אני בדילמה.

אוריתוש

New member
אני בדילמה.

טוב, אז זה סיפור קצת ארוך ומסובך אז אני אסביר אותו מהתחלה. קודם כל, קצת פרטים על עצמי: י``ב, קב``א 53, פרופיל 97. תאריך גיוס נוכחי: 18 ביולי 2001. לפני כ- 3 חודשים נבחנתי לאשכול טיפול באדם. לפני כחודש קיבלתי תשובה שלילית. מיד כתבתי ערעור, שבוע אחר כך קיבלתי שוב תשובה שלילית בדואר, ערעורי התקבל, אך לא אושר. מיד כתבתי שוב מכתב, הפעם בקשה לזימון למבחנים להדרכת יחידות שדה, דבר שאני מאוד מאוד רוצה. 3 ימים אחרי ששלחתי את המכתב שלי, קיבלתי זימון למבחנים לאשכול תפקידי חינוך (דבר שאני לא ממש רוצה). העובדה שקיבלתי את הזימון 3 ימים לאחר שאני שלחתי בקשה מעידה על כך שהם שלחו לי את הזימון לפני שהם קיבלו את הבקשה שלי. למחרת התקשרה אליי מישהי מלשכת גיוס, ואמרה לי שמכיוון שתאריך הגיוס שלי קרוב מדי, אם לא אגיע, או לא אתקבל למבחנים של תפקידי חינוך, השיבוץ שלי ייקבע ביום הגיוס בבקו``ם על פי צורכיי הצבא, ולא יישלחו לי עוד זימוני קד``צ. התקשרתי שוב ללשכת גיוס לשאול אם אדחה את הגיוס, יש סיכוי שישלחו לי זימון לקד``צ, אם אוותר על הקד``צ של תפקידי חינוך. אמרו לי שאם ידחו לי, אז יש סיכוי, אבל זה לא בטוח. מה שאומר, שאם לא אלך למבחנים לתפקידי חינוך, יש סיכוי שאתקע עם משהו שאני ממש ממש ממש לא רוצה ביום הגיוס בבקו``ם. כבר שלחתי בקשה לדחיית הגיוס, גם בגלל שזה ממש אחרי הבגרות האחרונה שלי. בזמן האחרון, ככל שאני מתקרבת יותר למועד הגיוס, נהייתי ממש פטריוטית בכל הקשור לצבא, המוטיבציה שלי לשרת שירות משמעותי בצבא הוא ממש ממש ממש ממש גבוה. ואני נורא פוחדת להיתקע עם תפקיד לא מעניין או פקידותי. מה לעשות? לגשת למבחנים לתפקידי חינוך? תודה אורית.

טל עדתו

New member
התשובה היא די פשוטה...

אורית! לפי דעתי תדחי את הגיוס - זה מה שאני הייתי עושה במצבך. דבר שני אם את עדיין מתלבטת על תפקידים ולא תקבלי זימון להדרכת יח``ש לפי דעתי יש עוד שני כיוונים שכדאי שתחשבי עלהים - מכי``ת בנים/בנות או תפקידי לחימה התנדבותית (אבל זה רק אם דרגת את במנילא), אני מציצה כזה דבר - דבר ראשון - תפקססי בקשה לדחית הגיוס שמפרטת למה את רוצה לדחות את הגיוס. דבר שני - תפוצצי את הלשכת גיוס בפקסים בבקשות למיונים הדרכת יח``ש , מכיו``ת או תפקידי לחימה התנדבותית. עוד דבר שיכול לעזור לך מאוד - ה מ ל צ ו ת!!! תשלחי המלצות זה דבר שיכול לעזור (המלצות מבית ספר וכ`ו.) המון בהצלחה! תעדכני מה נהיה... טל.

אוריתוש

New member
עוד שאלה...

תודה טל! דבר ראשון, לא בחרתי במ``כית בנים או בנות, כי אני לא ממש מעוניינת בזה. אבל כן בחרתי בהדרכת יח``ש. דבר שני, האם אנייכולה לבקש מהם לשלוח לי זימונים למשהו שלא בחרתי במנילה???? ודבר אחרון, להפציץ אותם זה באמת דרך טובה? הם לא יחשבו שאני נודניקית או משהו ופשוט יתעלמו?? תודה!

