אני בבעיה גדולה מאוד

talspi

New member
אני בבעיה גדולה מאוד

לי יש פרופיל קרבי (82 דרך אגב) אבל זה לא משנה..תיכף תבינו למה. אני נורא רוצה ללכת לעתודה (התחלתי אפילו פסיכומטרי) לא מזמן גיליתי על בעיה בריאותית חדשה שלא מגייסים אנשים איתה (דלקת כרונית בדרכיי עיכול או משהו)...בקיצור, לא יגייסו אותי. מה שאומר שאני כנראה יחתום על התנדבות (לא לשרת - לא בא בחשבון!) אבל כאן מתחילה הבעיה...עתודה כרוכה כמו שאתם יודעים בשירות קבע לאחר מכן... השאלה היא...איך הקבע מתנגש עם זה שאני חותם התנדבות? האם אני כאילו חותם לשרת קבע בהתנדבות? או שבכלל האפשרות פסולה לי בגל שאני מתנדב, או שבכלל ההתנדבות לא קשורה ואני משרת קבע כמו רגיל. אני לא יודע...אם יש לכם מושג, תעזרו לי..תודה מראש

אין דבר כזה "מתנדב" לקצונה או קבע.

אחריי שאתה חותם קבע, או יוצא לקק"צ - אתה נחשב ל"חייל רגיל". תסביר לנו קצת על תהליך החתימה לקבע לעתודאים. תשמע, לפי דעתי, קודם כל תחתום על עתודה אחר-כך תדאג שיגלו את הבעיה שלך. (זה כמובן תלוי באיזה שלב אתה נמצא כמלש"ב). כי כשתהיה מתנדב, תהיה לך בעיה רצינית להגיע לעתודה (או לכל דבר מובחר אחר) פשוט עושים לנו המון בעיות...

talspi

New member
זה בעייתי משהו

כרגע אני עם 82...אני מתגייס בנובמבר...אני חייב להגיד להם על הבעיה עכשיו, מה שאומר שיהיה לי 21 לפניי הגיוס.. אני בספק מאוד גדול אם אני יצליח להתגייס לעתודה, עם 21, ואם אני יצליח..אז מה זה אומר שאני בעצם בהתנדבות של קבע בעתודה...

באמת?!

יש בעיה להגיע לדברים מובחרים כמתנדב? עד עכשיו ממה שקראתי פה כולם אמרו שדווקא קל יותר לקבל מה שרוצים לא?

אתה יכול לבחור את התפקיד שלך

בתנאי שהוא תפקיד פשוט.אם זה תפקיד יוקרתי, תאמין לי שאתה תיתקל בבעיות - מניסיון - אני אומר את זה!

אתה יודע מה אומרים על נסיון...

לפני שאני אומר לך פתגם חכם: איזה נסיון בדיוק היה לך?:) כבר כל כך מהר הגשת בקשה לקצונה? וגם אם כן, קיבלת, לא הגשת ערעור?:) עכשיו למשפט שקשור בניסיון: "ההצלחה והאושר באים עם פעולות טובות. פעולות טובות באות מניסיון, ניסיון בא מה פעולות רעות." עמי

יקירי

כשלאיש קבע או קצין יש פרופיל 21, הוא עדיין נחשב למתנדב בצה"ל מרצונו החופשי, אמנם אמור להיות לו נשק, אבל קצין ומעלה בין כה וכה פטור מרוב הדברים שמתנדבים פטורים מהם. (קצינים ואנשי קבע לא עושים מטווחים, שמירות, תורנויות גם אם הפרופיל שלהם גבוהה מ30) כמובן שלקצינים ואנשי קבע יש פעם בהמון זמן מבדקי כושר וכו', אז בהתאם למצבו הרפואי של החייל, נותנים לו פטור מזה, או שלא... :) עמי

talspi

New member
לא כל כך קיבלתי תשובה

עדיין לא הבנתי מה דינם של מתנדבים בעתודה.. יקבלו אותי בכלל? וגם אם כן...מה דיני כחייל בהתנדבות בקבע...מה אומר בכלל "קבע בהתנדבות", אם יש בכלל כזאת חיה...

