמו) אני רק פוחדת מההשלכות של התוצאות של המחקר.

een ogenblik

New member
וחזרנו לנקודת ההתחלה

אם פוחדים מתוצאות המחקר, אז לא חוקרים. אם לא חוקרים, אז לא מגלים דבר. אם לא מגלים דבר, אז חיים בבוּרוּת. אם חיים בבוּרוּת, אז פוחדים מהלא נודע. אם פוחדים מהלא נודע, אז לא חוקרים. . . . . מצטערת, אבל לפסול כל מחקר בנושא מקור ההומוסקסואליות (ולשם שורשרה תגובתי הראשונה) בגלל שיהיו חשוכים למיניהם שיעשו בו שימוש לרעה, דומה בעיני לפסילת מחקר בסיסי באשר הוא מחקר בסיסי. פסילה שכזו מובילה למקומות שמבחינתי אסור להגיע אליהם. הטיפול צריך להיות במניעת יכולת החשוכים למינהם לנצל תוצאות מחקרים לרעה, ולא לפסול את המחקר לכשעצמו.

הענין הוא..

שמחקר בעברית אומרים: "כסף". כלומר - כדי שיהיה מחקר - מישו צריך להשקיע כסף... וכדי שמישו ישקיע כסף - צריכה להיות לו מוטיוואציה... והמוטיוואציה הזו נובעת בד"כ לא מ-סתם סקרנות, אלא מכוונה להוציא מהתוצאות איזושהי תועלת... ואיזו תועלת יכולה להיות למישו מהמחקר הזה? הרי לא חוקרים בהתלהבות כזו למה יש כאלה שיש להם עור שמנוני, או למה לאחרותים יש ציפרניים מעוגלות... אז... אני נוטה להיות חשדנית כשמישו מבקש להפוך אותי ל"מושא מחקר"...

een ogenblik

New member
ואני לא. לא סתם לא, לא באלף רבתי לא

החשיבות של מחקר בסיסי היא בעצם היותו קיים, ובעצם היותו בסיסי, ולא למען משהו. כל הטענות על "תועלתיות" צריכות להיות מופנות לגורמים הרואים במחקרים תועליות, ולא כנגד מחקר בסיסי. מחקר בסיסי שאני מכירה נעשה מסקרנות. מתוך השאלה הבסיסית "למה". מתוך חוסר הרצון להסתפק בתשובה "ככה". אם יהיה מי שיום אחד יישם את תוצאות מחקר האיש למוצר הנדסי, האיש ועמיתיו למחקר לא יראו כסף מכך. לא הם, ולא מי שממן את המחקר שלהם. (על עור שמנוני, ככל הידוע לי יש מחקרים, ולא כולם רק מטעם חברות קוסמטיקה.)

חשבתי על זה הרבה אחה"צ

ובמיוחד נתקעה לי בראש, באופן לא מפתיע, דוגמה מהתחום שלי - האונקולוגי (להבדיל אלף אלפי הבדלות, כמובן, זה פשוט התחום המחקרי היחיד שאני מתמצאת בו). אז כן, מצאו כל מיני גנים שאחראים לסרטן אצל חלק מהאנשים. התקדמות מדעית יפה ומרתקת. עכשיו - מה קורה עם זה בשטח? נשים הולכות לעשות את הבדיקה הגנטית הזו (אני אומרת נשים כי זו של סרטן השד נפוצה יותר מהאחרות). רובן יוצאות מחייכות עם תשובה שלילית, מיעוטן נמצאות כנשאיות מוטציה שעלולה לגרום לסרטן בשכיחות גבוהה בהרבה מהשכיחות באוכלוסיה ה"בריאה". הן יוצאות בעיניים דומעות ממשרד היועצת הגנטית, עם הדף מקומט ביד הרועדת, ו... לאן הן ממשיכות מכאן? אין תרופה לבעיה שלהן. אין מה לעשות חוץ מלהתבונן בסבלנות שגרגיו המצטברים של שעון החול, שיחד איתם מתרבים גם סיכוייהן לקבל את המחלה שמאיימת עליהן. יכול להיות מצב יותר מתסכל מזה? ברור שזה לא המצב במקרה של גן הומוסקסואלי, אבל מעורבות פה דילמות מוסריות ואחרות לא פשוטות, שבראשן, כמובן, הורים שיעברו את הבדיקה כדי להפיל את עוברם במקרה שהוא נשא הגן.