טל עדתו

New member
בעקרון...

אורית! בעקרון את יכולה לבקש משהו שלא היה לך במנילא, אבל 99% שהתשובה שתקבלי מהלשכת גיוס תהיה שלילית כי ככה זה - ברוכה הבאה למערכת הזאת... דבר שני - לפוצף בפקסים זה דרך טובה א ב ל אל תשכחי לשמור על כמה כללים: 1. תרסני את עצמך, תשלחי להם המון פקסים אבל בכמות מסוימת, אל תשתגעי עם זה, (תזכרי גם שיותר מידי זה לא טוב!) 2. תשלחי מכתבים ``חכמים`` מה זאת אומרת? זאת אומרת תשלחי מכתבים שמנוסחים בצורה יפה ושמי שיקרא את המכתבים שלך יחשוב שאת אינטלגנטית (אל תשתמשי בשפת היום יום, תנסי להיות קצת מתוחכמת). 3. ושוב אני חוזרת - ה מ ל צ ו ת !!! מכל מוסד או מישהו ``חשוב`` שאפשר - וזה כולל בית ספר , קורס הכנה לצהל - אם נמצאת בכזה, וכל משהו שנראה לך משמעותי וחשוב לגבי התפקיד שאת רוצה לבקש. דרך אגב - אם את רוצה הדרכת יח``ש זה יעזור אם יש לך ניסיון בהדרכה - תביאי המלצות אם היית בתנועת נוער כמדריכה. תעדכני אותי אפ קיבלת זימונים. המון בהצלחה, טל.

אוריתוש

New member
לא לזה התכוונתי...

לא התכוונתי למשהו שלא היה לי במנילה אלא משהו שלא בחרתי בעדיפויות שלי. האם אני יכולה לבקש מהם לשלוח לי זימון למשהו שפשוט לא בחרתי באחת מהעדיפויות שלי. ואגב, אני תמיד כותבת מכתבים ``חכמים``.... תודה אורית.

לצערי לא נראה לי - אורית

לצערי לא ... נניסתי זה לא עוזר יש להם תשובה מאוד מענינת :`` מה שקיבלת זה מה שיש `` אלא אם כן יש לך פרוטקציה , מישהו שקרוב לצלחת ....רצוי שגם אוכל ממנה אז בתאבון ...

אוריתוש

New member
אה...בקשר לקורס הכנה לצה``ל

אף פעם לא הייתי בקורס הכנה לצה``ל כי אף פעם לא הייתי ממש מתעניינת בכל הקטע של הגיוס עד לאחרונה. האם אני יכולה עדיין להצטרף לקורס כזה? האם זה לא מאוחר מדיי? ואם אני יכולה, אז יש קורס כזה בסביבות אשקלון? תודה!

~Supergirl~

New member
זה אף פעם לא מאוחר!

אני נמצאת בקורס הכנה לצהל של ``אחרי`` שמפוזר בכל הארץ. אני אתקשר מחר לרכז הארצי ואברר בישבילך אם יש באזור אשקלון. טל.

אורית !!!!!!

``אחרי ``! אני אצטרפתי בתחילת מרץ ....בכיתה י``א . תראי אורית אם הקטע הגופני חשוב לך ואם יש לך כוח רצון אז יש אימונים ספציפיים שאני יכולה לשלוח לך . אך למה לבד אם אפשר יחד ?!!!!!! קורס הכנה לצה``ל `` אחרי ``! ימלא אותך בכושר וגם במוטבציה ובעיקר יהווה לך תמיכה אישית לי הוא עוזר ואין לך מושג עד כמה עד שאת נמצאת בפנים ! ( נכון טל ...) אז אם את רוצה להצטרף הנה מספר טלפון שיכול לעזור לך : 03-61200370

אורית יקירה !!!

