אני בדיאטת הרזייה

תיור

New member
אני בדיאטת הרזייה

אך מצד שני, תמיד היה לי חוסר בברזל, ואני לוקחת ליום כ2 אגוזי ברזיל+5-6 אגוזי מלך ו- 2 תמרים. ולפעמים גם כמה שקדים.
בשיחה עם חבר, הבנתי שזו כמות גדולה מידי. כמה ניתן לקחת?
(אני לא מרזה בינתיים ולא מצליחה)
בנוסף, אגב נשירת שיער הומלץ לי בעבר (לפני כשנה ומחצה) בעקבות בדיקת דם, לקחת טבליות אבץ וברזל, הנשירה פסקה ולפני כ4 חודשים הפסקתי עם נטילת הויטמנים, השבוע אני מגלה שהנשירה חזרה.
באלו מאכלים יש אבץ?

תודה לכל העוזרים.

נטאשKה

New member
התסמינים שתיארת דורשים לדעתי

התייעצות דחופה עם איש מקצוע מומחה.
לו הייתי את לא הייתי שמה את בריאותי בידי אנשים אנונימים בפורום

תיור

New member
הרופאים לא עזרו בפעם הקודמת

ולכן דרך חיפוש באינטרנט החלטתי על לקיחת ויטמנים וזה עזר לעצור את הנשירה, והשעיר התמלא יופי...
וכעת שוב נושר והפעם אני חוששת לחכות יותר מידי.

אני אלך לעשות שוב בדיקת דם (מחר הולכת לרופא לקבל הפנייה) ואשמח לדעת באילו מזונות יש אבץ.
מכירים תזונאית שעובדת עם מכבי? עדיפות לתזונאית שמתחמה בצמחונות/טבעונות (אינני טבעונית, אך התזונה שלי ברובה טבעונית כי אף פעם לא אהבתי מזון מן החי, אולי פה ושם, וכנראה משהו לא נכון עם מה שאני אוכלת)

נטאשKה

New member
תזונאית זה אכן השלב הבא-מומחי הפורום!

יש כאן אנשים שמכירים, בוודאי יכתבו לך עוד מעט.

ממליצה באופן אישי על נירה אולנד

שעובדת עם מכבי ומקבלת בראשל"צ. (הפרטים שלה רשומים ברשימה שצורפה כאן בשרשור).

לגבי בדיקות, לפעמים בדיקות דם לא מספיקות כדי לדעת מה הסיבה לחוסר ברזל.
חוסר ברזל יכול לנבוע למשל מדימומים מוגברים בזמן הווסת ואז צריך לפנות לרופא נשים.
או בעיות במערכת העיכול ואז הכתובת היא גסטרו.

בקיצור, לברר מה הסיבה ולטפל בהתאם.

מקורות צמחיים לברזל

הם עלים ירוקים, קטניות (רצוי מונבטות), טחינה מלאה.. כדי לשפר את הספיגה רצוי לצרוך אותם עם מקורות של ויטמין C.

יחד עם זאת אם תמיד היה לך מחסור בברזל ואת מקפידה על תזונה עתירת ברזל, אולי כדאי לבדוק מה הסיבה למחסור. לא תמיד זה קשור לתזונה.

תיור

New member
אני מכורה לטחינה מלאה (טחינה אתיופית)

לאחרונה הפסקתי בגלל שזה משמין.
כמה ניתן לקחת ?

הולכת מחר שוב לרופא לבקש בדיקת דם, אך זה לא עזר לי בפעם הקודמת, התוצאות לא הראו דבר.

גם אני מכורה לטחינה

ואני יכולה להגיד לך שגם כשאכלתי 4 פרוסות לחם מלא עם טחינה ביום זה לא הפריע לי לרדת במשקל, וירידה גדולה. (וזה בהחלט לא היה הדבר היחיד שאכלתי).
במקום לסווג מאכלים כ"משמינים" ו"לא משמינים" אני מעדיפה להסתכל על הערכים התזונתיים של מאכלים ולצרוך מהם במידה הנכונה לי ובהתאם לתחושות רעב ושובע.

לצערי העליתי שוב במשקל אחרי שחזרתי לאכול שוקולד, פיצה (טבעונית), ממתקים אחרים וכו'.
לא הטחינה זה מה שהשמין אותי.

נטאשKה

New member

אנחנו צריכים כולנו להקים קבוצת מכורים אנונימים לטחינה :-ג

עדי1831

New member
הכמויות שציינת מינימליות ואידיאליות להרזייה

אולי הייתי משנה את אגוזי המלך ל-6 שקדים? יש בזה פחות קלוריות
והייתי מוסיפה גם 1-2 כפות של טחינה גולמית :)

עדי1831

New member
גם אני :) רוצה שאשלח לך את התפריט שלי?

אם כן, אז תכתבי לי את המייל שלך :)

משהו שחשוב להבהיר

תזונה היא דבר מאוד אישי. לא כל תפריט מתאים לכולם ומה שמתאים לאחד יכול אפילו להזיק לאחר או סתם לא להשפיע.

מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי אישי ולקבל הנחיות מקצועיות של דיאטנית. החלפת תפריטים באינטרנט זאת ממש לא הדרך..

עדי1831

New member
נתתי לה תפריט מאוזן שקיבלתי מדיאטנית טבעונית

היא יכולה להקיש בגוגל "תפריט טבעוני" ולמצוא כל מיני הצעות לא סימפטיות, אז לדעתי דווקא עדיף לקחת תפריט מבנאדם "אמיתי" ולא מהאינטרנט
אני סומכת על שיקול דעתה להחליט אם להשתמש בו או לא
אני הייתי שמחה אם מישהו היה חולק איתי את התפריט שלו... והייתי יודעת לקחת משם את הדברים שמתאימים לי ולא להשתמש במה שלא

למעלה