een ogenblik

New member
סרטן השד זו לא אחת מאותן מחלות

שגילוי מוקדם ככל האפשר מביא לריפוי בסבירות גבוהה מאוד? די ברור לי מה אותן נשים אמורות לעשות - את מה שעושה חברתי, שאמנם לא ערכה בדיקה שכזו אבל לאמה היה סרטן השד - בדיקות תקופתיות תדירות ויסודיות. מה אם אדע שאני אכן נושאת גן למחלת שיטיון ממנה סבלה סבתי, וסבלה אם סבתי, שתי הנשים נושאות קו המיגרנה במשפחה, המיגרנה אותה ירשתי? ככל מידע אחר, התועלת שבו תלויה בי ובמה שאפיק מכך. עם כל החששות הנלווים, הייתי מעדיפה לדעת זאת בבטחה, ולא לספור את ימיו של אבי (השייך לאותו קו מיגרנה) בצלילות דעת. גם אם הומוסקסואליות תתברר כגן (והרי הומוסקסואליות יכולה להתברר כמולדת, אך לא גנטית), איני חושבת שרבים יפנו לדרך ההפלה. א. רבים מאילו שמתנגדים להומוסקסואליות מאמינים שהיא ניתנת לשינוי, והם לא יתנו למדע לשנות את דעתם. ב. רבים מאילו שמתנגדים להומוסקסואליות מתנגדים גם להפלות. ג. הפלה היא הליך שלא ששים להמליץ עליו. נשיאת גן עוברי שיוביל לתוחלת חיים קצרה במיוחד ללא הגעה לבגרות, או סבירות לחיים חסרי עצמאות הן סיבות להפלה. הומוסקסואליות, כמו הרבה תופעות אחרות שאנשים לא רוצים אצלם במשפחה, לא תהווה סיבה להפלה (וכן, לנקודה הזו לפחות, אני בטוחה שהגענו). ד. מספיק אנשים, שאינם טורחים לתת את הדעת על הומוסקסואלים מתוך מחשבה שאין זה נוגע להם, יגלו שהם אוהבים את ילדם תהיה נטייתו המינית העתידית אשר תהא. הם לא יסכימו לעבור הפלה בגלל שטות שכזו (וכן, גם לנקודה זו אני מאמינה שאנו מגיעים, אם לא הגענו כבר). הויכוח הזה מזכיר לי דיונים הסטוריים על מוסריות/אי-מוסריות הפריה חוץ גופנית, בטענה שהיא תוביל לברירת ילדים תואמי אידיאל יופי. היום דיונים אלו נראים מגוחכים, וחסרי כל בסיס.

בשביל הבדיקות לגילוי מוקדם

לא צריך גן - מספיק קרובת משפחה שחלתה במחלה. אז מה תורם הגן? ולגבי ההפלות - אחד המחקרים שעשינו במח' גניקולוגית היה על הסיבות שמביאות נשים לעשות הפלה. תתפלאו (ותדהמו ותזדעזעו) מאילו סיבות שטותיות אנשים (נשים
) עושים הפלה. אחד המחקרים הכי עצובים שעשיתי. לא יכולתי לגמור אותו.

טרודי

New member
../images/Emo45.gif

אני מאמינה שאין דבר כזה, "עדיף לא לדעת". תמיד עדיף לדעת. תמיד טוב לחקור. הסקרנות האנושית, הצמא לידע, הם שהוציאו אותנו מהמערות והטיסו אותנו לירח. ידע הוא כוח. מי יעשה מה עם תוצאות המחקר הזה אח"כ? אי אפשר לחזות. אבל זו לא סיבה להפסיק לחקור.

פרח7

New member
יש מחקרים ויש מחקרים

לא כל המחקר הוא מסחרי. ולא כל המימון למחקר מגיע מחברות התרופות או גורמים אינטרסנטים. מספיק להכנס לספריה במדעי הטבע והרפואה ולראות את עשרות המגזינים בתחומי מחקר שונים המכילים יָם של מאמרים ומחקרים לאו דווקא מסחריים. ההתלהבות למחקר אצל חוקרים בפיזיקה, ביולוגיה , כימיה, מתמתיקה, פילוסופיה, ספרות, משפטים... נובעת מאחת או יותר מהסיבות הבאות: 1. סקרנות - לדעתי עדיין הכח המניע החזק ביותר (יותר מכסף) 2. מחקר זו פרנסתם. 3. אגו ו/או רצון לעשות טוב - הפנטזיה למצוא את התרופה או לקדם את ההבנה במדע (אולי אפילו פרס נובל?). 4. חדוות היצירה. 5. .... ולמרות כל האמור לעיל, יש, לדעתי, לקרוא תוצאות מחקר בבקורתיות, משהו בבחינת "כבדהו וחשדהו".