אל תחששי לשלוח להם פקסים והמון פקסים עד שאנשים שם מזיזים את התחת לוקח להם זמן ..._ חתיכת ישבנים יש להם שם ...) עליך להבין שמאוד נוח להם לשבת בשמשרד ולהרים ת`טלפונים ( אם הם מרים כשהם מרימים ) סליחה על הציניעות שוב , אבל את יודעת זה מעצבן לחשוב שהם אלו שצריכים להנחות אותך בהמון סימני שאלה ובעצם ....נגמרו לי המילים הבוטות ( או שבעצם לא מתחשק לי להשתמש בהם ) אז בקיצור , בהבדל לטל אני לא הייתי דוחה את הגיוס וזה מפני שלא נראה לי שהדעה שלהם תשתנה עקב הזזת תאריך ....אולי יתן להם זמן , אולי , אבל הזמן לא נראה לי שישנה זאת מה שכאן אל תגידי `` מחר אני יטפל בזה `` תפעלי עכשיו !!!!כי אחרת לא נראה לי שמשהו יזוז שם ואת זו שתתקעי זה הגיוס שלך השירות שלך ואת אחראית לעצמך הפעם ...לצערי זה נכון כמו שאומרים אף אחד לא יעשה זאת במקומנו .

אוריתוש

New member
קד``צ

אתם חושבים שיש סיכוי, במידה שאוותר על הקד``צ של תפקידי חינוך, שזה הקד``צ השני ששלחו לי, וכן יידחו לי את הגיוס, ישלחו לי עוד זימון לקד``צ אחר?????????? תודה!

shan shan

New member
אני ממש מבינה אותך.

אני גם מתגיייסת ב-18 ליולי. שלחתי ללשכת גיוס מכתב בבקשה להיות מדריכת יח``ש. זה הופיע לי במנילה אבל לא בחרתי בזה והם התקשרו אליי ואמרו שאחרי שנכנסו הנתונים למחשב אי אפשר לשנות ורק מה שבחרתי אני יכולה לקבל. אני לא חושבת שצריך להתייאש אם את רוצה תפקיד מסויים תילחמי עליו גם אני מקווה לקבל הדרכת יח``ש בכל אופן שיהיה לך הרבה הצלחה. תעדכני אותי במה שקורה איתך.

אוריתוש דרליין ...

אוריתוש דרליין ...תקשיבי . א> יש לך אחלה תאריך גיוס אולי עוד ניפגש בבקו``ם . ב> אני יכולה להבין אותך ...גם לי ( אפיו עכשיו) יש מאין תחושה מציקה בקשר לגיוס משהו מעורבב כמו הדבר הזה - התרגשות יתר על המידה . נורא מסקרן אותי מה יהיה ואיך זה יתבצע ואם אני אסופק מתחילת השירות של . תביני , אני נורא מחכה ומצפה להזדמנות הזו אני רואה זאת כאל עוד שלב , אתגר שאני מצפה לעבור , את מבינה , דלת חדשה הזדמניות .... ג> בגלל כל הסיבות שכתבתי למעלה נורא עצוב לי שהמערכת הצבאית לא מבינה עד כמה זה חשוב לנו . חבל שהיא לא עוזרת לנו בהתלבטיות אלא `` זורקת אותנו לכלבים `` ( אני מצטערת שזה נשמע קיצוני אבל היא באמת שמה עלינו זין )... ד> לפי דעתי כדאי שתלכי למיון מקסימום אח``כ תוותרי עליו אבל חבל שתתגיסי בלי ידיעה לאן את משובצת ותעשי טירונות על `` עיוור`` . עדיף ככה . תעזי להיפתח לדברים חדשים . ... ה> אני אשמח אם תשתפי אותי אני אהיה כאן מאחורי המסך להפנים ולהשיב לך ו> אם יש משהו טוב בפורום הזה ...הוא משמש לך ל`` תמיכה קבוצתית `` זה מצחיק אך נכון אני כאן . פורשת כנפיים

אוריתוש

New member
באמת תודה !!!!

שלום לכולכן!!! אני מאוד מאוד מודה לכן על התמיכה!! אתן באמת נורא נחמדות! פורשת כנפיים, תראי, בקשר לדחיית גיוס. אני רוצה לדחות בלי שום קשר לשיבוץ שלי. פשוט זה יותר איזה שבוע אחרי הבגרות האחרונה שלי וזה ממש לא נותן לי זמן לנוח ולחגוג!!! דבר שני, בקשר למיונים! אני באמת בדילמה בקשר לזה. תפקידי חינוך...... זה לא הכי מעניין אותי.... אני באמת לא יודעת מה לעשות..... אני כבר במחשבה שעדיף לי שהם יקבעו בשבילי לאן אני יתגייס בלי יותר קד``צים.... אני נורא רוצה להיות מדריכת יח``ש אבל אני פשוט לא יודעת מה לעשות בקשר לזה.... HELP!!!