תראה

אם אין סיבה שלא תתקבל, אז מן הראוי שתתקבל. הקב"א נחמד? המצב הרפואי מאפשר את מה שהעתודה דורשת? אז תגיש בקשה! אם הפרופיל שלך ירד ל21, אז דרך מדור פרט, ובמדור פרט יעשו לך את כל הבירורים, ויפנו אותך לאן שצריך. אם קיבלת שלילי ולא יקבלו אותך לעתודה (למרות הקב"א הגבוה ולמרות הפוטנציאל שהם לא זיהו) - תגיש ערעור, זה מקובל ולא צריך להפחיד יותר מדי להגיש ערעור.. הדין לגבי מתנדב בקבע הוא אותו הדין לגבי חייל רגיל בקבע. אין תקן מיוחד למתנדבים. אם אני נגיד מתנדב (לא בקבע) אז אני לא צריך לעשות תורנויות, להחזיק נשק, לעשות מטווחים וגם שמירות, ככה גם קצין רגיל (לא מתנדב) וגם איש קבע. והקטע של ההתנדבות, זה לא כמו התנדבות לצער בעלי חיים..! מתנדבים לצה"ל הם אנשים שקיבלו פטור משירות בצבא והחזירו אותו בכוח! במקרה ותהיה קצין/איש קבע, יהיה לך תקן בדיוק כמו של איש קבע/קצין שיש להם פרופיל שגבוהה יותר. שוב, תגיש בקשה כמו חייל רגיל ללכת לעתודה, ואם לא יקבלו אותך בגלל הפרופיל הנמוך, אז תגיש ערעור עם נימוק, זה הכל! כמובן שאל תשכח לקחת מכתבי המלצה רישמיים ממפקדים שהיו לך עד עכשיו. עמי

כן, עוד מישהו?

יש עוד אנשים שרוצים להגיד לי שקצינים עושים מטווחים ותורנויות? (אחי, אתה השלישי שעולה על הטעות שלי, כל הכבוד) מטווחים, טוב נו, כל חצי שנה. תורנויות? לא את אותן התורנויות של סדירניק רגיל. לא מטבח, לא עבודות רס"ר, לא שמירה בש.ג/פטרולים ולא בולשיט. רק קצין תורן כשצריך. לא?

המרחפת

New member
יש עוד הרבה.

חלקן ממש מלוכלכות. לפעמים יש הרבה יותר מאשר מה שאתה רואה.

כן, איזה בדיוק?

קצינים ואנשי קבע? איזה עוד תורנויות יש?.. (אם זה מסווג אז מסרים, אני באמת סקרן) עמי

בכל זאת

את מבינה שכשאמרתי "תורנויות" התכוונתי לתורנויות כלליות שמתנדבים רגילים פטורים מהם.. כגון: שמירות ומטבח..

החזקתי ממך, אבל אתה לא מבין בגרוש

אין לי ניסיון לגביי קצונה, אני דיברתי על להתקבל לתפקידים טובים. אני אישית יוצא לקורס של מודיעין. ביקשתי ממיליון וחצי אנשים בצבא לצאת לטירונות (והגעתי גם לדרגות בכירות) ביקשתי שבזמן שאני ממתין לקורס להסתפח למחלקה מסוימת ומה בינתיים? כלום... ניסו "לדחוף" אותי לתפקידים בכוח אדם, שלא עושים בהם קורס ושם מתנדבים מתקבלים בברכה. אז תאמין לי, מניסיון של חודש וחצי בצבא - עושים למתנדבים ת'מוות עד שהם מקבלים משהו טוב. (ונגיד שיש לי נתונים טובים ואני מתאים לתפקיד שאני אמור להיות בו) וקצינים כן עושים מטווחים(כל חצי שנה) וכן עושים תורנויות וכן עושים מלא דבריםםםםם הבנת מר עמי?

עד כמה זה בעיות?

אם אני רוצה להתקבל לתפקיד טוב במודיעין למשל - פרוייקט גמא או משהו דומה... יהיה לי קשה יותר לדעתך?

יקירי:)

זהו? אתה כבר לא מחזיק ממני? אוקי, נכון, מטווחים כל חצי שנה, ניחא, תורנויות? אולי קצין תורן, אבל אתה לא תראה קצינים בחדר אוכל עושים תורנות מטבח, וקצינים לא ישמרו בש.ג. (כמובן שגם אנשי קבע לא) ותאמין לי, מישהו כאן אמר שיש איזה שני מתנדבים שעוברים גיהנום. אז האחד זה אתה.. מי השני נראה לך?:) אחי, תאמין לי שאני מבין מה עובר עליך ותאמין לי שגם בחודש וחצי שלי סבלתי מאוד. (אגב, מחר אני חוזר לגיהנום.. ככה שלא מתאים לי עדיין לדבר על הגיהנום בלשון עבר) נקוה לטוב. (מרי!) עמי

מיסטר עמי

תקרא את ההודעה שלך כמה פעמים... קראת? אז קצינים עושים, חלק יותר וחלק פחות(כמו סדירניקים) ואני לא עובר גיהנום, אני בטוח שיש מתנדבים, שהרבה יותר קשה להם ממני. אם אני אשב ואשתוק, אני אקבל תפקיד ממוצע בתנאים נוחים. אבל לא התגייסתי בשביל לבצע סתם תפקיד!! התגייסתי כי אני יכול לתרום ויש לי נתונים טובים[
בדקתי כן] וכמובן שזה גם שאיפה שלי להיות בתפקיד נחשב. הבנת? אבל את הדברים הטובים מונעים ממנו.

למעלה