אברקסס

New member
queer by choice

זה שם של ספר וזו גם תפיסה. יש אנשים (בעיקר גברים אם איני טועה) המרגישים שהעדפתם המינית "נקבעה" על ידי גורם כלשהו, מתישהו. יש אנשים (בעיקר נשים) המרגישות שנטייתם המינית נקבעה על ידם, מתי שהן הרשו לעצמן להשתחרר מההטרוסקסואליות הכפויה, או בתהליך אחר. להרבה אנשים נוח עם הגישה הדטרמניסטית "כאלה אנחנו, ככה נולדתי, אז מגיעות לי זכויות" וכו' וכו'. אבל להרבה אחרים חשוב להדגיש את חופש הבחירה. אני בוחרת להיות לסבית לא כי ככה "נקבע לי", אלא כי אני מרשה לעצמי לעשות מה שטוב לי.

s h l o m k e

New member
טוב, זה ממש חדש לי...

ומה עם זוגתה ? אם מדובר בקשר ארוך טווח, אז בעבר היא חיה עם גבר... והיום עם אשה לכל דבר. ואם היא סטרייטית הבת זוג שלה? הלך לה הגבר שלה ...... דבר נוסף, ולפני שאני אומר את זה, לסביות יקרות שלי, אם אתן רוצות תתעלמו ממה שאני אגיד ועדיף שאת העוללים שלכן תרחיקו מהמשפט הזה : אני פשוט לא מבין אך הן יכולות לחיות בלי
, ושלא יגידו לי שהן משתמשות בתחליפים, התחליפים הם לא אותו דבר .....
זה פשוט לוותר על הדבר האמיתי
אבא גאה בטוח יבין אותי. אין כמו
אמיתי חם קשה .... ובשבילכן לסביות נחמדות שלי... שמחובר לגוף אוהב ומפנק .....
זהו, אפשר לקרוא לילדים שוב.......

Yaara77

New member
תמיד אשה, תמיד עם אשה

אבל למען שלמות המחקר ניסיתי לפני הניתוח לבחון אולי פיספסתי משהו. ONE DIRTY EXPERIMENT IS BETTER THAN A HUNDRED NEST THEORIES טוב, ניסיתי >1 למען ההגינות המדעית. גיליתי, שלא בהפתעה, שאצלי הניסיון תואם את התיאוריה. ועכשיו סיפור מרגש ומפתיע: אמש מתקשרת אלי בת זוג ממנה נפרדתי לפני 10 שנים, ולא שוחחנו מאז. הראשונה שידעה על הנשיות שלי. היא שמעה ממכר משותף שאני כעת אשה שלמה, וחשה צורך לברך אותי. סגרנו בהתרגשות פער של 10 שנים. ו... יש לה בת שהודיעה לה באחרונה שהיא לסבית, והאם נמצאת כעת בשיא ההתמודדות ההורית. חיבקתי טלפונית את האם, את הבת, והמלצתי להן להכיר את הפורום הנהדר שבכאן. ולבת אמרתי "בבוא העת, כשתושיטי לאימך את תינוקך, לא איכפת יהיה לה באיזו זוגיות את, ובלבד שתהיו כולכן מאושרות יחד" חיבוקים יערה

שמנתולה

New member
אני לא רוצה להתעלם

אני רוצה להגיב על מה שכתבת: אנחנו מסתדרות מצוין, תודה. ומילא שצריך לשמוע את השטות הזאת מגברים סטרייטים מיוחמים שמתקשים להבין איך אפשר לנהל חיי מין מספקים בלי עזרתם, אבל לשמוע את זה מהומו?! בחייאת, תעשה טובה, פה זה בית חם ואוהב, לא מתאים לי לקרוא פה את מה שאני שומעת בחוץ.

../images/Emo47.gif../images/Emo72.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif

זו היתה השתוללות חופשית שלי עם האייקונים. טובה את !

אורי 0

New member
יערה יכולה לדאוג לעצמה

אני מסכים איתך, גם אני לא מבין איך נשים יכולות לחיות עם יצור זיפי ושרירי, בלי מערה רטובה וחמימה, עור ענוג ללטף וזוג כריות רכות לשים עליהן את הראש (ושלא תספר לי על תחליפים, תחליפים זה לא אותו דבר), קול רך בטלפון - שמחובר לאשה אמיתית, ממקשיבה ואוהבת ושיש לה גם קצת ט-ק-ט!!!!
(אבל למזלי יש כאלה)

למעלה