תחשהבי על זה

אורית אני לא רוצה לשפוט אותך אבל זה נראה לי טיפשי לדחות את הגיוס בגלל תירוץ כזה עלוב גם ל יש בגרות שבועיים לפני הגיוס אבל אין מה לעשות את ההנאה תמיד אפשר לדחות ההפך זה דווקא נראה באסה `` לכבוש את העולם`` ואז להתקע בבקום אז עדיף לעשות טיול קטן ופיוטי סעי לסיני תשבי בשקט תירגעי רגל פה רגל שם ...ו...תתגיסי בשלוות נפש ( כאן בטח ...) דבר שני בקשר יח``ש אם את ככ רוצה וזה מופיע לך בקד``צ אז תתקשרי תשלחי תרביצי , תחטפי מישהו , תשחדי במופע חושפני העיקר אל תתותרי ובקשר לביטול הקד``צ זה נשמע לי מאתגר ומסקרן החוסר הידיעה לעיתים יכול להיות יותר טוב - ותחשבי על זה !!!!!!!!1

אוריתוש

New member
חשבתי...

תראי, אני באמת רוצה לדחותץ את הגיוס, וכן, כי אני רוצה גם קצת חופש לעצמי! 12 שנה אני רק עושה מה שאומרים לי, חורשת למבחנים וקמה לשעות אפס ואת האמת? אני חושבת שיותר ממגיע לי להנות קצת מהחיים לפני שאני נכנסת לעוד מסגרת. אז בזה, אני מצטערת, לא מסכימה איתך. בקשר ליח``ש: לא רק שזה הופיע לי במנילה, גם בחרתי את זה בעדיפות גבוהה יחסית: שלישית. הקטע, שאין שום סיכוי, אבל שום סיכוי שאני אקבל זימון לזה אם אני לא אדחה את הגיוס. כי יש לי זימון לקד``צ תפקידי חינוך ב- 17 לאפריל, עוד שבועיים, שלזה אני כנראה לא הולכת להגיע, על מנת שיהיה איזשהו סיכוי שאני אקבל עוד קד``צ. בתקווה ליח``ש. והם אמרו לי בפירוש, שבגלל שהגיוס שלי קרוב מדי, הם לא ישלחו לי עוד קד``צ אלא אם כן אני ידחה. אז.... אין לי ברירה... ואני באמת מעדיפה ללכת על חוסר הידיעה, בסה``כ התפקידים הירוקים שבחרתי, לא כל כך גרועים.... אבל רגע.... התפקיד שאקבל על ידי קצין המיון בבקו``ם יהיה אחד מהתפקידים הירוקים שבחרתי במנילה??? תודה וביי

אולי יהיה לך יותר סיכוי

אם צה``ל יקבל את בקשתך לדחיית הגיוס - אז אני אקנא בך אך אאחל לך את ההנאה והסיפוק שהייתי מאחלת לעצמי . ובקשר לשאלתך אם תוותרי על הקד``צ אז אני חוששת שהם יתנו לך קד``צ אחר בסיום הטרונות ע``פ הצרכים של צה``ל . אם לא תוותרי על הקד``צ בסיום הטירונות עם הבקשה הענקית ליח``ש אולי יש לך יותר סיכוי ...אך את באמת צריכה להיות נודניק ... בהצלחה יקירתי , רק שתדעי שאת מפסידה תאריך גיוס של קרבי . (טירונות 03) אז תגידי מה קורה איתך בהמשך ...

יש בזהה משהו ....

טוב נו יש בזה משהו .... אבל תשמע , אחלה מרחב יש שם וכ``כ שקט , והים האינסופי המרשים הזה ... ובגלל שאין שם ב א מ ת מה לעשות זה מביא את הגוף והנפש שלך למצב מתון שלוו ולזה אני מתכוונת כשאני אומרת נסיעה לסיני .... הפנטזיה לעשות שם קורס צלילה נשמע ממש טוב ...רק ש...זה לא יקרה בקרוב .. באסה ...:( ...

למעלה