אני בדיאטת הרזייה

התפריט שהדיאטנית נתנה לך

מתאים לך ספציפית, על פי הנתונים שלך, משקל, חילוף חומרים וכו'. אין תפריט אחד שמתאים לכולם, גם אם הוא ניתן ע"י דיאטנית. בלי להכיר אותה את לא יכולה לדעת מה מתאים לה, בייחוד שאין לך הכשרה מקצועית בעניין. (וגם דיאטנית מקצועית לא תיתן תפריט דרך האינטרנט, בדיוק מאותה סיבה).

ladybug6

New member
זה נכון אבל הרי רובנו מרכיבים לעצמנו

תפריט בלי ללכת לתזונאי/ת וזה לא פחות "מסוכן" מלהשתמש בתפריט שמישהו אחר המליץ לנו. האחריות האמיתית היא בלהבדק מדי פעם ולראות שלא חסר שום דבר, וגם להיות רגישים לגוף שלנו ואם הוא מאותת שמשהו לא תקין, לבדוק בהתאם.
אם מדובר במחלה או מצב שבו לתזונה יש משמעות שיכולה להיות מסוכנת (סכרת, קרוהן וכו') אז באמת קריטי להתייעץ עם איש מקצוע.
כמובן שאם מדובר בתפריט קיצוני (טבעוני, ללא גלוטן, ללא שומנים.. וכו') אז כן צריך להתייעץ עם איש מקצוע.
מעבר לזה אני לא רואה בעיה. 90% מהאוכלוסיה אוכלים על דעת עצמם ולא צריכים חותמת של איש מקצוע כדי לוודא שזה בסדר.

יש הבדל

בין להרכיב לבד ובין לקבל לידך דף שהכין בעל מקצוע למישהו אחר על סמך נתונים ספציפיים.
לאסוף לעצמך ולבנות מתוך הכרות של עצמך ושאלות שאת שואלת מתוך ההכרות הזו זה תהליך שאדם הן לוקח עליו אחריות מלאה והן לוקח בו חלק פעיל וחשוב.
מאידך לאמץ המלצות שניתנו ללא קשר אליך זה אולי קיצור דרך אבל זה כבר בעייתי. אין דיון, אין הסבר מדוע הומלץ X או Y דווקא ומה הנזק שיכול להיגרם למי שלא זקוק ל X או Y.

דרך אגב אם כבר העלית את זה , אני אישית חושבת שהרבה מאד אנשים אוכלים באופן שלא מיטיב עמם. יותר ופחות.
רובנו מגיעים מתישהו לאינסטנציה מקצועית שפוקחת עיננו או קוראים מאמר רציני ומקיף שמתייחס לשונות בין בני אדם ובין צרכיהם ונותן דוגמאות וככה.
חוצמזה הגוף שלנו בעיקרון יכול לשאת הרבה פאלטות, האם זה הופך אותן למעשה נבון? אני לא בטוחה.

ladybug6

New member
עם החלק השני אני מאוד מסכימה.

אבל בלי קשר, גם כשמרכיבים תפריט לבד, גם כשמקבלים תפריט של מישהו אחר, ואפילו כשתזונאי מרכיב לנו תפריט - עדיין חשוב להקפיד על שני כללי מפתח:
1. להקשיב לגוף ולהפעיל שיקול דעת
2. לגוון בתזונה עד כמה שאפשר

למעלה